leroxy
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 24
- Reaksiyon skoru
- 17,943
Bakın Ryzen 5 3500X İşlemcime geçen hafta OC Yaparak frekansı sabitleyelim dedik 4.1GHz'de çalışşsın dedik deneye deneye en uygun voltajı bulduk sonra AIDA64 Girdim sorun çıkmadı 10DK Boyunca.
Aradan 2 Gün geçti ETS2 Bakın ETS2 Oynarken pc bir anda kapandı. sonra tekrar @keremcnsz24 'e yazdım o da şaşırdı.
Sonra gittik biraz daha yükselttik bu kez çalıştı sağ salim ama bugün az önce pubg lite oynarken pc yine kapandı.
Aşağıya voltaj değerlerini bırakıyorum.
İlk deneme ve sorunsuz çalışma (Yanılmıyorsam) :
0.02500 olmalı
Aradan 2 gün geçip ets2 oynarken kapandıktan sonra yaptığımızda:
0.03125 olmalı
yani bakın şu anda da öyle ve yemiyor abi yemiyor artık silikondan mıdır nedir bilmiyorum ama bir süre sonra yetmemeye başlıyor.
ilk voltajda 2 gün sonra kapanmıştı bu kez 5 gün sonra e o zaman en yüksek voltajı (0.50000) verelim 3 hafta kapanmasın e sonra ne olacak daha yükseği için anakart sınırlama yapıyor olmuyor.
Ne yapmalıyım yani sizce 3.9GHz'e geri mi dönmeliyim default ayarlara ?
Aradan 2 Gün geçti ETS2 Bakın ETS2 Oynarken pc bir anda kapandı. sonra tekrar @keremcnsz24 'e yazdım o da şaşırdı.
Sonra gittik biraz daha yükselttik bu kez çalıştı sağ salim ama bugün az önce pubg lite oynarken pc yine kapandı.
Aşağıya voltaj değerlerini bırakıyorum.
İlk deneme ve sorunsuz çalışma (Yanılmıyorsam) :
0.02500 olmalı
Aradan 2 gün geçip ets2 oynarken kapandıktan sonra yaptığımızda:
0.03125 olmalı
yani bakın şu anda da öyle ve yemiyor abi yemiyor artık silikondan mıdır nedir bilmiyorum ama bir süre sonra yetmemeye başlıyor.
ilk voltajda 2 gün sonra kapanmıştı bu kez 5 gün sonra e o zaman en yüksek voltajı (0.50000) verelim 3 hafta kapanmasın e sonra ne olacak daha yükseği için anakart sınırlama yapıyor olmuyor.
Ne yapmalıyım yani sizce 3.9GHz'e geri mi dönmeliyim default ayarlara ?