KaptanMC
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 534
- İsim
- Mehmetcan İvrendi
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Saçma sapan varsayımlarla tamamen yanlış bir konu açmışsınız öncelikle tebrikler. Dilerseniz tüm iddialarınızı teker teker çürütelim
1-) Askerlik
Zorunlu askerlik en başından bireysel hakların ihlalidir. Eğer bu konuyu sadece kadın düşmanlığı için araç olarak kullanmasaydınız zorunlu askerliğe tamamen karşı çıkardınız.Pek çok ülkede kadınlar da askerlik yapar veya zorunlu hizmete dahil edilir. Türkiye'de ise kadınlar, silahlı kuvvetlerde görev almak istediklerinde gönüllü olarak başvurabilirler.
2-)Boşanma sonrası nafaka ve velayet
Erkeklerin her zaman nafaka ödemek zorunda olduğu veya kadınların otomatik olarak velayet aldığı yanlış. Velayet kararını çocukların yararı gözetilecek şekilde mahkemeler tarafından alınır. Nafakaysa kadının evlenmesi dolayısıyla iş hayatına girmeye hazır bulunmadığı durumlarda destek olarak verilir. Ekstrem örnekler var mı var ama tek örnekle tüm davaları genelleyemezsiniz.
3-)Pozitif ayrımcılık
Pozitif ayrımcılık dezavantajlı grupların fırsat eşitliğine erişmesi için uygulanan geçici bir politikadır. Kadınların işe alınması bu bağlamda teşvik edilir çünkü iş hayatında hâlâ eşit temsilden uzaktırlar. Allah aşkına söyleyin bundan 10 sene önce sektörün yüzde kaçı erkek yüzde kaçı kadındı? Bu politikaları uygulayan şirketler sayesinde iki oran birbirine yaklaştı. Ayrıca iş yerindeki kadın erkek oranının yakın olması daha verimli bir çalışma ortamı sağlar yani sadece pozitif ayrımcılıkla da alakası yok. Sizin iş bulamamanız saçma sapan bir üniversite mezunu olmanızla alakalı olabilir.
4-) Evlilik masrafları
Evlilik masraflarının tek bir tarafa yüklenmesi bir gelenek meselesidir ancak bu durum toplumsal bir zorunluluk değildir. Günümüzde batıdaki çoğu modern çift masrafları paylaşır. Kendinize göre bir partner bulabilmeniz önemli.
5-)Argüman o kadar saçma ki açıklama gereği bile duymuyorum
6-)Kadın girişimcilere verilen hibeler erkeklere yönelik bir ayrımcılık değildir daha önce anlattığımla aynı şey. Eğer yeterince iyi bir geçmişiniz ve geliriniz varsa istediğiniz krediyi alırsınız zaten. Kredi alamamanızın suçunu kendinizde arayın zor bela iş dünyasına girmek isteyen kadınlarda değil.
7-)daha önce açıkladım
9-) Ev işleri
Tamamen saman adam safsatası. Olmayan hayali bir düşman yaratıyorsunuz. Geleneksel olarak erkekler eve para getirir kadın da ev işlerini halleder ve geleneksel çiftler hemen hemen her zaman bu dinamikten memnundur. Ancak bu yapı değişebilir de. Benim şahsi fikrim ev herkesin ortak alanı olduğundan ev işlerinin herkesin sorumluluğu olduğu
10-)Şiddet
Kadınların şiddet mağduru olma oranı erkeklere kıyasla çok daha yüksektir. Uzaklaştırma kararları, bireylerin güvenliğini sağlamak için alınır. Erkekler de şiddet mağduru olduklarında aynı şekilde koruma talep edebilir. Etrafınızda kadın şiddeti gören erkek olduğunu pek zannetmiyorum
11-) Kadınlar günü
Kadınlar Günü, kadın hakları mücadelesine adanmış bir gündür. Erkekler Günü de kutlanabilir ve erkek hakları gündeme getirilebilir. Ancak bu durum, kadınların özel günlere sahip olmasının erkeklere bir ayrıcalık sunduğunu göstermez. Tarihsel olarak kadınlar günü kadınların sovyet rusyada oy kullanma hakkını aldığı gündür. Erkekler kimseden herhangi bir hak almadığı için genelde o kadar önemsenmez erkekler günü.
12-) Doğum sonrası
Doğum izni, biyolojik süreçlerle ilgilidir ve kadınların sağlığı ile bebeğin ihtiyaçları göz önüne alınarak düzenlenir. Erkekler için de "babalık izni" vardır. Kadın da tatil yapmaz senelerce uykusuz kalıp bebeğe bakarak annelik yapar. Öyle bir yazmışsınız ki sanki kadın bebeği doğurup her şeyi babaya bırakıyor gibi.
Özetlemek gerekirse böyle fikirleriniz olabilmesi için ya kadın düşmanlığını havalı bir şey sanan bir ortaokullu ya da eline kadın eli değmemiş bir incel olmanız gerekli. İki türlü de akıl fikir diliyorum.
Öncelikle Arkadaş zaten Argümanlar ile çok güzel şekilde cevaplamış bende yeni gördüm cevaplayım Ama şuan PC başında olmadığım için telefondan hızlı cevaplayacağım bu yüzden Uzun ve datylı yerine daha düz şekilde yazacam zaten düşünenbilen insan ne demek istediği mi anlar
Ben burda 40-50-60 yaşındaki geleneksel yaşayan Annelerimize vs. Değil Daha çok 18-35 Yaşlarındaki Okuyup meslek sahibi olmuş Sözde Modern Feminist'lee ićin söylüyorum!
