Neler Yeni

Işlemci aşırı ısınıyor

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
eren
işlemci: intel i7 10700 kf
ekran kartı: intel arc b580
ana kart: msi z490a-pro
ram: 2x16 gb
psu: 650w 80+

-cyberpunk 2077 ve STALKER oyunlarında ultra ayarlarda işlemci 95-100 dereceleri buluyor, orta-yüksek ayarlarda 88-93 dereceleri buluyor.
başka bir ryzen 5 5500 işlemcili pc'ye arc b580 ekran kartını taktık işlemci ısınma problemi olmadı, ondaki rtx 3060 ekran kartını yukarda belirttiğim benim pc'ye taktık yine ısınma problemi olmadı ama fps baya düştü. yani arc b580 ile i7 10700kf bir araya gelince ultra ayarlarda aşırı ısınıyor, ryzen 5 5500 ile arc b580 ısınmıyor ama düşük fps veriyor.
-afterburner değerlerini tam anlamadığım için çıkan değerlere göre %0.1 fps filan sorun nerede sizce

Ekler

• orta-yüksek.jpg
    orta-yüksek.jpg
    436.9 KB · Hit: 21
  • ultra.jpg
    ultra.jpg
    425.4 KB · Hit: 18

ekrem imaro

80+ Bronze
soğutucu ne?

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ekrem imaro

80+ Bronze
kasa temizliği termal bakımı yapıldı mı? soğutucu montajı doğru mu?

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
eren
kasa temizliği termal bakımı yapıldı mı? soğutucu montajı doğru mu?
termal macun 2 hafta önce filan yeniledik, soğutucu montajı nasıl hatalı olabilir neye dikkat etmem gerekirdi ona göre bakayım. boşta 47 derecelerde geziyor şu anda
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten bir de elimi kasanın üstüne koyduğumda orası da çok sıcak oluyor soğutucu görevini yapıyor gibi

Farway

80+ Silver
İşlemci başka ekran kartlarında ısınmayıp intel ekran kartında ısınıyorsa bunu bir araştırmak lazım, acaba intel grafik gücünde işlemcilerden de mi yararlanıyor ekstra olarak.

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
eren
bir de ne zaman nasıl yaptım bilmiyorum 3.8 GHz olması gereken veri 4.77 GHz görünüyor onla alakalı olabilir mi

İşlemci başka ekran kartlarında ısınmayıp intel ekran kartında ısınıyorsa bunu bir araştırmak lazım, acaba intel grafik gücünde işlemcilerden de mi yararlanıyor ekstra olarak.
gtx 1660 süper'den buna geçtim bu kadar ısındığını hatırlamıyorum fiziksel (elle) olarak çünkü belirttiğim oyunları oynayamadığım için daha önce. yeni karta geçince afterburneri yüklediğim için derece olarak görünce farkettim

Ekler

• i7.png
    i7.png
    40.1 KB · Hit: 9

ekrem imaro

80+ Bronze
ısınınca fps dalgalanması oluyor mu sabit fps mi alıyorsun?

Bünyamina

80+ Platinum
termal macun 2 hafta önce filan yeniledik, soğutucu montajı nasıl hatalı olabilir neye dikkat etmem gerekirdi ona göre bakayım. boşta 47 derecelerde geziyor şu anda

zaten bir de elimi kasanın üstüne koyduğumda orası da çok sıcak oluyor soğutucu görevini yapıyor gibi
5500 stok fanla bile pek ısınmıyor. Bu yüzden sorun olmaz tabi ki de.
Kasanın üstü ısınıyorsa radyatörün full tozlanmıştır. Boştayken böyle değer alırsın da yükteyken bu dereceleri alıyorsan soğutucunun bakımsızlığından. Yani benzer durumu bizde yaşadık. 5900x 86 dereceleri görüyordu. Kasanın üstü aşırı sıcaktı. Radyatörü temizledik. Sağlam bir bakım yaptık. 65-70 dereceyi görüyor artık. Hazır elin değmişken birde kasanı da bir güzel temizle.

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
eren
ısınınca fps dalgalanması oluyor mu sabit fps mi alıyorsun?
yok fps çok oynamıyor takılma da olmuyor kapanmıyo da sistem anlamadım

5500 stok fanla bile pek ısınmıyor. Bu yüzden sorun olmaz tabi ki de.
Kasanın üstü ısınıyorsa radyatörün full tozlanmıştır. Boştayken böyle değer alırsın da yükteyken bu dereceleri alıyorsan soğutucunun bakımsızlığından. Yani benzer durumu bizde yaşadık. 5900x 80 dereceleri görüyordu. Kasanın üstü aşırı sıcaktı. Radyatörü temizledik. Sağlam bir bakım yaptık. 65-70 dereceyi görüyor artık.
nasıl temizleyeceğim tarif edebilir misiniz bir de sıvısında bitme filan oluyor mu acaba onu nasıl anlarım

ekrem imaro

80+ Bronze
hocam 10700kf'ye soğutucu yetmiyor bence.

Nezha

80+ Bronze
Undervolt deneyin 4.7ghzye vurması normal değil bir anda

Bünyamina

80+ Platinum
nasıl temizleyeceğim tarif edebilir misiniz bir de sıvısında bitme filan oluyor mu acaba onu nasıl anlarım
Toz katmanlaşmışsa radyatörü suyla yıka. Duş başlığıyla tozlar akıp gider. Sonrasında fanları tek tek temizle. Güzel termal macun kullan. Montajının sağlam olduğuna emin ol. Dediklerimi yap. Sıcaklıklarda güzel düşüş olur diye düşünüyorum.
Sıvı olayına pek hakim değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,602
Üyeler
167,341
Son üye
y3llowS
Top Bottom