Yardım i9 14700k İşlemci, 4070 ti super dar boğaz yapar mı?

Reaksiyon skoru
0
intel i9 14700k almayı düşünüyorum ekran kartı 4070 ti super dar boğaz yapar mı

elinizde anakart yoksa am5 taban bakmak daha makul olabilir( eger elinizde ram yok ise)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

elinizde anakart yoksa am5 taban bakmak daha makul olabilir( eger elinizde ram yok ise)
çok karmaşık yazdım gibi geldi bidaha yazacagım
anakart+ cpu + ram guncelleme yapacaksanız am5 tabana baksaniz iyi olur
(elinizde ddr4 ram hali hazirda mevcutsa alınabilir fiyatina göre ama i7 12700-13700-14700 de işinizi görecektir)

Darboğaz yapmaz yapması imkansız da o işlemciyi almak çok saçma ve mantıksız. İntel 13. ve 14. nesil i9 larda ısınmayı çözmek için gücünü i7 ye kadar kısıtladı. Özellikle intel istemiyosan render falan için amd al. Yok intel lazım dersen i7 14. Nesil bak. Oyunda i5 14. Nesil bile kurtarır darboğaz yapmaz

sadece işlemci upgrade yapıcam ekran kartım var zaten olan sistemimi güncellemek için sordum

Darboğaz yapmaz yapması imkansız da o işlemciyi almak çok saçma ve mantıksız. İntel 13. ve 14. nesil i9 larda ısınmayı çözmek için gücünü i7 ye kadar kısıtladı. Özellikle intel istemiyosan render falan için amd al. Yok intel lazım dersen i7 14. Nesil bak. Oyunda i5 14. Nesil bile kurtarır darboğaz yapmaz
işlemci anakarta göre olmuyor mu lga 1700 işlemci benim

sadece işlemci upgrade yapıcam ekran kartım var zaten olan sistemimi güncellemek için sordum

işlemci anakarta göre olmuyor mu lga 1700 işlemci benim
evet ona göre oluyo. sadece oyunda kullanıyosan anakartı da değiş am5 e geç. yok uğraşamam dersen makul bi fiyattaysa i7 14. nesil yoksa i5 14. nesil al oyun için o bile yeter

Daha güncel işlemciye geçip darboğaz sorusu soranı da ilk defa görüyorum.

Daha güncel işlemciye geçip darboğaz sorusu soranı da ilk defa görüyorum.
dar boğaz ne demek pek bi bilgin yok sanırım işlemci güçlü ekran kartı güçsüz kalırsa dar boğaz yapar

evet ona göre oluyo. sadece oyunda kullanıyosan anakartı da değiş am5 e geç. yok uğraşamam dersen makul bi fiyattaysa i7 14. nesil yoksa i5 14. nesil al oyun için o bile yeter
uğraşmama değmez gerek yok, sıfır alıcam zaten öderim koymaz çalışıyorum zaten

dar boğaz ne demek pek bi bilgin yok sanırım işlemci güçlü ekran kartı güçsüz kalırsa dar boğaz yapar

uğraşmama değmez gerek yok, sıfır alıcam zaten öderim koymaz çalışıyorum zaten
o zaman i7 14. nesil hayırlı olsun ama soğutmanı iyi al

o işlemciyi alacaksan 2. el alma sıfır al biraz riskli 2. eli 4070ti da darboğaz yapmaz ama almışken 5070ti bence daha güzel olur
2. elle işim olmaz sıfır varken gerek yok hazır yenileri çıkmışken alıyim diyorum

o zaman i7 14. nesil hayırlı olsun ama soğutmanı iyi al
abi sistemim var zaten upgrade yapıyorum 😐

2. elle işim olmaz sıfır varken gerek yok hazır yenileri çıkmışken alıyim diyorum

abi sistemim var zaten upgrade yapıyorum 😐
reis i7 14. nesil varsa yükseltme zaten. i9 14. nesilde aynı şeyin laciverti boşa alacaksın

yok i5 14400k var güçsüz kaldı diğer parçaların yanında, şimdi alırken i7 mi alim i9 mu geleceğe yatırım olarak
i9 çok ısınıyo sağlıklı çalışmıyo. güncel sürücüde gücünü i7 ye çekiyo. yani i7 al fiyatı daha mantıklıysa. ve min. 360 veya 420 sağlam bi soğutucu al

Geri