Siz tam olarak nasıl bir indirim bekliyorsunuz ? Alıntıyı görüntüle
sadece güncel kur üzerinden standart bi avrupa ülkesinden birine göre 23,67 kat daha fazla para ödenip üstüne vergi ve ötv si ödeniyor, firma yarı fiyatına verecek hali yok ya
Yukarıya attığım linke baksan yeterli. Yayıncı-youtuberlarla işbirliği yapıcağına onlara para yedireceğine müşterilerini düşünsün bizlere gerçek indirim yapsın. 4800 lük monitörü hiç yoktan 4.5 yapabilirler ama onlar fiyatını 5.5k yapıp 5 den satıcaklar büyük ihtimalle.
Öncelikle ekonomi kötü buna itiraz edecek olan olduğunu sanmıyorum ama maaş alırken de standart bir Avrupa üllkesine göre 23,67 kat maaş mı aldım diyorsunuz? Ürünlerin fiyatları belli, kur belli. Vergiyse yurtdışında da var aynı vergiler. Hangi ürünlerde ÖTV vs. olup olmadığı da belli Monitörde fazladan ne vergi var? Ekran kartında, SSD'de fazladan ne vergi var? Yurtdışıyla kıyaslayınca 1000'e satılması gereken ürünü indirim yaptık diyorlarsa bir zahmet 1500'e çıkarıp 1100'e indirmek yerine 900'e satsınlar diyor millet.
dolar 19 ken 24 den hesaplanarak gidildi ki bunu sadece tek firma değil hepsi yaptı bu birincisi, ikincisi benzin ve elektronikten alınan ve ötv oranına da girmedik varsayalım şuanda ötv ye girmeyen şeyler uçak ve pırlantalar oluyor farkındamısın ? üreticiden fazla kazanıldığı noktada o noktada bir problem var iphone bile dava açtı zamanında türkiye'ye sırf benden çok kazanıyorlar diyerekten, sen cebinde 10 liralık telefondan fazlasını haketmediğinimi düşünüyorsun biz türk halkıyız herşeyin en iyisini hakederken en kötülerine bakmak zorunda kaldık yazık gerçekten yazık , 23,67 kat değil ama 2000 dolar seviyesi ile 8000 tl arasında 4 katı fark var ve senin hesabınla gitsek çok fark yok gibi dursada aradaki farkı kdv ve ötv sonra ötv nin kdv si gibi durumlar o malzemenin buraya geliş süresi kargolama vb gibi şeyler girdiği zaman fark çok ama çok daha fazlaya gidiyor.
Ya kocaman firma %5 ile zor döner şu dönemde %10 civarı kar marjı koyması lazım ki buda 5000 TL de 500 TL ye tekabül ediyor bu kabul edilebilir bişi
Mesaj otomatik birleştirildi:
dolar 19 ken 24 den hesaplanarak gidildi ki bunu sadece tek firma değil hepsi yaptı bu birincisi, ikincisi benzin ve elektronikten alınan ve ötv oranına da girmedik varsayalım şuanda ötv ye girmeyen şeyler uçak ve pırlantalar oluyor farkındamısın ? üreticiden fazla kazanıldığı noktada o noktada bir problem var iphone bile dava açtı zamanında türkiye'ye sırf benden çok kazanıyorlar diyerekten, sen cebinde 10 liralık telefondan fazlasını haketmediğinimi düşünüyorsun biz türk halkıyız herşeyin en iyisini hakederken en kötülerine bakmak zorunda kaldık yazık gerçekten yazık , 23,67 kat değil ama 2000 dolar seviyesi ile 8000 TL arasında 4 katı fark var ve senin hesabınla gitsek çok fark yok gibi dursada aradaki farkı kdv ve ötv sonra ötv nin kdv si gibi durumlar o malzemenin buraya geliş süresi kargolama vb gibi şeyler girdiği zaman fark çok ama çok daha fazlaya gidiyor.
Tamam dostum sen pahalı hayat yaşamaya kabullenmişsin zaten böyle devam et fiyatlara laf edenlere de karışma çünkü onlar için bu fiyatlar anormal dercede pahalı kaldı ki dün diyorum zam geldi ortada bişi yokken dolar artmamışken çünkü sözde indirim yapıcaklar perşembe cuma günü ama sana göre kar marjı olsun bu sıkıntı yok.
Tamam dostum sen pahalı hayat yaşamaya kabullenmişsin zaten böyle devam et fiyatlara laf edenlere de karışma çünkü onlar için bu fiyatlar anormal dercede pahalı kaldı ki dün diyorum zam geldi ortada bişi yokken dolar artmamışken çünkü sözde indirim yapıcaklar perşembe cuma günü ama sana göre kar marjı olsun bu sıkıntı yok.
Hemen hemen her firma da son 1 hafta içerisinde en az 2 kere zam vurdu fiyatlara.
İtopya ne zamandır benzin satıyor? Niye daldan dala atlıyorsunuz? Konu itopya'da satılan ürünler.
Benim mesajımdan nasıl böyle bir kanıya vardınız çok merak ediyorum. Ben de isterim herkes en iyisini alsın kullansın. Sırf sizin saçma sapan düşüncenizi desteklemiyorum diye mi? Çok merak ediyorsanız söyleyeyim, son seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy attım.
23,67 kat yazan sizsiniz. Kıyaslarken öncelikle fiyatları düzgün karşılaştırmak gerekiyor üstüne alınan maaşa bakmak. Japonya'da sizin kafanızda olan birisi biz niye 140 kat fazla para ödüyoruz sitem eder ama öyle birisi olduğunu sanmıyorum. Bizde KDV, kargolama var da diğer ülkelerde yok mu? Çin'de, Tayvan'da üretilen malı bedava mı ışınlıyorlar Almanya'ya? Çok biliyorsanız masrafları çok diyene kadar seçin bir ürün, madde madde yazın ne kadar fazla veriliyor diğer ülklere oranla ben de haklısınız diyeyim. Önceki mesajımda dediğim gibi mesela 7000 lira civarına satılması gereken RX 7600'yi milete 10 bine kitlediklerinde, forumlarda millet de çok iyi fiyat diye milleti gazlarken vergi vardı da şimdi o vergi kalktı da mı olması gereken fiyata yakın satılıyor? Ki o bile şu an sadece hepsiburada'da sanırım. Diğerleri yine kitleme modunda. Hepimiz biliyoruz telefonda, arabada vs. fazla vergi olduğunu ama konu o değil. Konu yurtdışı fiyatlarına yakın satılması gereken ürünlerde firmaların geçirmesi. Ama sizin gibiler olduğu sürece onlar da geçirmeye devam eder haklı olarak, hayır kurumu işletmiyorlar sonuçta.
genele yayarak durumu anlatmaya çalıştım ama hala haklı çıkmaya çalışarak zorluyorsunuz anlamıyorum sizi, firmalar %10 civarı kazanmak zorunda ve türkiyede bir şey alıp satmak üretip satmaktan daha çok kar getiriyor oldum olasıya bu şekildeydi, dahası gene devletin bir sorunu gene ülkeyle alakalı bir problem olduğu anlamına gelmiyormu 7000 tl demişsiniz 10000 tl ye satılıyor diye ya kardeşim o zaman gidecekler denetim yapacaklar fahiş artışları engellicekler gene bir problem gene ülkemizde yaşanan bir problem her yönden bir patlak veriyoruz ülkecek neyi savunuyosun hala ben onu anlamıyorum