Normal bir durum anlık spike atıyor işlemci 7500f var bu anlık yükselme yüzünden fan açıyor diye 4.8 ghz sabitledimMerhaba arkadaşlar bilgisayarı yeni açtığımda ve işlemci boşta iken ghz kullanımı oldukça fazla. Sebebi nedir acaba anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
Evet gördüm fakat boşta sürekli böyle olması tedirgin etti beni o yüzden sormak istedim.Ryzen 7000 serisinde işlemci kendini belirli ghzlere ani çıkartıp indirebiliyor gayet normal. Ghz'den ziyade boştayken kullanıma dikkat etmek gerek
Alıntıyı görüntüle
5 7500f işlemcimde de durum aynı gördüğün gibi
Isınma sorunu yok sadece boşta da yükte de ghz kullanımı aynı onu anlayamadım.Core Performance Boost kapat çok ısınıyorsa ya da daha iyi bir soğutucu tak, ısınmadığı sürece kapatmaya gerek yok performans düşüşü yaşarsın
Anladım hocam fakat bende kendiliğinden öyle boşta da yükte de kullanım o civarlardaNormal bir durum anlık spike atıyor işlemci 7500f var bu anlık yükselme yüzünden fan açıyor diye 4.8 ghz sabitledim
güç planını dengeliye al yada boşta kullanımı %25e çekIsınma sorunu yok sadece boşta da yükte de ghz kullanımı aynı onu anlayamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anladım hocam fakat bende kendiliğinden öyle boşta da yükte de kullanım o civarlarda![]()
Güç modu dengelide , boşta kullanımı nasıl ayarlıyoruz ?güç planını dengeliye al yada boşta kullanımı %25e çek
Güç modu dengelide , boşta kullanımı nasıl ayarlıyoruz ?
teşekkürler deneyeceğimAlıntıyı görüntüleBurayı bulup 10 15 bir şey yaparsan boştayken ghz aşırtması yemez ben 10da kullanıyorum ama çok düşünüyorsan 20 yapabilirsin