Neler Yeni

Işlemci fan hızını arttırınca derece yükseliyor

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
i7 12700H kullanıyorum. Eskiden yoktu böyle bişe 2 yıldır kullanıyorum daha yeni olmaya başladı. Boştayken 40larda takılan işlemci eafc girince 92 derece oluyor standart modda.
Performansa alınca 100e çıkıyor. Bunun sebebi nedir? İşlemciyi daha çok kullandığı için mi?
Nasıl çözebilirim? Termal macun sürdüm ama sıcaklıklar aynı.
Çok mantıksız olay fanı performansa alıp 5000rpm yapma sebebim zaten daha soğuması ama 100 de sabit takılıyor.
Laptop marka acer nitro 5

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
392
İsim
Eren Bilal Cihan
i7 12700H kullanıyorum. Eskiden yoktu böyle bişe 2 yıldır kullanıyorum daha yeni olmaya başladı. Boştayken 40larda takılan işlemci eafc girince 92 derece oluyor standart modda.
Performansa alınca 100e çıkıyor. Bunun sebebi nedir? İşlemciyi daha çok kullandığı için mi?
Nasıl çözebilirim? Termal macun sürdüm ama sıcaklıklar aynı.
Çok mantıksız olay fanı performansa alıp 5000rpm yapma sebebim zaten daha soğuması ama 100 de sabit takılıyor.
Laptop marka acer nitro 5
Bakım yaptnızmı

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
VeV
1 ay önce termal macun değiştirdim coolmasterin
fanlarıda temizledim tozlardan ama yine aynı standartta 92 performansda 100 derece
Tekrar bir bakım yapın isterseniz sıcaklıklar normal değil. Tabii biliyorsunuzdur ama yazmadan etmeyelim. ilk olarak termal macun uygulamasında veya montajda bir sorun olmasına karşılık önlem amaçlı tekrar kontrol etmenizi önerebilirim.

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
Tekrar bir bakım yapın isterseniz sıcaklıklar normal değil. Tabii biliyorsunuzdur ama yazmadan etmeyelim. ilk olarak termal macun uygulamasında veya montajda bir sorun olmasına karşılık önlem amaçlı tekrar kontrol etmenizi önerebilirim.
yeni macun söyledim

Thermal Grizzly Hydronaut 1gr 11.8w​

yeniden sürücem ama bence yazılımsal bişeyler var çünkü 92 ve 100 sabit
valorantta 60 küsür alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

işin komik yanı fanları sessiz moda alınca 3000 rpm de 80 derecelerde takılıyor ne kadar fan kısarsam o kadar derece düşüyor

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
VeV
yeni macun söyledim

Thermal Grizzly Hydronaut 1gr 11.8w​

yeniden sürücem ama bence yazılımsal bişeyler var çünkü 92 ve 100 sabit
valorantta 60 küsür alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

işin komik yanı fanları sessiz moda alınca 3000 rpm de 80 derecelerde takılıyor ne kadar fan kısarsam o kadar derece düşüyor
dediğiniz gibi yazılımsal bir durumda olabilir format denediniz mi?

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
dediğiniz gibi yazılımsal bir durumda olabilir format denediniz mi?
evet daha dün attım bugün kullanıyorum.
Çok dalgalanma oluyor bi 70e düşüp bi 90a çıkıyor
1737371163153.png

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
VeV
bence montajla alakalı bir durum olabilir.

GetR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
GetR
evet daha dün attım bugün kullanıyorum.
Çok dalgalanma oluyor bi 70e düşüp bi 90a çıkıyor
Alıntıyı görüntüle
Bir süre işlemciyi zorlamadan kullanırsan eski stabil durumuna dönecektir büyük ihtimal bende de öyle olmuştu %99 çek takıl bir süre fanlar fulldeyken düzelmez ise bakıma yolla yani orada ki sessiz varsayılan ve performans ayarlarının işlemci ile alakası yok genelde sessize alınca sadece fanların rpm düşüyor işlemci daha yüksek sıcaklıklara ulaşıyor güç tasarrufu modu sadece işlemciyi kısıtlıyordu fakat oda sende yok gibi

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
Bir süre işlemciyi zorlamadan kullanırsan eski stabil durumuna dönecektir büyük ihtimal bende de öyle olmuştu %99 çek takıl bir süre fanlar fulldeyken düzelmez ise bakıma yolla
neyi %99 çekeyim hocam ?
bakıma yolluyordum normalde ama garantisi bitti bakım para istiyor o yüzden yollamadım

GetR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
GetR
neyi %99 çekeyim hocam ?
bakıma yolluyordum normalde ama garantisi bitti bakım para istiyor o yüzden yollamadım
Edit power plan / change advanced power settings / Processor power managament eğer türkçeyse güç seçeneklerini değiştir veya düzenle olmalı
1737372091886.png

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular