Neler Yeni

Kadın ve Erkekler Neden Eşit değil???

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Mehmetcan İvrendi
Saçma sapan varsayımlarla tamamen yanlış bir konu açmışsınız öncelikle tebrikler. Dilerseniz tüm iddialarınızı teker teker çürütelim

1-) Askerlik
Zorunlu askerlik en başından bireysel hakların ihlalidir. Eğer bu konuyu sadece kadın düşmanlığı için araç olarak kullanmasaydınız zorunlu askerliğe tamamen karşı çıkardınız.Pek çok ülkede kadınlar da askerlik yapar veya zorunlu hizmete dahil edilir. Türkiye'de ise kadınlar, silahlı kuvvetlerde görev almak istediklerinde gönüllü olarak başvurabilirler.

2-)Boşanma sonrası nafaka ve velayet
Erkeklerin her zaman nafaka ödemek zorunda olduğu veya kadınların otomatik olarak velayet aldığı yanlış. Velayet kararını çocukların yararı gözetilecek şekilde mahkemeler tarafından alınır. Nafakaysa kadının evlenmesi dolayısıyla iş hayatına girmeye hazır bulunmadığı durumlarda destek olarak verilir. Ekstrem örnekler var mı var ama tek örnekle tüm davaları genelleyemezsiniz.

3-)Pozitif ayrımcılık
Pozitif ayrımcılık dezavantajlı grupların fırsat eşitliğine erişmesi için uygulanan geçici bir politikadır. Kadınların işe alınması bu bağlamda teşvik edilir çünkü iş hayatında hâlâ eşit temsilden uzaktırlar. Allah aşkına söyleyin bundan 10 sene önce sektörün yüzde kaçı erkek yüzde kaçı kadındı? Bu politikaları uygulayan şirketler sayesinde iki oran birbirine yaklaştı. Ayrıca iş yerindeki kadın erkek oranının yakın olması daha verimli bir çalışma ortamı sağlar yani sadece pozitif ayrımcılıkla da alakası yok. Sizin iş bulamamanız saçma sapan bir üniversite mezunu olmanızla alakalı olabilir.

4-) Evlilik masrafları
Evlilik masraflarının tek bir tarafa yüklenmesi bir gelenek meselesidir ancak bu durum toplumsal bir zorunluluk değildir. Günümüzde batıdaki çoğu modern çift masrafları paylaşır. Kendinize göre bir partner bulabilmeniz önemli.

5-)Argüman o kadar saçma ki açıklama gereği bile duymuyorum

6-)Kadın girişimcilere verilen hibeler erkeklere yönelik bir ayrımcılık değildir daha önce anlattığımla aynı şey. Eğer yeterince iyi bir geçmişiniz ve geliriniz varsa istediğiniz krediyi alırsınız zaten. Kredi alamamanızın suçunu kendinizde arayın zor bela iş dünyasına girmek isteyen kadınlarda değil.

7-)daha önce açıkladım

9-) Ev işleri
Tamamen saman adam safsatası. Olmayan hayali bir düşman yaratıyorsunuz. Geleneksel olarak erkekler eve para getirir kadın da ev işlerini halleder ve geleneksel çiftler hemen hemen her zaman bu dinamikten memnundur. Ancak bu yapı değişebilir de. Benim şahsi fikrim ev herkesin ortak alanı olduğundan ev işlerinin herkesin sorumluluğu olduğu

10-)Şiddet
Kadınların şiddet mağduru olma oranı erkeklere kıyasla çok daha yüksektir. Uzaklaştırma kararları, bireylerin güvenliğini sağlamak için alınır. Erkekler de şiddet mağduru olduklarında aynı şekilde koruma talep edebilir. Etrafınızda kadın şiddeti gören erkek olduğunu pek zannetmiyorum

11-) Kadınlar günü
Kadınlar Günü, kadın hakları mücadelesine adanmış bir gündür. Erkekler Günü de kutlanabilir ve erkek hakları gündeme getirilebilir. Ancak bu durum, kadınların özel günlere sahip olmasının erkeklere bir ayrıcalık sunduğunu göstermez. Tarihsel olarak kadınlar günü kadınların sovyet rusyada oy kullanma hakkını aldığı gündür. Erkekler kimseden herhangi bir hak almadığı için genelde o kadar önemsenmez erkekler günü.

