Yardım İşlemci %50 kullanması normalmi?

Yamaha MT-09

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
225
İşlemcim neden bu kadar az kullanılıyor normalmi ? 45watt limitli. Fps 300e sabit

Ekler

• IMG_1131.webp
    IMG_1131.webp
    1.4 MB · Hit: 29
Sistemin darboğaz oluyor mu acaba?
Darboğazı kısaca açıklayayım;
O kullanım miktarıyla doğrudan alakalı değildir darboğaz; çünkü grafiği kısarsın kullanım yükselir, grafiği açarsın kullanım azalır.
Darboğaz yeterli performansı alamamak, oyunlarda takılma, donma yaşanmasıdır.
Örnek veriyorum 2 tane 4060'lı sistem var diyelim.
Birinde r5 1600 kullanılmış
Diğerinde r5 5600 kullanılmış olsun.
R5 1600 kullanılan sistem kartı tam besleyemeyeceği için diğer sisteme nazaran fps daha düşük alınır. Bazı oyunlarda kasmalar yaşanabilir.

Siz siz olun ekran kartınızı besleyebilecek cpu alın yoksa o ekran kartına o parayı boşa vermiş olursunuz ve ekran kartının potansiyelini tam kullanamamış olursunuz.

İşlemcim neden bu kadar az kullanılıyor normalmi ? 45watt limitli. Fps 300e sabit
Üstat senin işlemci r9. Oyun single core kullanıyor. istediğin kadar aban %60-70 geçmez. Coreları ayrı ayrı listelersen %100 çalışanların olduğunu görürsün.

Sistemin darboğaz oluyor mu acaba?
Darboğazı kısaca açıklayayım;
O kullanım miktarıyla doğrudan alakalı değildir darboğaz; çünkü grafiği kısarsın kullanım yükselir, grafiği açarsın kullanım azalır.
Darboğaz yeterli performansı alamamak, oyunlarda takılma, donma yaşanmasıdır.
Örnek veriyorum 2 tane 4060'lı sistem var diyelim.
Birinde r5 1600 kullanılmış
Diğerinde r5 5600 kullanılmış olsun.
R5 1600 kullanılan sistem kartı tam besleyemeyeceği için diğer sisteme nazaran fps daha düşük alınır. Bazı oyunlarda kasmalar yaşanabilir.

Siz siz olun ekran kartınızı besleyebilecek cpu alın yoksa o ekran kartına o parayı boşa vermiş olursunuz ve ekran kartının potansiyelini tam kullanamamış olursunuz.
hocam laptop modelim imzada fakat takılma vs yok cillop gibi

Geri