Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Babaanneminbahcecini
Arkadaşlar dün yeni anakart aldım. Montajını gerçekleştirdikten sonra bilgisayarımı açtım ve karşıma american megatrends yazısı çıktı en altta da cpu fan error yazıyordu. Windows açıldı (normalden çok daha geç açıldı) ve 3-4 dakika sonra bilgisayar kendi kendine kapandı. Sonra tekrar açtım ve bu sefer bios ekranında cpu ısısını takip ettim. 4-5 dakika içinde 80-85 derece oluyor ve kapanıyor. Stok fanın ayaklarından ikisini anakart montaj ederken kırmıştım. Sistemi açınca işlemci fanı dönmüyor sadece ben çevirince dönüyor. Ayrıca termal macunu sistemi aldığımdan beri yenilemedim. Yaklaşık 10-11 sene oldu. Ben hemen bir fan ve termal macun sipariş ettim ancak yine de sizlere sormak istedim. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?
Ek olarak anakart değişimi yapmadan önce klasik kullanımda sorun olmadan açılıyordu, anakart değişimi yapınca fanın ayaklarını kırmam ve zaten azıcık kalmış olan termal macunun bir kısmının parmağıma bulaşması bunu tetiklemiş olabilir mi ?
Ek olarak anakart değişimi yapmadan önce klasik kullanımda sorun olmadan açılıyordu, anakart değişimi yapınca fanın ayaklarını kırmam ve zaten azıcık kalmış olan termal macunun bir kısmının parmağıma bulaşması bunu tetiklemiş olabilir mi ?