12-) Doğum sonrası
Doğum izni, biyolojik süreçlerle ilgilidir ve kadınların sağlığı ile bebeğin ihtiyaçları göz önüne alınarak düzenlenir. Erkekler için de "babalık izni" vardır. Kadın da tatil yapmaz senelerce uykusuz kalıp bebeğe bakarak annelik yapar. Öyle bir yazmışsınız ki sanki kadın bebeği doğurup her şeyi babaya bırakıyor gibi.

Özetlemek gerekirse böyle fikirleriniz olabilmesi için ya kadın düşmanlığını havalı bir şey sanan bir ortaokullu ya da eline kadın eli değmemiş bir incel olmanız gerekli. İki türlü de akıl fikir diliyorum.

Öncelikle Arkadaş zaten Argümanlar ile çok güzel şekilde cevaplamış bende yeni gördüm cevaplayım Ama şuan PC başında olmadığım için telefondan hızlı cevaplayacağım bu yüzden Uzun ve datylı yerine daha düz şekilde yazacam zaten düşünenbilen insan ne demek istediği mi anlar

Ben burda 40-50-60 yaşındaki geleneksel yaşayan Annelerimize vs. Değil Daha çok 18-35 Yaşlarındaki Okuyup meslek sahibi olmuş Sözde Modern Feminist'lee ićin söylüyorum!

1- Direkt saçmalamışsın. Askerlik kesinlikle zorunlu olmalı. Aksi takdirde ülkeni koruyan insanlar olmaz. Sonra savaşta el bombasını elinde patlatırlar, eğitim almadıkları için. 😂 (He, yok "Asker olmazsa savaş olmaz" gibi boş bir savunma yapmaya kalkma sakın. Kalpten giderim.)

2- Ben "her zaman" demedim. Kendi kendine değişik çıkarımlar yapıyorsun. Ben genel olarak bahsediyorum. Ev işi yapan kadınlara sözüm yok; ben okumuş, meslek sahibi olup nafaka alanlardan bahsediyorum. Hadi nafaka almayı geçtim, bazıları resmen soygun yapıyor. Mesela oyuncu ve modellerin aldığı nafakalar tam bir soygun.

3- Günümüzde kanunen erkeklerin üstün olduğu bir kural kalmadı. Bu yüzden pozitif ayrımcılık, arkadaşının belirttiği gibi, sadece engellilere yapılmalı. Kadınlar da emeğiyle kazanmalı, o işe emeğiyle girmeli. Malum, büyük şirketlerde sekreterlerin kıyafetlerinden durum zaten belli oluyor.

4- Hangi ülkede yaşıyorsun bilmem ama genel olarak evlilik masrafları çoğu ülkede erkeğe yükleniyor. Hadi evlilik masraflarını geçtim, daha geçenlerde "Kızlar Soruyor"da bir kadın, e-ticaret borçları vs. hakkında konu açan bir kadına cevap olarak, "Evlen, kurtar kendini. Ben evlendim, tüm borcumu kocama kilitledim." diyordu. (Bulamadım şimdi, bulsam atardım. Kumar borcu da olabilir, tam hatırlamıyorum.)

5- Saçma mı? Ciddi misin? Umarım bir gün sokakta kalırsın da tek başına neyin ne olduğunu gayet iyi anlarsın. Ayrıca bizlerin verdiği vergiyle kadın sığınma evlerine destek sağlanırken, erkekler cami olmasa sokakta kalıyor bu durumlarda.

6- Hibe ile kredi arasındaki farkı biliyor musun sen? Bari çürüteceksen bildiğin şeyleri çürüt. + Arkadaşının dediği gibi, kredide de zaten ayrımcılık var.

7- Açıkladım diyorsun ama burada kadınsılıklarını kullanarak kazanmalarından bahsediyorum. Şimdi diyeceksin ki bu erkek patronun suçu falan ama değil. Mesela başarılı bir başörtülü, hatta normal kıyafetli bir kadın bir yere başvursun. Bir de normal düzeyde başarısı olan ama mini etek, tayt, crop vs. gibi giysiler giyen bir kadın başvursun. Bakalım, ikisi aynı muameleyi mi görecek? Her şey bir yana, ben kadın olsam kendimden iğrenirdim kadınsılığımı kullanarak başarı elde etmekten.

