Neler Yeni

İslam Dini Hakkında Yanlış Bilinen Şeylerin Doğruları

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel
Kuranda peygamberin görevi tebliğden başka bir şey değildir diyor. Yani peygamber kurandan başka bir şey anlatmaz din adı altında. Yani hadisciler tavla oynamak haramdır, ıslak köpeğe dokunmak haramdır gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar ama kuranda geçmediği için peygamber öyle bir şey demiş olamaz.
Hadis kaynakları muhammed zamanında yaşamış kişilerin muhammedin yaptıklarına ve söylediklerine çocuklarına anlatılmasından sonra bu bilgilerin toparlanması ile olur bu yüzden bu olayı anlatan kişinin muhammed zamanında yaşamış aile büyüğünün tanıklığına bakıyor
Yani muhammde tavla oynamak haramdır demiş olabilir ama bunu dini anlamda değil boş vakitlerine tavla oynayarak harcamasinlar diye söylemişte olabilir. Bu konuda haklı olabilirsin diyebilirim

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Anlattıkları bir kaynakçaya bağlasa inanıcaz ama olmayan bir şeyleri kanıt olmadan anlatamassın. İlk insan Hz Adem değlmiş lan kuranda yazıyor ilk insan Hz Adem. Allah nezdinde Îsâ'nın durumu Âdem'in durumu gibidir. Onu topraktan var etti; sonra ona “ol” dedi ve oluverdi Âli imran suresi 59 ayet. Yani Hz ademin ne babası vardı ne de annesi ilk insan hz ademdir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yav sen nasıl bir adamsın :ROFLMAO: Namazda tahiyyat okumak farz ne içiyon
Topraktan yarattık deyince adamın elinin yüzünün toprak olduğunu mu düşünüyorsun?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Ben Kur'an-ı Kerim kitabının geçmişten bugüne kadar içeriğinin bir çok kez değiştirildiğini düşünüyorum bu yüzden müslüman değilim deist inancına inanan bir birey olduğumu söylemek isterim başta söylediğim gibi bu kutsal kitaplara geçmişten bugüne kadar müdahale edilmiştir ve değiştirilmiştir ben böyle düşünüyorum

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Ben Kur'an-ı Kerim kitabının geçmişten bugüne kadar içeriğinin bir çok kez değiştirildiğini düşünüyorum bu yüzden müslüman değilim deist inancına inanan bir birey olduğumu söylemek isterim başta söylediğim gibi bu kutsal kitaplara geçmişten bugüne kadar müdahale edilmiştir ve değiştirilmiştir ben böyle düşünüyorum
Ben de diğer kitapların değiştirildiğini düşünüyorum ve halen değişmeye devam ediyor ama kuranın değiştiğini düşünmüyorum çok eski kitaplar bile şuan dünyada ve saklanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de diğer kitapların değiştirildiğini düşünüyorum ve halen değişmeye devam ediyor ama kuranın değiştiğini düşünmüyorum çok eski kitaplar bile şuan dünyada ve saklanıyor.
Hz. Osman zamanında çoğaltılan kuran halen günümüzde dünyada var ve değiştirildiğini ya da değiştirilebileceğini düşünmüyorum.

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
471
İsim
Burak
Biraz daha iyi araştırmanızı öneririm.

Top Bottom