Neler Yeni

Yardım işlemciyi değiştirdiksen sonra tısss sesi

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
arkadaşlar daha demin işlemciyi taktım (r5 5600) bilgisayar normaldeyken sıkıntı yok ama csye giriyorum kasadan tıss diye ses geliyor alt taba atıyorum ses gidiyor. fanı takarken biraz zorlandık ondan kaynaklı olabilir mi

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
arkadaşlar daha demin işlemciyi taktım (r5 5600) bilgisayar normaldeyken sıkıntı yok ama csye giriyorum kasadan tıss diye ses geliyor alt taba atıyorum ses gidiyor. fanı takarken biraz zorlandık ondan kaynaklı olabilir mi
Acaba işlemcinin fanı işlemciyi soğutmak için bir tık hızlı çalışıyor olabilir mi ?

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Sidar Özel
Fandan geliyordur hocam stok fanmi

F3NRIR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Anıl asan
İşlemciden geldiğine emin misin ekran kartından coil whine sesi geliyor olabilir

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fandan geliyordur hocam stok fanmi
Stok fan evet ama acaba tam oturtamadım bir zarar mı verdim diyorum . Eski işlemcide böyle bir ses yoktu.bu işlemciye stok fanın yetmiyeceğini biliyorum 1 ay sonra alıcam kule tipi fakat bu ses işlemci sorunundan mı diye düşündüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciden geldiğine emin misin ekran kartından coil whine sesi geliyor olabilir
Yok hocam dediğim gibi işlemciyi yeni değiştirdim ekran kartında xoil whime olsa önceden fark ederdim

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Sidar Özel
Stok fan evet ama acaba tam oturtamadım bir zarar mı verdim diyorum . Eski işlemcide böyle bir ses yoktu.bu işlemciye stok fanın yetmiyeceğini biliyorum 1 ay sonra alıcam kule tipi fakat bu ses işlemci sorunundan mı diye düşündüm

Yok hocam dediğim gibi işlemciyi yeni değiştirdim ekran kartında xoil whime olsa önceden fark ederdim
Sanmiyorum zarar gördüğünü istersen kasanın arka kapağını ac back palete Bi bak işlemcinin soğutucusu oturduğun yere eğer dengesizlik varsa anlarsın stok sogutucuda

İşlemci zarar görse açılmaz pc yada anakartta ışık yanar eğer özelikligi varsa anakartin

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
daha yüksek tdp değerine sahip bir işlemciye geçtiysen coil whine sesidir işlemcinin mosfetlerinden veya psudan gelir

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik

daha yüksek tdp değerine sahip bir işlemciye geçtiysen coil whine sesidir işlemcinin mosfetlerinden veya psudan gelir
r5 3500 den r55 5600'e geçtim daha yüksek bir işlemci fakat. coil whine sesi sürekli gelmez mi oyundan alt tab attığım saniyede ses gidiyor

Sanmiyorum zarar gördüğünü istersen kasanın arka kapağını ac back palete Bi bak işlemcinin soğutucusu oturduğun yere eğer dengesizlik varsa anlarsın stok sogutucuda
hocam kapaı açtım şimdi bir dengesizlik yok arka tarafta

hocam bir de ekran kartı ve psudan değilde direkt stok fanın ordan geliyor gibi ses

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Enes Demirok
Coil Whine sesi sürekli veya pc boştayken gelmez. Oyuna girdiğinizde yüksek fps değerleri almaya başladığınızda ses yükselir. Oyunu 60’a sabitleyin veya 30’a ses azalıyorsa coil whine’dır. Alt tab atınca da kesilmesi coil whine olduğu anlamına geliyor.

uzun süre coil whine olmaması hiçbir zaman olmayacağı anlamına gelmez. Zamanla veya oyundan oyuna değişiklik gösterir.

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
Coil Whine sesi sürekli veya pc boştayken gelmez. Oyuna girdiğinizde yüksek fps değerleri almaya başladığınızda ses yükselir. Oyunu 60’a sabitleyin veya 30’a ses azalıyorsa coil whine’dır. Alt tab atınca da kesilmesi coil whine olduğu anlamına geliyor.

uzun süre coil whine olmaması hiçbir zaman olmayacağı anlamına gelmez. Zamanla veya oyundan oyuna değişiklik gösterir.
hocam birazdan dediğnizi deneyip yazıcağım . bir de şuan mesela t ft oynuyorum ve o ses yok yani csye göre yükü az olan bir oyun ve ses hiç bir şekilde yok

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Enes Demirok
hocam birazdan dediğnizi deneyip yazıcağım . bir de şuan mesela t ft oynuyorum ve o ses yok yani csye göre yükü az olan bir oyun ve ses hiç bir şekilde yok
Tamam coilwhine hayırlı olsun :)

Top Bottom