8- Cevaplamamışsın.

9- Zaten ev işlerinin çoğunu makineler yapıyor artık. Onları da biz alıyoruz. Yani bir zahmet, geriye kalan 2-3 işi de yapsınlar. Yapmayacaklarsa makinayı kendi alsınlar. Ayrıca eğer yanlış kişiyi seçtiyse ben ne yapayım? Mesela ben kendi yemeğimi kendim yapıyorum. İlerde eşim olursa yemek konusunda yardım ederim. Niye etmeyeyim? Mesela beraber yemek yaparız, daha romantik olur. Yani ben zaten ailede birbirine destek çıkılmasını savunuyorum.

10- Ben düz şiddetten bahsediyorum. Kadın, erkek kim uygulamış, ne fark eder? Gidin araştırın, erkeklerin öldürülme oranı kadın oranlarından çok daha fazla. + Bir ara lisedeyken arkadaşım otobüste camdan dışarı bakıyordu. Ondan 10 yaş büyük bir kadın, "Camdan beni mi izliyorsun?" falan diye iftira attı. Çocuk ya orada dayak yeseydi? (Neyse ki kadının ne olduğu belliydi de daha uygun bir şekilde çözüldü.)

11- Eğer Kadınlar Günü'nde bizler gibi çalışsaydınız sorun yoktu ama genel olarak tatil oluyor o gün kadınlar için. Hadi Erkekler Günü'nü geçtim, tüm dünyada onlarca erkek savaşlarda, orada burada vatanları için can verdi. Eee, en azından bunun için bizler de izin hak etmiyor muyuz? Bizler o günde çalışıyoruz ama siz kadınlar sadece oy kullanma hakkı aldığınız için tatil mi oluyor? Vay be, adalete bak!

12- Biliyor musunuz, bilmiyorum ama doğum izni 4 ay, yani 2-3 hafta değil. + Bir gidin bakın bakalım Japonya'ya. Adamlar bebek doğduktan sonra evden uzaklaşıyor, çocuk en az 6-7 yaşına gelene kadar. Çünkü adamlar işte çalışıyor, geldiklerinde ise dinlenmek istiyorlar. Yani çocukla uğraşmak veya sesini duymak istemiyorlar (bizzat kendileri söylüyorlar). Doğru bir şey mi? Değil, kesinlikle. Demek istediğim, biz işten geliyoruz yorgunuz ve o uğraşa, sese katlanıyoruz. Kaçmıyoruz başkaları gibi. Ayrıca siz de sanki çocuğa sadece kadın bakıyor gibi anlatmışsınız. He, sorumsuz biriyle evleneni bilmem ama sorumlu bir baba eşine destek olur ve çocuğa o da bakar. İş sonrası çocuk oluyor; siz sadece çocuğa bakmakla geçiriyorsunuz ki genelde uyuttuğunuz için enerjileri gece baba gelince daha yeni başlıyor, gürültüsü vs.

Aynen Hocam incelim Kadınsızlıktan ölüyorum benim hayatım yok zaten kendimi temiz tutmayı istiyor olamam zaten Dini sebepler veya Kendi şahsi nedenlerinden ötürü kadınlardan uzak duramam illa kadınları Ergenler gibi Arzulamam gerekiyor?
Kb sizin gibi incellikten kurtulmak için kadınları Savunarak Kendi Haklarıma savunduğum İçin incel sen değil benim tamam knk hadi sus

(Gerektiği yerde gereken kadınları savunuruz o ayrı bu konu ayrı yanlış anlaşılmasın)

Son düzenleme:

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
bu konu öyle bir konu ki hangi tarafta olursan ol ne yaparsan yap nekadar konuşursan konuş hiçbir şekilde çözüme varmıyor düzgünce tartışılıp sonuca bile varilamayan bir kısım her türlü karşı taraf suçlanıyor erkekler kadınları, kadınlar erkekleri suçluyor ve karmaşık bir konu haline geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Polat Bey
bu konu öyle bir konu ki hangi tarafta olursan ol ne yaparsan yap nekadar konuşursan konuş hiçbir şekilde çözüme varmıyor düzgünce tartışılıp sonuca bile varilamayan bir kısım her türlü karşı taraf suçlanıyor erkekler kadınları, kadınlar erkekleri suçluyor ve karmaşık bir konu haline geliyor
Yok bra kadınlar yine pozitif ayrımcılık istiyor

