İşlemcinin aniden performans kesmesi

İşlemcinin watt olarak düşük kalmasının sebebi anakarttan dolayı mı? Forumlarda vs. de bu anakart giriş seviyesi olarak yani 3200 lü işlemciler için önermişler sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@yusuf7878 hangi yolu izlememiz lazım hocam?
İşlemciye watt sınırı koyulabilir. Anakart sıkıntılıysa ortaya çıkar.

@nazmy6 bu arada anakarttan dolayı olabilir. İşlemci 114W çekiyor. Mosfetler çok fazla ısınıyorsa sürekli bu tarz azalır artar. 85W'a kısıtlayıp dene.

@nazmy6 bu arada anakarttan dolayı olabilir. İşlemci 114W çekiyor. Mosfetler çok fazla ısınıyorsa sürekli bu tarz azalır artar. 85W'a kısıtlayıp dene.
Normalde kaç W çekmesi lazım hocam? bir de 85 e nasıl sabitliyoruz

Merhaba, Ryzen 7 5800x3d işlemcim var, sıvı soğutucum kasam vs tüm bileşenlerim imzamda yazıyor. OCCT de sıcaklık testi yaparken işlemcim aniden güç kesiyordu, önceden 90 derecelere çıkıyor diye kesiyor sanıyordum o yüzden PBO ayarlamaları yaptım, şuan güncel Negative -30 All Cores ve PPT 122, TDC 82, EDC 124 ayarları yapılı ve sıcaklıkta 10 derece bir düşüş yaşadım. Gel gelelim ki yine test yaparken işlemci 80 derece bile olsa böyle aniden kendini kapatip güç kesiyor 1-2 saniye sonra tekrardan yükseliyor gücü. bunun sebebi ne olabilir? 3 yıldır bu sorunla baş ediyorum bir türlü çözemedim, 1 tane çözecek adam veya bunla karşılaşan birisi yok mu ya? kafayı sıyırmak üzereyim yani.
Fifa da özellikle oyun 5-6 saniyeliğine kopuyor direk pc çöküyor sanki, dc de arkadaşlarımın sesi vs her şey pc direk gidiyor 5-6 saniye kopuyor hayattan.
Bu sorunun aynısı bende de oluyordu 5600x işlemci ile(anakartta aynı) lakin sorun PSU kaynaklı idi sanırım çünkü bende ekran kartı da güç kesiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Güç kaynağınız kaç watt bir de aynısını ekran kartında da yapıyor mu?

Bu sorunun aynısı bende de oluyordu 5600x işlemci ile(anakartta aynı) lakin sorun PSU kaynaklı idi sanırım çünkü bende ekran kartı da güç kesiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Güç kaynağınız kaç watt bir de aynısını ekran kartında da yapıyor mu?
Ekran Kartı testi yaptığım zaman bu sorunla karşılaşmıyorum, ama CPU ve Power testinde yaşıyorum.
Ama o fifada pc çökünce genel olarak tüm ekran kartı vs dediğiniz gibi güç kesiyor.
PSU'um aşırı eski, Sharkoon 650W yani tierlistlerde uzak durulması gereken bir psu :D anakartta aynı şekilde çok giriş seviyesi bir anakart

Ekran Kartı testi yaptığım zaman bu sorunla karşılaşmıyorum, ama CPU ve Power testinde yaşıyorum.
Ama o fifada pc çökünce genel olarak tüm ekran kartı vs dediğiniz gibi güç kesiyor.
PSU'um aşırı eski, Sharkoon 650W yani tierlistlerde uzak durulması gereken bir psu :D anakartta aynı şekilde çok giriş seviyesi bir anakart
Power testinde ekran kartı da güç kesiyor mu CPU ile beraber? O zaman sorun PSU da büyük ihtimal. Bir de bu anakartta biraz kötü

Geri