İşlemci voltajı nasıl ?

Qzer

80+ Silver
Reaksiyon skoru
841
Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Bios'tan frekansı 4.2 ye aldım, voltajı da 1280w yaptım. Teste sıkıntı çıkmıyor ama prime 95 testinde 90 dereceyi buluyor. Bu işlemciyi bu şekilde kullanabilirmiyim ? Sonuç da günlük hayatta PC yi böyle zorlamıyorum. Tavsiyelere açığım ve 4.1 frekansda sistem daha stabil.

2020 model ise 1.1 V'da 4.2 GHz bile yapılıyor, sen 1.1 V deneyince sistem stabil olmuyorsa voltaj yükseltebilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Qzer
Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Bios'tan frekansı 4.2 ye aldım, voltajı da 1280w yaptım. Teste sıkıntı çıkmıyor ama prime 95 testinde 90 dereceyi buluyor. Bu işlemciyi bu şekilde kullanabilirmiyim ? Sonuç da günlük hayatta PC yi böyle zorlamıyorum. Tavsiyelere açığım ve 4.1 frekansda sistem daha stabil.

Alev alıyorsun krşm.

2020 model ise 1.1 V'da 4.2 GHz bile yapılıyor, sen 1.1 V deneyince sistem stabil olmuyorsa voltaj yükseltebilirsin.
Evet 2020 model ama o dediğin için sağlam soğutucu olması lazım sanırsam. Bende 4.2 frekansı 1250w yapınca mavi ekran veriyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alev alıyorsun krşm.
Testde öyle oluyor. Normal kullanımda 65-70 de geziyor.

Evet 2020 model ama o dediğin için sağlam soğutucu olması lazım sanırsam. Bende 4.2 frekansı 1250w yapınca mavi ekran veriyor.
Silikon kalitesi iyi değilmiş demek ki.
Stok soğutucu var ise soğutucu aldıktan sonra yap 4.2 GHz'i biraz daha yüksek voltaj ile.

Bence 4.1 Ghz'e düşür ve sıcaklık daha aşağı insin. 90 derece biraz fazla.
Hatta 4.1 Ghz'de bile fazla ısınıyorsa 4.0'a çek.

Silikon kalitesi iyi değilmiş demek ki.
Stok soğutucu var ise soğutucu aldıktan sonra yap 4.2 GHz'i biraz daha yüksek voltaj ile.
Kule tipi soğutucu var. Birde şöyle bir sorum var. 4 ghz ile 4.2 arasındaki fark oyunlarda fark yaratır mı ?

Bence 4.1 Ghz'e düşür ve sıcaklık daha aşağı insin. 90 derece biraz fazla.
Hatta 4.1 Ghz'de bile fazla ısınıyorsa 4.0'a çek.
Demek istediğim şu, bu derece testde böyle oluyor. Normal kullanımda sıkıntı yok. Böyle kullanabilirmiyim ?

Çok fazla etki etmez dostum, 4 GHz'de bırakabilirsin.
Bios tan sadece bu iki ayarla oynamamız yeterli midir ? Başka birşeyi kapatmaya gerek varmıdır ?

Demek istediğim şu, bu derece testde böyle oluyor. Normal kullanımda sıkıntı yok. Böyle kullanabilirmiyim ?
Render tarzı işlemciye yük binen işlerle uğraşmıyorsan kalabilir.
Oyunlarda 80 dereceyi geçmiyorsa sıkıntı yok.

Ya aslında birkaç ayar var da şimdi yanlış bir şey demek istemem.
@RevDeisDou söyler, aklımda değil şimdi o şeylerin ismi.
Ok saol videolarda insanlar, sadece bu iki ayara müdale ediyor, onun için sordum.

Render tarzı işlemciye yük binen işlerle uğraşmıyorsan kalabilir.
Oyunlarda 80 dereceyi geçmiyorsa sıkıntı yok.
Render yapmıyorum. Oyunlarda 65-70 de geziyor.

Geri