Neler Yeni

Yardım İşlemci boştayken 90 derecelerde

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
Aynı işlemci var stok fanla soğumazsın bu işlemciyi anakart güçlü bir anakart aldığın için herhalde tam performans çalışmaya başlamış işlemcin en kötü iki fanlı sıvı soğutma alman lazım
Güçlü anakarta geçince değişiyor muydu işlemci gücü, hiç bilmiyoodum hocam. Soğutma öneriniz nedir bu işlemciye. Sizin kullandığınız vs.

Ben bu fanı kullanıyorum, apu sistemin var ryzen 3 4300 ge, oc da yaptım, yazın en sıcak günelerinde 65 dereceyi geçmedi, buna bak derim.
Bakıyorum sağolasın. Bu fan anakartıma vs. uyumlu mudur sence.

LynFury

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Emre Toklar
sıvı soğutma alın bence bunlar gene sıkıntı yaratabilir güçlü bir işlemci çünkü 2 fanlı sıvı soğutmalardan bütçenize göre olanları atın buraya veya başka bir konu açıp foruma sorabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef

Ahmet3718

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ahmet Zeki KÖLE
Stok soğutucu 5600e kadar anca yetiyor diye biliyorum. Soğutucu olarak snowman t6 ultra, DeepCool ag400-ak400 id cooling se214xt düşünebilirsiniz soğutucu olarak. Bir de soğutucuyu alırken kasa ile uyumlu olup olmaıdğını da bir kontrol edin derim kasanın üreticisinin sitesinde özelliklerinde cpu cooler support gibi bir kısımda yazması lazım örnek 155mm gibi bi sınırı olması lazım. Aksi taktirde yan kapak kapanmayabilir.

Stayy

80+
benimde ryzen 5 5600x stock soğutucu mx4 macun ile 80-90 derecede çalışıyordu oyun oynayamıyordum işlemci aşırı ısındığı için arctic esports duo aldım sorun çözüldü oyunlarda 60-65 derece şu an boşta 40-55 arası geziyor

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,700
İsim
Emre
Discord
necromancerr
O çok güçlü bir işlemci. Stok fan onu sogutmaz. Ama sanki stok fan tam yerine oturmamış gibime geliyor kontrol eder misiniz?
Boşta 95 derece olmasıda normal değil ama muhtemelen fanı tam oturtamadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
Stok soğutucu 5600e kadar anca yetiyor diye biliyorum. Soğutucu olarak snowman t6 ultra, DeepCool ag400-ak400 id cooling se214xt düşünebilirsiniz soğutucu olarak. Bir de soğutucuyu alırken kasa ile uyumlu olup olmaıdğını da bir kontrol edin derim kasanın üreticisinin sitesinde özelliklerinde cpu cooler support gibi bir kısımda yazması lazım örnek 155mm gibi bi sınırı olması lazım. Aksi taktirde yan kapak kapanmayabilir.
Sağolasın bakıyorum bunlara da.
benimde ryzen 5 5600x stock soğutucu mx4 macun ile 80-90 derecede çalışıyordu oyun oynayamıyordum işlemci aşırı ısındığı için arctic esports duo aldım sorun çözüldü oyunlarda 60-65 derece şu an boşta 40-55 arası geziyor
Bende mecbur takviye fan alıcam böyle olmuyor.
Boşta 95 derece olmasıda normal değil ama muhtemelen fanı tam oturtamadı
Anlamadım ki, tam üstünde, vidalar da sıkılandı. Hareket de etmiyor. Yarım mm falan belki kaymıştır o sorun olur mu ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu altta eke koyduğum 4 soğutucudan tecrübesi olan var mıdır? Teşekkürler bu arada ilgileriniz için.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-11-15 132929.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-15 132929.png
    173.3 KB · Hit: 38

Stayy

80+
Sağolasın bakıyorum bunlara da.

Bende mecbur takviye fan alıcam böyle olmuyor.

Anlamadım ki, tam üstünde, vidalar da sıkılandı. Hareket de etmiyor. Yarım mm falan belki kaymıştır o sorun olur mu ki.

Bu altta eke koyduğum 4 soğutucudan tecrübesi olan var mıdır? Teşekkürler bu arada ilgileriniz için.
sıvı soğutucu alma kule tipi al

Ahmet3718

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ahmet Zeki KÖLE
İşlemci yükselteceksen veya overclock falan yapacaksan sıvı soğutma tercih etmen mantıklı olacaktır. Onun dışında kule tipi gayet yeterli olacaktır başka şeyler için paranızı biriktirmeniz daha iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
sıvı soğutucu alma kule tipi al
Sebebini öğrenebilir miyim. Bir de kule tipleri çoğu kasayla, anakartla vs. uyumlu olur mu yoksa dikkat etmem gereken özellikler nedir.

İşlemci yükselteceksen veya overclock falan yapacaksan sıvı soğutma tercih etmen mantıklı olacaktır. Onun dışında kule tipi gayet yeterli olacaktır başka şeyler için paranızı biriktirmeniz daha iyi olur.
Teşekkür ederim belki seneye AMD Ryzen 9 5950X' geçebilirim ama yine kule tipi yeterli olur mu ona bilemedim. Bu kule tipi soğutucuları benim anakartımla ve şu Corsair Carbide Spec-05 CC-9020129-EU ATX kasamla uyumlu olur mu yoksa boyutları-tipleri değişiyor mu acaba?

Stayy

80+
Sebebini öğrenebilir miyim. Bir de kule tipleri çoğu kasayla, anakartla vs. uyumlu olur mu yoksa dikkat etmem gereken özellikler nedir.
@Ahmet3718'in dediği gibi yorumunu okursan anlarsın. Ayrıca sıvı soğutmalarda patladı sızdı nem yaptı gibi olaylar gördüm yani ben o yüzden tercih etmedim dikkat etmen gereken şeyler soğutucu işlemcinle uyumlu mu kasanda yeterli yükseklik genişlik var mı gibi

Ahmet3718

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ahmet Zeki KÖLE
Maximum CPU Cooler Height 150mm yazıyor sitesinde. Soğutucular da 155mm yani uyumlu değil yan panel kapanmaz daha küçük soğutucu modelleri bulmanız lazım. Şuan benim aklımda snowman x6 var başka modelleri de araştıralım bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
@Ahmet3718'in dediği gibi yorumunu okursan anlarsın. Ayrıca sıvı soğutmalarda patladı sızdı nem yaptı gibi olaylar gördüm yani ben o yüzden tercih etmedim dikkat etmen gereken şeyler soğutucu işlemcinle uyumlu mu kasanda yeterli yükseklik genişlik var mı gibi
Anladım hocam sağolasın.
Maximum CPU Cooler Height 150mm yazıyor sitesinde. Soğutucular da 155mm yani uyumlu değil yan panel kapanmaz daha küçük soğutucu modelleri bulmanız lazım. Şuan benim aklımda snowman x6 var başka modelleri de araştıralım bakalım.
Çok teşekkür ettim bu altın info için. Ben de dikkat ediyorum bu 150mm olayına araştırıken şimdi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,063
Üyeler
166,871
Son üye
TYRANN38
Top Bottom