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
fiziksel ve duygusal olarak erkek üstün. hak hukukta kadın üstün.
duygusal kısmına ben pek inanmıyorum kendi jenerasyonumda babalarımız gibi bir sertlik yok sınıf ve arkadaş çevremden gördüğüm kadarıyla biraz da içten içe duygusal hepsi

Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
Yunus
Sevgili Demacia'lı Master Yİ Umarım 3.Cihan Harbinde Krallığını Zafere taşırsın ve bu diyardaki insanlar'da Noxus Krallığını sevmiyor Eğer ikna Edebilirsem belki 1 sene sonra Kapı tekrar açılacağı zaman Size destek olup Noxus ve yandaşı olan Krallıklara karşı beraber savaşa biliriz emin ol onları ikna etmek için elimden geleni yapıcam. Kim bilir belki bir gün omuz omuza savaşa biliriz Noxus Krallaığına karşı
Saha kendi hikayemi anlatmam gerekirse normalde İyonyalı idim bilirsin bizim oralar çok tekin değildir. Kendi halimde Wuju sanatında ustalaşır iken masum insanların Noxus'un elinde acı ve ızdırap çektiğini gördüm ve içimde o an bir şeyler kıpraştı. Demacia'nın da bu zulüm karşısında ki tek engel olduğunu fark ettim. Demacia kralı ile görüşmek üzere yola koyuldum ve saraylarının girişinde Sultan Abdülhamid'i Anlayanların ve Türk milliyetçisi olanların da krallığı burasıdır yazdığını gördüm.

Çok şaşırmıştım Demacia gibi bir krallık farklı bir diyarda olan bir hükümdarlıktan ve hükümdardan bahsediyordu. Ancak sonrasında Galio adı verilen Demacia'nın koruyucu askeri olan o varlığın paralel dünyalar ile bizim dünyamıza bağlanan bir kapıyı içinde taşıdığını öğrendim. Diğer diyara gitmek için içimde bir heyecan oluştu fakat kral devamında bana Demacia için çalışmam gerektiğini yoksa soysuz Noxus halkının ilerleyeceğini söyledi.

Bu konuşma üzerine Demacia için öğretmenlik yapmaya ve Demacia'nın asil askerlerine dersler vermeye başladım. Savaş akademisinde eğitim gören lux'un ise aşağıda gördüğün gibi normal birinden prestijli birine dönüşmesini ben sağladım. Uzun süre eğitimden sonra tekrar kendimi eğitmek istediğimi belirterek ayrıldım ve gerçek bir öğretmenin öğrenmekten asla vaz geçmeyeceğini öğrendim. Bahsettiğin girişin aslında tek bir tane olmadığını Brand'in çaldığı kapının da aslında Wuju ile farklı diyarlara açılabilecek bir kapı olduğunu Ornn'un bunu yaparken kadim rünleri bir mücehver ile bu kapıya ekleyerek o kapıyı kadim hazine yaptığını fark ettim.

Bu tarz bilgileri öğrendikten sonra gerçekleri tüm çıplaklığı ile öğrenmek ve Noxus'lu hainleri tarihe gömmek için bu yolculuğa başladım. Sende bilirsin ki kadim bilgilerin sonu asla gelmiyor. Senin bulunduğun o bölgeye Türk adı verilen ve savaşmaktan aşırı zevk duyan bir kavim kendi anlattıkları destanlarından birinde Kâf diyarı demekte. Orada gördüğün kadınlarında aslında tek bir kadın olduğu fakat sonradan öğrendikleri gizli bir sanat ile farklı bedenler ve kişiliklere sahip olduğunu öğrendim. Hepsinin gerçek adı asena olmasına rağmen kendi bilinçleri de oluştuğu için kendilerine farklı isim vererek normal bir hayat sürüp kapıyı koruma görevi üstlenmişler.

