"Network paketlerinin gonderimi sirasinda olusabilecek aksakliklardan kaynaklanan gecikme. Sen bir borudan asagiya 2 saniyede bir bilye atiyorsun, ama asagidaki arkadasin o bileyeleri bazen 2 saniyede bir aliyor, bazen bir sonraki bilye icin 10 saniye bekliyorsa jitter 8 saniyedir gibi kabaca bir cikarim yapabilirsin"Arkadaşlar internet hız testi yaparken jitter ms diye bişey var o nedir ve kategoriyi tam bulamadım yanlış yere açmışsam kb
Kaç olması gerek peki?"Network paketlerinin gonderimi sirasinda olusabilecek aksakliklardan kaynaklanan gecikme. Sen bir borudan asagiya 2 saniyede bir bilye atiyorsun, ama asagidaki arkadasin o bileyeleri bazen 2 saniyede bir aliyor, bazen bir sonraki bilye icin 10 saniye bekliyorsa jitter 8 saniyedir gibi kabaca bir cikarim yapabilirsin"
ne kadar düşük o kadar iyiKaç olması gerek peki?
"Jitter değeri 0 (sıfır) mili saniye (ms) olmalıdır. Ancak ülkemiz şartlarını göz özüne alırsak fiber olmayan internet hatları için adsl hatlarda bu değerin maksimum 5 (beş) mili saniye (ms), vdsl hatlarda ise maksimum 3 (üç) mili saniye (ms) olması gerekir."Kaç olması gerek peki?
En iyi mesaj rapor edicem bi mesajınızı raporlıyorum teşekkürler"Jitter değeri 0 (sıfır) mili saniye (ms) olmalıdır. Ancak ülkemiz şartlarını göz özüne alırsak fiber olmayan internet hatları için adsl hatlarda bu değerin maksimum 5 (beş) mili saniye (ms), vdsl hatlarda ise maksimum 3 (üç) mili saniye (ms) olması gerekir."
Kusura bakmayın internetten alıyorum bilgileri bende çok bir şey bilmiyorum elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum
belirli bir standarı yok . 0a ne kadar yakınsa o kadar iyidir . bu değerlerin bir skalası da yoktur . yani sorduğun soru bu duruma göre yanlış oluyor. 10 ms geçmediği süreçte çok sıkıntı çıkartmaz. zaten bu stabilizasyon ile alakalı olduğu için sadece* dalga yaratır.Hocam o kadarını ben de biliyorum
ortalama olarak ssormuştum yine de teşekkürlerbelirli bir standarı yok . 0a ne kadar yakınsa o kadar iyidir . bu değerlerin bir skalası da yoktur . yani sorduğun soru bu duruma göre yanlış oluyor. 10 ms geçmediği süreçte çok sıkıntı çıkartmaz. zaten bu stabilizasyon ile alakalı olduğu için sadece* dalga yaratır.
Olay da orada zaten bunun ortalaması yok serverden servere değişir bu dalgalanmaortalama olarak ssormuştum yine de teşekkürler