İşlemcim Voltaj Yemiyor

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
17,943
Bakın Ryzen 5 3500X İşlemcime geçen hafta OC Yaparak frekansı sabitleyelim dedik 4.1GHz'de çalışşsın dedik deneye deneye en uygun voltajı bulduk sonra AIDA64 Girdim sorun çıkmadı 10DK Boyunca.
Aradan 2 Gün geçti ETS2 Bakın ETS2 Oynarken pc bir anda kapandı. sonra tekrar @keremcnsz24 'e yazdım o da şaşırdı.
Sonra gittik biraz daha yükselttik bu kez çalıştı sağ salim ama bugün az önce pubg lite oynarken pc yine kapandı.
Aşağıya voltaj değerlerini bırakıyorum.

İlk deneme ve sorunsuz çalışma (Yanılmıyorsam) :
0.02500 olmalı
Aradan 2 gün geçip ets2 oynarken kapandıktan sonra yaptığımızda:
0.03125 olmalı

yani bakın şu anda da öyle ve yemiyor abi yemiyor artık silikondan mıdır nedir bilmiyorum ama bir süre sonra yetmemeye başlıyor.
ilk voltajda 2 gün sonra kapanmıştı bu kez 5 gün sonra e o zaman en yüksek voltajı (0.50000) verelim 3 hafta kapanmasın e sonra ne olacak daha yükseği için anakart sınırlama yapıyor olmuyor.

Ne yapmalıyım yani sizce 3.9GHz'e geri mi dönmeliyim default ayarlara ?

Bakın Ryzen 5 3500X İşlemcime geçen hafta OC Yaparak frekansı sabitleyelim dedik 4.1GHz'de çalışşsın dedik deneye deneye en uygun voltajı bulduk sonra AIDA64 Girdim sorun çıkmadı 10DK Boyunca.
Aradan 2 Gün geçti ETS2 Bakın ETS2 Oynarken PC bir anda kapandı. sonra tekrar @keremcnsz24 'e yazdım o da şaşırdı.
Sonra gittik biraz daha yükselttik bu kez çalıştı sağ salim ama bugün az önce PUBG lite oynarken PC yine kapandı.

0.02500 olmalı
0.03125 olmalı

yani bakın şu anda da öyle ve yemiyor abi yemiyor artık silikondan mıdır nedir bilmiyorum ama bir süre sonra yetmemeye başlıyor.
ilk voltajda 2 gün sonra kapanmıştı bu kez 5 gün sonra e o zaman en yüksek voltajı (0.50000) verelim 3 hafta kapanmasın e sonra ne olacak daha yükseği için anakart sınırlama yapıyor olmuyor.

Voltajı minnacık arttırıp Prime95K ya sokar mısın? Ama çekirdekler kendini kapatırsa direk durdur testi.
Aradan 2 Gün geçti ETS2 Bakın ETS2 Oynarken PC bir anda kapandı. sonra tekrar @keremcnsz24 'e yazdım o da şaşırdı.
Sonra gittik biraz daha yükselttik bu kez çalıştı sağ salim ama bugün az önce PUBG lite oynarken PC yine kapandı.

0.02500 olmalı
0.03125 olmalı

Dönme tabii ki.

Voltajı minnacık arttırıp Prime95K ya sokar mısın? Ama çekirdekler kendini kapatırsa direk durdur testi.
Minnacık arttırılmıyor işte.
Şöyle.
şu anda da biz 0.027 girmiştik ama otomatik 0.03125'e yuvarlıyor.
0.32'den sonra daha da arttırılıyor. 0.026-27-28-29-30-31 hepsini yuvarlıyor. istediğim voltajı tam veremiyorum nedense.

Minnacık arttırılmıyor işte.
Şöyle.
şu anda da biz 0.027 girmiştik ama otomatik 0.03125'e yuvarlıyor.
0.32'den sonra şey olmaya başlıyor istediğim voltajı tam veremiyorum nedense.
Zaten ara değerleri veremezsin en düşük olanı ver işte. Core Temp den de takip et sıcaklık ve kullanımları, PC uyarı sesi falan verirse direk durdur testi tamam mı Small FFTS yapıyoruz sonuçta işkence bu @alpolojix
Offset girmeyin.
Ben de manuel kullanırım dostum ama bu offsetin problem çıkarması gerektiği anlamına gelmez önce benim söylediğim testi yapsın sıkıntı olursa, manuel yaparız değil mi? @RevDeisDou

B450M Dragon almayın o zaman banane ben mi öneriyorum. Şaka bir yana R23 ile test edin. Bug report gelirse olmamıştır.
Adam 1.141V veriyor.
4.0 GHz yemiyor, öyle bir silikon.

Geri