Doğuda yaptığım gezi sırasında rübik bir antik metinden bu bilgiyi öğrendim. Bizzat kendim görmemiş olsamda onlarında adaletsizliğe karşı duracaklarına inanıyorum. Eğer direkt ayrılmaz isen 1-2 yılını orada geçirmeni ve onlardan eğitim alarak kendini geliştirmeni öneririm. Böylelikle 3.Cihan harbinde muvvafakiyetsizleştirilmemişcesine bir mücadele ortaya koyacağına inanıyorum.

Bu büyük savaşta bana vereceğin desteğe şimdiden güveniyor ve sana Freljord da elde ettiğim kadim kolyeyi hediye olarak hiçliğin çığırtkanlıkları ile gönderiyorum. Yolun açık olsun döneceğin zaman beni Ruhlar gölünün orada bulabilirsin eğer orada değilsem bil ki Noxus'un beyni olan Swain'i ruhlar alemine göndermek için Demacia'dan noxus'a doğru yola çıkmışım demektir.

Lux'un savaş akademisine geldiğinde ki ilk hali:
72a60b5d1a18ba3c.jpg

Benden eğitim aldıktan sonra ki hali:
Lux_39.jpg

warg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Serkan
Kadınlar duygusal yaratıklardır, herhangi bir ilişkinde duygusal olursan kadın senden direkt olarak soğuyacaktır erkek olarak senin dağ gibi olman lazım kadın ise sana çarpan bi rüzgar gibi. Evlilik konusunda erkekler o kadar dezavantajlı ki evleneceğin kişiyi çok iyi tanıyor olman lazım. Bizim günümüzdeki erkekler erkek gibi olmadığı için kadınlar erkeklerin görevlerini yapıyor. Erkekler çok duygusal olmaya başladı. Örneğin bi kadınla konuşuyor red yiyor ve kadına yalvarıyor onunla birlikte olması için kadının sana saygısı falan kalmaz zaten. Sevgi, saygıdan daha önemli bir ilişkide. Burada erkek olarak yapmamız gereken şey maskülen ve sürekli kendini geliştiren insanlar olmak.

IceMan🥊

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
961
İsim
Baran Çelik
Lan eşitlik istemek kuşa yüz balığa uç demek. Kadın erkek için eşitlik istemek saçma adalet sağlanmalı. Ama kadın ya da erkek hangisi olursa gidip de işini geleni eşitlik istiyoruz diyip talep etmesi işine gelmeyince lafını unutursa insan doğal olarak buna karşı çıkar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
Yunus
Kadınlar duygusal yaratıklardır
Yanına gelip 10 tane kadın şair say desem sayamazsın burada duygusaldır diyorsun. Aşırı belli bir kadın ile çalışmamışsın iş yerinde senin üstünde bir kadın olsun ağzına tükürür işe girdiğine pişman eder. Erkekler dğeilde Kadınlar fiziksel olarak güçlü olsaydı doğduğun ve gittiğin an olurdu sadece. Duygusal olan tek varlık erkekler bremın kadınlar değil.

warg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Serkan
Yanına gelip 10 tane kadın şair say desem sayamazsın burada duygusaldır diyorsun. Aşırı belli bir kadın ile çalışmamışsın iş yerinde senin üstünde bir kadın olsun ağzına tükürür işe girdiğine pişman eder. Erkekler dğeilde Kadınlar fiziksel olarak güçlü olsaydı doğduğun ve gittiğin an olurdu sadece. Duygusal olan tek varlık erkekler bremın kadınlar değil.
Tamamdır kral öyle diyorsan öyle olsun cahil cahil sohbetinize devam

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Mehmetcan İvrendi
Kadınlar duygusal yaratıklardır, herhangi bir ilişkinde duygusal olursan kadın senden direkt olarak soğuyacaktır erkek olarak senin dağ gibi olman lazım kadın ise sana çarpan bi rüzgar gibi. Evlilik konusunda erkekler o kadar dezavantajlı ki evleneceğin kişiyi çok iyi tanıyor olman lazım. Bizim günümüzdeki erkekler erkek gibi olmadığı için kadınlar erkeklerin görevlerini yapıyor. Erkekler çok duygusal olmaya başladı. Örneğin bi kadınla konuşuyor red yiyor ve kadına yalvarıyor onunla birlikte olması için kadının sana saygısı falan kalmaz zaten. Sevgi, saygıdan daha önemli bir ilişkide. Burada erkek olarak yapmamız gereken şey maskülen ve sürekli kendini geliştiren insanlar olmak.

