IPhone önerisi 50000TL'Ye.

Adam iphone almakta kararını vermiş zaten, neden öneri yapmak yerine Android tarafını diretiyorsunuz.

Eski iOS kullanıcısıyım, Android artık çok sarmamaya başladı. O yüzden iPhone tercih etmeyi düşünüyorum.
Samsung bence bolca özellik ve özelleştirme seçeneğine rağmen iostan daha stabil. Tab s9 kullanıyorum 3 android sürüm güncellemesi aldı ve her seferinde daha iyi oldu. 2 yıldır özellikler artmasına rağmen pil ve performans ilk günkü gibi.

Bence bir cihazı kullanırken en önemlisi nasıl hissettirdiği. Samsungu ve iphone'u mağazada deneyip içinizin ısındığı arayüze karar verebilirsiniz.

Çinli markaların arayüzleri hep ios çakması gibi oldu. Xiaomi zaten en sorunlu arayüze sahip. Bu cihazların kullanım hissiyatı bana da kötü geliyor.

Hocam MediaMarkt'ta S25 Ultra denemiştim bir kaç ay önce, aşırı hoşuma gitti. Ancak band sorunları yaşamaktan çekiniyorum, şuanki telefonum redmi note 12 pro 5g'de bant sorunları yaşıyorum, şebeke sorunları yani. İphone kullanmıştım daha önce, onda hiç böyle sorunlar yaşamadım. İphone'un çektiği yerde şuanda kullandığım telefonum çekmiyordu.

Hocam MediaMarkt'ta S25 Ultra denemiştim bir kaç ay önce, aşırı hoşuma gitti. Ancak band sorunları yaşamaktan çekiniyorum, şuanki telefonum redmi note 12 pro 5g'de bant sorunları yaşıyorum, şebeke sorunları yani. İphone kullanmıştım daha önce, onda hiç böyle sorunlar yaşamadım. İphone'un çektiği yerde şuanda kullandığım telefonum çekmiyordu.
Hocam çindeki cihazların modem frekans tahsisleri farklı. Çin cihazının Türkiyedeki frekans bantları eksik olduğu için çekim sorunu yaşamışınız. Tr garantili aldığınız cihazların çekim sorunu olmaz.

Çözümü var mı hocam peki?
Çin sürümlerindeki bu frekansların eksikliği donanımsal ve anten yapısı da farklı. Şebeke modemi işlemcinin içine gömülü ve tek çözümü işlemciyi değiştirmek olabilir ki bu da çok maliyetli olacağından mantıksız oluyor. Hem anakartı değiştirmiş olsanız bile çin sürümünün ekran , dokunmatik panel gibi parçalarının üreticisi global sürümdekindekinden farklı ise doğru sürücüyü bulup yükleyemezseniz düzgün çalışmayacaktır.

Ek bilgi: global sürüm xiaomi telefonlar türkiyenin frekans bantları ile uyumlu.

Son düzenleme:
Çin sürümlerindeki bu frekansların eksikliği donanımsal ve anten yapısı da farklı. Şebeke modemi işlemcinin içine gömülü ve tek çözümü işlemciyi değiştirmek olabilir ki bu da çok maliyetli olacağından mantıksız oluyor. Hem anakartı değiştirmiş olsanız bile çin sürümünün ekran , dokunmatik panel gibi parçalarının üreticisi global sürümdekindekinden farklı ise doğru sürücüyü bulup yükleyemezseniz düzgün çalışmayacaktır.

Ek bilgi: global sürüm xiaomi telefonlar türkiyenin frekans bantları ile uyumlu.
O zaman almak şart oldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,996
Üyeler
186,702
Son üye
bur4kk1l1c
Geri