İşkembe Çorbası Tarifi

wpa_supplicant

80+ Silver
Katılım
26 Ocak 2021
Mesajlar
2,895
En İyi Cevap
22
Reaksiyon skoru
4,910
Malzemeler:

1. 1 kg temizlenmiş işkembe

2. 2 yemek kaşığı un

3. 2 adet yumurta sarısı

4. 1 adet limonun suyu

5. 1 kahve fincanı sirke

6. 1-2 fincan su

7. 4 diş sarımsak (terbiyede kullanmak için)

8. Tuz

9. Kırmızı pul biber

10. 2 yemek kaşığı tereyağı

11. 4 diş sarımsak (haşlama sırasında kullanmak için)

12. Yarım limonun suyu (h
aşlama sırasında kullanmak için)






Temizlenmiş işkembeyi bol suyla birkaç kez yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Haşlama suyuna yarım limonun suyunu ve 4 diş doğranmış sarımsağı ilave edin. Bu işlem, çorbanın hem rengini hem de tadını güzelleştirir. İşkembeyi yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi kevgir yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Haşlama suyunu süzerek başka bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.

Bu sırada, terbiyeyi hazırlamak için bir kapta 2 yemek kaşığı unu, 1 adet limonun suyunu, 2 adet yumurta sarısını ve 1-2 fincan suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyunu, terbiyeye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Ardından doğradığınız işkembeleri karışıma ilave edin ve iyice karıştırarak tencereyi ocağa alın. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatın.

Servis aşamasında, dövülmüş 4 diş sarımsağı çorba kaselerine ekleyin. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip kırmızı pul biberi kızdırın ve kaselerin üzerine gezdirin. Eğer çorbada sirke tadını seviyorsanız, servis sırasında üzerine sirke ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.
 
Malzemeler:

1. 1 kg temizlenmiş işkembe

2. 2 yemek kaşığı un

3. 2 adet yumurta sarısı

4. 1 adet limonun suyu

5. 1 kahve fincanı sirke

6. 1-2 fincan su

7. 4 diş sarımsak (terbiyede kullanmak için)

8. Tuz

9. Kırmızı pul biber

10. 2 yemek kaşığı tereyağı

11. 4 diş sarımsak (haşlama sırasında kullanmak için)

12. Yarım limonun suyu (h
aşlama sırasında kullanmak için)






Temizlenmiş işkembeyi bol suyla birkaç kez yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Haşlama suyuna yarım limonun suyunu ve 4 diş doğranmış sarımsağı ilave edin. Bu işlem, çorbanın hem rengini hem de tadını güzelleştirir. İşkembeyi yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi kevgir yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Haşlama suyunu süzerek başka bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.

Bu sırada, terbiyeyi hazırlamak için bir kapta 2 yemek kaşığı unu, 1 adet limonun suyunu, 2 adet yumurta sarısını ve 1-2 fincan suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyunu, terbiyeye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Ardından doğradığınız işkembeleri karışıma ilave edin ve iyice karıştırarak tencereyi ocağa alın. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatın.

Servis aşamasında, dövülmüş 4 diş sarımsağı çorba kaselerine ekleyin. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip kırmızı pul biberi kızdırın ve kaselerin üzerine gezdirin. Eğer çorbada sirke tadını seviyorsanız, servis sırasında üzerine sirke ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.
Yazacak bir şey bulamadım. Sütlaç tarifi veriyorum. 1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)1 su bardağı süt tarçın
 
Son düzenleme:
uuu hocam masterchef vip üyelik alin bence
 
Malzemeler:

1. 1 kg temizlenmiş işkembe

2. 2 yemek kaşığı un

3. 2 adet yumurta sarısı

4. 1 adet limonun suyu

5. 1 kahve fincanı sirke

6. 1-2 fincan su

7. 4 diş sarımsak (terbiyede kullanmak için)

8. Tuz

9. Kırmızı pul biber

10. 2 yemek kaşığı tereyağı

11. 4 diş sarımsak (haşlama sırasında kullanmak için)

12. Yarım limonun suyu (h
aşlama sırasında kullanmak için)






Temizlenmiş işkembeyi bol suyla birkaç kez yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Haşlama suyuna yarım limonun suyunu ve 4 diş doğranmış sarımsağı ilave edin. Bu işlem, çorbanın hem rengini hem de tadını güzelleştirir. İşkembeyi yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi kevgir yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Haşlama suyunu süzerek başka bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.

Bu sırada, terbiyeyi hazırlamak için bir kapta 2 yemek kaşığı unu, 1 adet limonun suyunu, 2 adet yumurta sarısını ve 1-2 fincan suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyunu, terbiyeye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Ardından doğradığınız işkembeleri karışıma ilave edin ve iyice karıştırarak tencereyi ocağa alın. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatın.

Servis aşamasında, dövülmüş 4 diş sarımsağı çorba kaselerine ekleyin. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip kırmızı pul biberi kızdırın ve kaselerin üzerine gezdirin. Eğer çorbada sirke tadını seviyorsanız, servis sırasında üzerine sirke ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.
Çiğ köfte tarifi ne zaman gelir
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,302
Mesajlar
10,566,331
Üyeler
186,174
Son üye
Valeriaawoww
Geri
Top