Kadın Duygusal ? Knk nerde yaşıyon söyle bizde gelelim o dünyaya emin ol sen bu metini Twitter'da vs. Yazsaydın Yaratıklar ne aw vs. Diye söver ve linclerlerdi emin ol günümüzdeki kadınlar duygusal değil Arkadaşın dediği gibi bir kadın patronun vs. Olsaydı bak bakalım sana ne yapıyor ya ben gözümle 5-10 erkekeğe yazan ve bir tanesi onu terk edince deprosyandayım diyip ağlayan üzülen kızlar gördüm aman ne duygusal duygudan öldüm onlar sadece drama yapmayı seviyor duygusallıkla uzaktan yakından alakaları yok sen galiba kadınları eskisi gibi naif,temiz,iyi sanıyosun ama bu oran çok düşük la sadece sokakta giderken bile Sürekli kadınların küfür ettiğini 13-17 yaşındaki kızların ağzında sigaralar ile edolaştıklarını vs. Vs. Bı ton şey görüyorum o duygusallık geçmişte kaldı o erkeklerin onları koruduğu zamandı günümüzde artık Sadece drama yapıyorlar o kadar.

Ayrıca duygusal tatlı erkek sevmiyorlar diyon aw İlk gördüjleri uzak doğu asyalı erkeklere yapışıyolar La 13 yaşından tut 60 yaşındaki kadınlar bile Kdrama'daki erkeklere hayranlar bak hayranlık normal ama bunlarınki üst düzey az instada yakışıklı Koreli veya çinli vs. Erkeklerin yorumlarına bak Kocam kocam, evlen benimle vs. Diye ciddi ciddi yazıyorlar ve 13 yaşındaki kız bile yazıyor sen düşün

He bir konuda haklısın Artık erkekler kadınlar gibi değisik varlıklar olmaya başladı yani günümüzdeki erkeklerin %95'i bı kızlar ile ya Cinsel ilişki Yada kendilerini böyle havalı ve üstün sandıkları için çıkıyor Yani Rezil Bir Jenarasyon ürüyor Bakalım ne olacak.

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
ibrahim demir
büyük bir savaşa girsek cidden sıkıntı onların da gitmesi gerek en kötü bedelli gibi 1 ay
çünkü kadın çocuk ayırt etmeden vuracaklar
erkeklerin de 3 aya düşmesi lazım askerlik

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Sa Cidden Aklıma geldi'de bizler niye eşit değiliz yani bize niye haksızlık yapılıyor neden kadınlar bizden daha iyi muamele görüyor bizde insan değil miyiz Erkeklerin hakkı nerede???

EŞİTLİK İSTİYORUZ

1. Kadınlar Askerlik Yapmaz:
Kadınlar üniforma yerine düğün elbisesi seçerken, erkekler “Kamuflajın rengi bana yakıştı mı?” diye aynaya bakar.

2. Boşanma Sonrası: Kadına “Veli sen ol” denir, erkeğe “Nafakayı Unutma” diye hatırlatılır.

3. İşyerinde Kadın Kotası: Kadınlar işe alınırken "Kadın gücü!" sloganları duyulur; erkekler “Beni de alın, ben de insanım!” diye başvuru

4. Evlilik Hakkı: Kadın "Bu düğün benim hayalim" diyerek planları yapar, erkek “Ben de sadece damatlık giyeceğim” der ama fatura ona çıkar.

5. Sığınma Evi: Kadınlara devlet destekli güvenli evler tahsis edilir; erkekler ise “Birader, sende misafir kalabilir miyim?” diye arkadaşlarını arar.

6. Kredi ve Destek Programları: Kadın girişimciye 100.000 TL hibe verilir, erkek “Abi kredi çıkar mı?” diye bankada sıra bekler.

7.Pozitif Ayrımcılık: Kadın işe alınırken “Kadın girişimci harika!” derler, erkek için “Bir CV bırak, bakarız” denir.

8. Boşanma Davasında Mal Paylaşımı: Kadın çay bardağını bile listeye ekler, erkek “Bari çay kaşığını bana bırak” diye pazarlık yapar.

