Çok teşekkürler hocam birde işlemcide problem olup olmadığı occtde çıkarmı ve nereden bakılıyor.Bilgisayar alırken dikket edilmesi gerekenler nedir | ZMRZ Forum | Özgür Dünya!
Çok fazla kişi ikinci el ya da yeni sistem alırken hangi testleri yapacağını, alırken neye dikkat edeceğini soruyor ve bu konuda bir rehber olmadığı için bu rehzmrz.xyz
2.bölümde hangi programla nasıl yapılacağını gösterdim.umarım yardımcı olur![]()
işlemcide problem olması yük altında kapanma ile belli olur,yükte kapanmıyorsa ya da fazla ısınmıyorsa sorun yoktur zaten işlemciler kolay bozulan parçalar değildirÇok teşekkürler hocam birde işlemcide problem olup olmadığı occtde çıkarmı ve nereden bakılıyor.
Benim işlemcim fazla ısınıyor 90-85 derecelerde malesef.işlemcide problem olması yük altında kapanma ile belli olur,yükte kapanmıyorsa ya da fazla ısınmıyorsa sorun yoktur zaten işlemciler kolay bozulan parçalar değildir
hangi işlemci?stok soğutucu mu?Benim işlemcim fazla ısınıyor 90-85 derecelerde malesef.
Furmark Testi yap istersen 15-20 dk boyuncaÇok teşekkürler hocam birde işlemcide problem olup olmadığı occtde çıkarmı ve nereden bakılıyor.
Stok soğutucu hocam R5 5600Xhangi işlemci?stok soğutucu mu?
Hocam furmark testleri sağlam yapıp paylaşmıştım tertemiz dedilerFurmark Testi yap istersen 15-20 dk boyunca
PC nin desteklediği en yüksek ayarları seç eğer mindump(mavi ekran) siyah ekran felan vs kapanırsa sıkıntı olabilir.
2. El PC alırken furmark yapmıştım Gigabyte Rx 580 4 GB furmarkta 80•c ve üstünü gördü almamıştım. Aklında bulunsun
Kasa soğutması iyi durumda mıBenim işlemcim fazla ısınıyor 90-85 derecelerde malesef.
kasa nedir?Stok soğutucu hocam R5 5600X
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam furmark testleri sağlam yapıp paylaşmıştım tertemiz dediler
Cooler Master TD500kasa nedir?
1. Kasa Soğutması çok iyi Cooler Master TD500 Ü kullanıyorumKasa soğutması iyi durumda mı
Kaç adet fan bulunuyor
PC ne zaman aldın
Macun değişimi yaptın mı hiç
Gaming gen tr yazabilirsin yapmışlarmıCooler Master TD500
Mesaj otomatik birleştirildi:
1. Kasa Soğutması çok iyi Cooler Master TD500 Ü kullanıyorum
2. 4 adet fan var
3. PC alalı 1 ay oldu
4. Macun değişimi hiç yapmadım gerçi yapmayı bilmiyorum Macun sürülümü onuda bilmiyorum gaming gen tr sürmüyor herhalde