Bende de durum aynı çözümünü bulursan banada söyleAlıntıyı görüntüle
7500f işlemci (google chrome açık )yüksek ghz ile çalısıyor ayarlarda dengelide boştaykende bu ghz ile çalısıyor
Herkes öyle diyor ben alışkın değilim AM5de yüksek ghz sürekli çalışmasına boştayken 3.7 çalışsa yeter banao zaman normalbaşka yerde de konu açtım 7600 işlemcisi varmıs benımde oyle dıyor
vallahi ben 8 sene 1050ti kullanıp am5 ile cihaza geçince ne dopru ne yanlıs bilmiyorum o yüzden fazla bu tarz konu açtım bilgilenmek adına ama sanırım çok takmamak gerekiyor .Teknoloji geliştikce cihazlar daha fazla güç tüketip daha fazla ısınıyorHerkes öyle diyor ben alışkın değilim AM5de yüksek ghz sürekli çalışmasına boştayken 3.7 çalışsa yeter banaoyunda 4.5 5 olsun
boştaykende böyle neyi kapatayım kıArka plan işlemlerini kapatacaksın kardeşim ne önerebiliriz başka ? windows u debloat edeceksin, arka plan uygulamalarını kapatacaksın başka türlü niye düşsün ?
Arka planda tonla servis + işlem yükü çalışıyorvallahi ben 8 sene 1050ti kullanıp am5 ile cihaza geçince ne dopru ne yanlıs bilmiyorum o yüzden fazla bu tarz konu açtım bilgilenmek adına ama sanırım çok takmamak gerekiyor .Teknoloji geliştikce cihazlar daha fazla güç tüketip daha fazla ısınıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
boştaykende böyle neyi kapatayım kı
Alıntıyı görüntüle
7500f işlemci (google chrome açık )yüksek ghz ile çalısıyor ayarlarda dengelide boştaykende bu ghz ile çalısıyor
benim intel işlemci için biosta ayar var boştayken frekans hızını düşürüyor 0.xx ghz civarlarında çalışıyor. ama ayarı kapatırsam sürekli 3 ve 4ghz üstünde çalışıyor amd içinde vardır illakiBende de durum aynı çözümünü bulursan banada söyle![]()
Windows debloatlı arka plan işlemleri kapalı ama yinede böyle boşta 4.5u görmesi normal gelmiyorArka plan işlemlerini kapatacaksın kardeşim ne önerebiliriz başka ? windows u debloat edeceksin, arka plan uygulamalarını kapatacaksın başka türlü niye düşsün ?
PBOyu kapatsam her şey düzelecek gibibenim intel işlemci için biosta ayar var boştayken frekans hızını düşürüyor 0.xx ghz civarlarında çalışıyor. ama ayarı kapatırsam sürekli 3 ve 4ghz üstünde çalışıyor amd içinde vardır illaki
intele geç bari senPBOyu kapatsam her şey düzelecek gibi![]()
Videonun 1inci dakika 40ıncı saniyesine gidin direk, videoda adamın açtığı ufak pencerede işlemci güç yönetimi kısmı var, oradaki en düşük işlemci durumu % kaç diye bir bakın. Yüksek ise %5 falan yapabilirsiniz. En yüksek işlemci durumu %100 olması lazım. Eğer stok soğutucunuz yoksa ve işlemciniz ısınmıyorsa yüksek frekansta çalışmasının bir zararı yok. Intel e geçmenize de gerek yok.