Soru saçma olacak belki ama ev internetine bağlanırken kablolu veya kablosuz kullanım yaparken internet güvenliği için fark var mı? Yoksa aynı mı? İnternet hızımız 100Mbps ve üstüne evdeki televizyon ve 1 laptop var ve kablolu olarak en fazla 100Mbps hız alıyorlar. Benim 500 veya 1000MBPS hıza geçme şansım var. Televizyon Wi-Fi 5, laptopun Wi-Fi 4 özelliği var. Bunları kablolu 100Mbps yerine ev internet hızını 500 veya 1000MBPS'ye geçtirsem bu cihazlar kablosuz ile çok daha hızlı internet ile kullanılması lazım değil mi? Sizce de hızı 100Mbps'den 500 veya 1000MBPS'ye çıkarıp bu cihazları kablolu yerine kablosuz çok daha hızlı kullanmak daha mantıklı değil mi? Bu yüzden sordum kablolu veya kablosuz bağlantının güvenlik farkı var mı diye.
Aslında konuyu tamamlarken düşündüm de senelerdir bütün telefonları ev internetinde kablosuz kullanıyoruz ve sıkıntı olmadı, sadece telefondan internet bankacılığı kurmadım o yüzden bilgisayarı kablosuz kullansam nasıl fark olur, güvenlik farkı olur mu diye sordum.
Aslında konuyu tamamlarken düşündüm de senelerdir bütün telefonları ev internetinde kablosuz kullanıyoruz ve sıkıntı olmadı, sadece telefondan internet bankacılığı kurmadım o yüzden bilgisayarı kablosuz kullansam nasıl fark olur, güvenlik farkı olur mu diye sordum.