Neler Yeni

James Donkey JD1024 SSD çalışmıyor

ludiny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emir Akbaba
Anakart, işlemci, RAM ve SSD değiştirerek AM5 ve DDR5 platformuna geçtim. MSI MAG B650 Tomahawk anakartım var, 3 adet PCI-E 4.0 M.2 SSD yuvası var. 1. ve 2. CPU'ya bağlı, 3. yuva ise yonga setine bağlı.

1. yuvaya yeni aldığım Kingston Renegade SRNGS/1000G SSD'yi taktım ve Windows 11'i sorunsuz kurdum, C diski oldu. CPU'ya bağlı olmayan 3. yuvaya PCI-E 3.0 (?) olan James Donkey JD1024'ü taktım. Görev yöneticisinde falan "1 diski" olarak gözüküyor ama çalışmıyordu. Şu an CPU'ya bağlı olan 2. yuvaya taktım ve yine aynı şekilde çalışmıyor. 2. disk olarak gözükmüyor. Sadece görev yöneticisinde var ve etkinlik, okuma ve yazma değerleri vs. sıfırda.

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
SERHAT BOZBAYIR
diskpart uzerinden temizleyip tekrae olusturabiliyosunuz hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle deneyin vide

ludiny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emir Akbaba
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
diskpart uzerinden temizleyip tekrae olusturabiliyosunuz hocam

Öyle deneyin vide
Sistem Disk 0 olan Kingston'a kurulu fakat Disk 1 olan JD1024'ü seçince "Geçerli önyükleme, sistem, disk belleği, kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez" diyor.

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Cmd girip Diskpart yazın
Daha sonra List Disk yazıp James Donkey Hangisi ise o disk in numarasini ogrenin mesela Disk 2 de ise
select disk 2 yazın Daha sorna da clean yazın ( bu işlem icindeki tum dosyalari siler yanlis diski seçmemelisin)
daha sonra create partition primary yaziyorsun ve iş bitiyor. Disk Yoneticisinden biçimlendirince Kullanilabilir olarak gorunucektir

Sistem Disk 0 olan Kingston'a kurulu fakat Disk 1 olan JD1024'ü seçince "Geçerli önyükleme, sistem, disk belleği, kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez" diyor.
Hocam Disk0 değil demekki kingston iyi bakın

ludiny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emir Akbaba
Cmd girip Diskpart yazın
Daha sonra List Disk yazıp James Donkey Hangisi ise o disk in numarasini ogrenin mesela Disk 2 de ise
select disk 2 yazın Daha sorna da clean yazın ( bu işlem icindeki tum dosyalari siler yanlis diski seçmemelisin)
daha sonra create partition primary yaziyorsun ve iş bitiyor. Disk Yoneticisinden biçimlendirince Kullanilabilir olarak gorunucektir
Ne yazdığımı okumadınız galiba. James Donkey'i seçtim zaten, Windows Kingston'a kurulu ama James Donkey'i seçince "Geçerli önyükleme, sistem, disk belleği, kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez" diyor.

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Ne yazdığımı okumadınız galiba. James Donkey'i seçtim zaten, Windows Kingston'a kurulu ama James Donkey'i seçince "Geçerli önyükleme, sistem, disk belleği, kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez" diyor.
Ben size Cevap vermek için konuya tekrar dondum ben yazarken siz cevabi attiniz ondan oyle oldu

ludiny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emir Akbaba
Ben size Cevap vermek için konuya tekrar dondum ben yazarken siz cevabi attiniz ondan oyle oldu
Anladım, sorun yok. Görev yöneticisinde "0 Diski (C)" olarak Kingston gözüküyor. "1 Diski" ise JD1024 olarak gözüküyor. James Donkey 953 GB, Kingston 932 GB gösteriyor ve C diski de 932 GB ama CMD üzerinden dediğinizi yaparken JD1024'ün tamamı boş, Kingston ise 932 GB üzerinden 1024 KB boş olarak gözüküyor. Gerçekten çok garip bir durum.

Top Bottom