9. Ev İşlerinde Yardım: Kadın temizlik yapmazsa “Yoğun çalışıyor” denir; erkek yapmazsa “Tembellikten ölecek” yorumu gelir.

10.Şiddetten Korunma: Kadın uzaklaştırma kararı alır, erkek “Sen de evden uzaklaş” derler.

11. Kadınlar Günü: Kadınlar bir günde çiçek, konser ve etkinlikler alırken, erkekler Dünya Erkekler Günü'nde “Bugün erkekler günü müydü ya?” sorusuyla uyanır.
"Erkek Hediye almaz ise Azar işitir trip yer"

12. Doğum Sonrası İzin: Kadın doğurur ve tatil yapar, erkek doğan bebeğin masrafını hesaplar.

ADALET VE EŞİT HAKLAR İSTİYORUZ
Değerlendirme Olarak Yazdığın Maddelerden Ben de Açıklamayı Yapayım:
Öznel Görüşüm bir erkek olarak:

1- Bazı ülkelerde de kadın askerler var . Kadın komutan da görmüştüm bu arada ve tabii ki zorunlu askerlikten bahsetmiyorum. Yani zorunlu askerlik kadınlara da yapılabilir ama daha kısa süreli temel gerekenleri daha hafifletilmiş şekilde öğrenmeleri iyi olur askere uygun tüm kadınların.

2- Nafaka yerine göre çok saçma şey eğer kadın gerçekten o paraya ihtiyaç duyuyorsa ayrı tabii ki. Kadın zengin diyelim. Daha da zengin ettirir ve o tarz kadınlara devlet nafaka verdirmemeli. Nafaka durumu erkeğin ve kadının maddi durumuna bağlı olarak belirlenebilir çok daha hafifletilmiş şekilde.

3- Eski devirde kadınlar iş güç sahibi olamazdı şuanki zamana nazaran. Çok şükür iş konusunda uygun becerilerine göre artık daha kolay kadınlar da iş bulabiliyor. Zaman geçtikçe de kadın iş gücü artacaktır dünya bazında.

4- Burada zengin taraf illaki yardım etmeli eşit hak olarak. Kız mı erkek taraf mı zengin ona göre çiftler planlama yapsınlar evlilik harcamalarında.

5- Cinsiyet ayırımı yapmadan devlet yardım etmeli ama her iki cinsiyet de eğer sorun olmayacaksa kendilerine uygun işlere devlet istihdam sağlayabilir kontrollü şekilde.

6- Bunu bilemiyorum tam yorumlama konusunda.

7- Bizde ağır işlerde genelde erkek çalıştırıldığı için özel sektörden bahsediyorum bu arada. Devlet işinde haksızlık yapılmıyordur diye düşünüyorum erkek kadın diye.

8- Bunu bilemiyorum tam yorumlama konusunda.

9- tabii ki her kadın hamarat değil hele ki yeni nesil gittikçe beceriksizleşiyor ev konusunda ayırca belirtmek istedim. Yani erkek daha dayanıklı gözüyle bakılıyor o yüzdendir.

10- Yani erkek daha kaslı güçlü ve sağlam gözüyle bakılıyor. 50 60 sene önce tüm konuda bahsettiğin farklılıklar çok daha barizdi çok şükür denge sağlanıyor diyeyim.

11- Yani her erkek de kadınlar gününü kutlamıyordur eşi veya sevgilisine veya annesine. Önemli olan genel olarak ailelerin veya çiftlerin mutlu olabilmesi bana göre.

12- Devlet belli ölçüde doğum yapan annelere yardımcı oluyor. Çocuk doğurmak anneler için de zor bir şeydir gerek sancılar gerek 8 9 ay geçecek psikolojik süreç.

Neticede eski devirlere gittiğimizde bu eşitsizlik çok çok fazlaydı ve kızları bile toprağa gömüyorlardı. Kötü düşünen eski kafalı insanların yüzünden böyle oldu.

Temel hak ve özgürlüklerde her iki cinsiyet eşittir. tabii ki cinsiyet gereği ayrışan noktalar var . Her iki cinsiyet birbirini tamamlar gerektiği yerde ve zamanda.

Son düzenleme:
Top Bottom