Neler Yeni

İşlemci ve ana kart tavsiyesi

Ali ZABUN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ALİ ZABUN
Sistemimi ufak ufak değiştirmeyi planlıyorum şu anki sistemim bu şekilde

Gigabyte 3080 ti eagle ekran kartı
Asus TUF 2k 144hz monitör
4 adet 16gb ram
i7 7700 işlemci
Asus prime b250m-a ana kart

İşlemci ve anakart değiştirmeyi planlıyorum ve amd serisinden ilerlemeyi düşünmüştüm daha iyi diyorlardı, toplam 12k civarında fiyatı olacak şekilde hem işlemci ve ana kart önerir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Cem Yılmaz

4 adet 16gb ram
i7 7700 işlemci

İşlemci ve anakart değiştirmeyi planlıyorum ve amd serisinden ilerlemeyi düşünmüştüm daha iyi diyorlardı, toplam 12k civarında fiyatı olacak şekilde hem işlemci ve ana kart önerir misiniz?
AM4 mü istersin AM5 mi

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
efe araci
işlemci 7500f

anakart https://www.akakce.com/anakart/en-u...isi-masaustu-islemciler-fiyati,252040378.html
meevcut işlemci ram anakartınızı satıp ddr5 ram alınması gerek
aynılarını öneririm

4 adet 16gb ram
i7 7700 işlemci

Ali ZABUN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ALİ ZABUN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci 7500f

anakart https://www.akakce.com/anakart/en-u...isi-masaustu-islemciler-fiyati,252040378.html
meevcut işlemci ram anakartınızı satıp ddr5 ram alınması gerek
ddr5 olmalı mı peki? birazcık göz ucuyla baktım fiyatları epey tuzluydu,
bu ramden 4 adet neredeyse 0 şeklinde elimde var şu an ddr5 e geçmeme gerek var mı? hem ddr4 hem de önermiş olduğunuz 7500f e uygun bir ana kart yok mu :(
internette Ryzen 7 5800X bunu görmüştüm bu nasıldır peki? sizinkiyle arasında nasıl bir fark var işlemci ve anakart konusunda pek bilgili değilim ne yazık ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

AM4 mü istersin AM5 mi
işlemci ve anakart konusunda çok bilgili değilim ne yazık ki, fiyat performans şeklinde olması en önemli şey benim için ve internette de bu işlemciyi görmüştüm Ryzen 7 5800X sizce nasıl? iyiyse buna uygun ana kart da tavsiye edebilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Cem Yılmaz
bu ramden 4 adet neredeyse 0 şeklinde elimde var şu an ddr5 e geçmeme gerek var mı? hem ddr4 hem de önermiş olduğunuz 7500f e uygun bir ana kart yok mu :(
internette Ryzen 7 5800X bunu görmüştüm bu nasıldır peki? sizinkiyle arasında nasıl bir fark var işlemci ve anakart konusunda pek bilgili değilim ne yazık ki

işlemci ve anakart konusunda çok bilgili değilim ne yazık ki, fiyat performans şeklinde olması en önemli şey benim için ve internette de bu işlemciyi görmüştüm Ryzen 7 5800X sizce nasıl? iyiyse buna uygun ana kart da tavsiye edebilir misiniz?
5800x güzel olur ama sana önerim 5700x3d olur

kasan atx mi m-atx mi

Son düzenleme:

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
bütçen elindeki işlemci anakartı satıp olacak olan bütçemi yoksa onlardan bagımsız hazır olan bir bütçemi, hazırsa elinizdekini satıp bütçeyi arttırıp o şekilde bidaha düşünmek lazım

Ali ZABUN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ALİ ZABUN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
5800x güzel olur ama sana önerim 5700x3d olur

kasan atx mi m-atx mi
kasa konusunu hiç bilmiyorum ama cooler masterın eski bir kasası yani ben almadım kasayı modeline nereden bakabileceğimi de bilmiyorum :/ önemi var mı ki?

işlemci önerin için ise tam olarak ne farkı var peki?

bütçen elindeki işlemci anakartı satıp olacak olan bütçemi yoksa onlardan bagımsız hazır olan bir bütçemi, hazırsa elinizdekini satıp bütçeyi arttırıp o şekilde bidaha düşünmek lazım
Şu an mevcut olandı ama siz yine de tavsiyenizi yaparsanız sevinirim fiyat çok yükselmedikce tek tek zaman bölerek de alabiliriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Cem Yılmaz
kasa konusunu hiç bilmiyorum ama cooler masterın eski bir kasası yani ben almadım kasayı modeline nereden bakabileceğimi de bilmiyorum :/ önemi var mı ki?

işlemci önerin için ise tam olarak ne farkı var peki? ve ana kartda tavsiye edebilir misin?
bu video ya bi bak aradaki farkı anlamak için
kasanın önemi içine takıcağın anakartın boyutuyla ilgili küçük kasalar için m-atx normal kasalar atx diye geçer

Ali ZABUN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ALİ ZABUN
bu video ya bi bak aradaki farkı anlamak için
kasanın önemi içine takıcağın anakartın boyutuyla ilgili küçük kasalar için m-atx normal kasalar atx diye geçer
anladımm kasanın durumu önemli yani, etrafında vs. modeli de yazmıyor ki kasanın :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Cem Yılmaz

Alican.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Alican ekinci
hazır 12 k falan bütçen varken am5 sistem diz ileriye dönük olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,427
Üyeler
170,360
Son üye
ngma1339
Top Bottom