Keepr
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,018
Yok hocam. Sorunsuz 6000 kullanırsın.9700x'de ram hızı 5600MHz yazıyor yeni alacağım ramler 6000MHz sorun yaratır mı hocam?
Yok hocam. Sorunsuz 6000 kullanırsın.9700x'de ram hızı 5600MHz yazıyor yeni alacağım ramler 6000MHz sorun yaratır mı hocam?
Çok kararsız kaldım. 7800x3d çok güçlü ama ekran kartım 4060ti 8gb değiştireceğim ama biraz vakti var değiştirene kadar beni üzer mi emin olamıyorum fikriniz nedir hocam?Yok hocam. Sorunsuz 6000 kullanırsın.
Üzmez hocam. İşlemciyi geleceğe dönük al geç ekran kartını sonra yükseltirsin.Çok kararsız kaldım. 7800x3d çok güçlü ama ekran kartım 4060ti 8gb değiştireceğim ama biraz vakti var değiştirene kadar beni üzer mi emin olamıyorum fikriniz nedir hocam?
Tamam o zaman hocam teşekkürlerÜzmez hocam. İşlemciyi geleceğe dönük al geç ekran kartını sonra yükseltirsin.
Amd'ye geçeceğim hocam şu an intel kullanıyorum pek tatmin etmedi açıkçası intel14700kf bizzat kendim kullanıyorum lakin çok ısınan işlemciler soğutma anlamında sağlam bir soğutucu kullanman gerek
7800x3d alırsam bir süre 120mm thermalright peerless assasin kule tipi hava soğutucu ile kullanacağım sıvı soğutucu almaya bütçe çıkartamıyorum şu anda sıkıntı yaratır mı hocam? Çok ısınıyor diyorlar 7800x3d içinÜzmez hocam. İşlemciyi geleceğe dönük al geç ekran kartını sonra yükseltirsin.
Sıkıntı olmaz hocam.Bios ayarları için ayrıyeten konu açarsınız yardımcı olurum. Bios ekranında birkaç ince ayarla daha serin çalışmasını sağlayabilirsin.Tamam o zaman hocam teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Amd'ye geçeceğim hocam şu an intel kullanıyorum pek tatmin etmedi açıkçası intel
7800x3d alırsam bir süre 120mm thermalright peerless assasin kule tipi hava soğutucu ile kullanacağım sıvı soğutucu almaya bütçe çıkartamıyorum şu anda sıkıntı yaratır mı hocam? Çok ısınıyor diyorlar 7800x3d için
Tamamdır hocam aldığımda konu açacağım teşekkürler.Sıkıntı olmaz hocam.Bios ayarları için ayrıyeten konu açarsınız yardımcı olurum. Bios ekranında birkaç ince ayarla daha serin çalışmasını sağlayabilirsin.
Amd almanı tavsiye ederim 7800x3D veya 9000 serisinden güzel bir şeyler seni götürür.İ5 13400F işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. Msi RTX 4060ti 8gb ekran kartıma uygun dar boğaz yaratmayacak bir işlemci tavsiyesi istiyorum intel olursa sevinirim. Anakart intel uyumlu. Ekran kartımı ilerleyen zamanlarda 16gb modeli ile veya 4070 ile değiştirme düşüncem var. Ona göre tavsiye verebilir misiniz?
9000 serisinden tavsiyeniz var mıdır hocam?Amd almanı tavsiye ederim 7800x3D veya 9000 serisinden güzel bir şeyler seni götürür.
Competitive oyunlar oynuyorum hocam. Monitörüm gayet yetiyor şu an için 2k monitör almayı düşünmüyorum. İşlemcim evet güzel ama dediğim gibi competitive oyunlarda beklentimin altında kalıyor ondan kaynaklı değiştirmeyi düşünüyorum.bence yanlış masraf yapıyorsun. 2k monitör ve 5070 seni fazlasıyla tatmin edecektir işlemcilik bir durum yok zaten 13400f güzel bir işlemci 4060ti güçsüz burada. yapman gerek şey 4060ti satıp 5070 almak
hocammevcut monitörün kaç hz?Competitive oyunlar oynuyorum hocam. Monitörüm gayet yetiyor şu an için 2k monitör almayı düşünmüyorum. İşlemcim evet güzel ama dediğim gibi competitive oyunlarda beklentimin altında kalıyor ondan kaynaklı değiştirmeyi düşünüyorum.
Hocam mevcut monitörüm 165hz monitörünü değiştirmeyi düşünüyorum diye bir şey söylemedim. Sistemimde i5 13400f var. 7800x3d alacağım için anakartta değiştirmem gerekiyor. Değiştirmişken de am5 ddr5'e geçeyim diyorum. Bundan dolayı ramleride değiştireceğim. Kısacası işlemci anakart ve ram upgrade yapacağım.hocammevcut monitörün kaç hz?
competitive oyun oynuyorsun ve 2k monitör mu alacaksın? hocam hiç mantıklı değil 1080p yüksek hz monitör alman lazım o zaman
ekran kartı değiştirmene ihtiyaç kalmıyor bu durumda 7800x3d ve 360hz monitör ihtiyacın var senin bu durumda başka şeylere masraf yapma