1- Direkt saçmalamışsın. Askerlik kesinlikle zorunlu olmalı. Aksi takdirde ülkeni koruyan insanlar olmaz. Sonra savaşta el bombasını elinde patlatırlar, eğitim almadıkları için. (He, yok "Asker olmazsa savaş olmaz" gibi boş bir savunma yapmaya kalkma sakın. Kalpten giderim.)
2- Ben "her zaman" demedim. Kendi kendine değişik çıkarımlar yapıyorsun. Ben genel olarak bahsediyorum. Ev işi yapan kadınlara sözüm yok; ben okumuş, meslek sahibi olup nafaka alanlardan bahsediyorum. Hadi nafaka almayı geçtim, bazıları resmen soygun yapıyor. Mesela oyuncu ve modellerin aldığı nafakalar tam bir soygun.
3- Günümüzde kanunen erkeklerin üstün olduğu bir kural kalmadı. Bu yüzden pozitif ayrımcılık, arkadaşının belirttiği gibi, sadece engellilere yapılmalı. Kadınlar da emeğiyle kazanmalı, o işe emeğiyle girmeli. Malum, büyük şirketlerde sekreterlerin kıyafetlerinden durum zaten belli oluyor.
4- Hangi ülkede yaşıyorsun bilmem ama genel olarak evlilik masrafları çoğu ülkede erkeğe yükleniyor. Hadi evlilik masraflarını geçtim, daha geçenlerde "Kızlar Soruyor"da bir kadın, e-ticaret borçları vs. hakkında konu açan bir kadına cevap olarak, "Evlen, kurtar kendini. Ben evlendim, tüm borcumu kocama kilitledim." diyordu. (Bulamadım şimdi, bulsam atardım. Kumar borcu da olabilir, tam hatırlamıyorum.)
5- Saçma mı? Ciddi misin? Umarım bir gün sokakta kalırsın da tek başına neyin ne olduğunu gayet iyi anlarsın. Ayrıca bizlerin verdiği vergiyle kadın sığınma evlerine destek sağlanırken, erkekler cami olmasa sokakta kalıyor bu durumlarda.
6- Hibe ile kredi arasındaki farkı biliyor musun sen? Bari çürüteceksen bildiğin şeyleri çürüt. + Arkadaşının dediği gibi, kredide de zaten ayrımcılık var.
7- Açıkladım diyorsun ama burada kadınsılıklarını kullanarak kazanmalarından bahsediyorum. Şimdi diyeceksin ki bu erkek patronun suçu falan ama değil. Mesela başarılı bir başörtülü, hatta normal kıyafetli bir kadın bir yere başvursun. Bir de normal düzeyde başarısı olan ama mini etek, tayt, crop vs. gibi giysiler giyen bir kadın başvursun. Bakalım, ikisi aynı muameleyi mi görecek? Her şey bir yana, ben kadın olsam kendimden iğrenirdim kadınsılığımı kullanarak başarı elde etmekten.
8- Cevaplamamışsın.
9- Zaten ev işlerinin çoğunu makineler yapıyor artık. Onları da biz alıyoruz. Yani bir zahmet, geriye kalan 2-3 işi de yapsınlar. Yapmayacaklarsa makinayı kendi alsınlar. Ayrıca eğer yanlış kişiyi seçtiyse ben ne yapayım? Mesela ben kendi yemeğimi kendim yapıyorum. İlerde eşim olursa yemek konusunda yardım ederim. Niye etmeyeyim? Mesela beraber yemek yaparız, daha romantik olur. Yani ben zaten ailede birbirine destek çıkılmasını savunuyorum.
10- Ben düz şiddetten bahsediyorum. Kadın, erkek kim uygulamış, ne fark eder? Gidin araştırın, erkeklerin öldürülme oranı kadın oranlarından çok daha fazla. + Bir ara lisedeyken arkadaşım otobüste camdan dışarı bakıyordu. Ondan 10 yaş büyük bir kadın, "Camdan beni mi izliyorsun?" falan diye iftira attı. Çocuk ya orada dayak yeseydi? (Neyse ki kadının ne olduğu belliydi de daha uygun bir şekilde çözüldü.)
11- Eğer Kadınlar Günü'nde bizler gibi çalışsaydınız sorun yoktu ama genel olarak tatil oluyor o gün kadınlar için. Hadi Erkekler Günü'nü geçtim, tüm dünyada onlarca erkek savaşlarda, orada burada vatanları için can verdi. Eee, en azından bunun için bizler de izin hak etmiyor muyuz? Bizler o günde çalışıyoruz ama siz kadınlar sadece oy kullanma hakkı aldığınız için tatil mi oluyor? Vay be, adalete bak!
12- Biliyor musunuz, bilmiyorum ama doğum izni 4 ay, yani 2-3 hafta değil. + Bir gidin bakın bakalım Japonya'ya. Adamlar bebek doğduktan sonra evden uzaklaşıyor, çocuk en az 6-7 yaşına gelene kadar. Çünkü adamlar işte çalışıyor, geldiklerinde ise dinlenmek istiyorlar. Yani çocukla uğraşmak veya sesini duymak istemiyorlar (bizzat kendileri söylüyorlar). Doğru bir şey mi? Değil, kesinlikle. Demek istediğim, biz işten geliyoruz yorgunuz ve o uğraşa, sese katlanıyoruz. Kaçmıyoruz başkaları gibi. Ayrıca siz de sanki çocuğa sadece kadın bakıyor gibi anlatmışsınız. He, sorumsuz biriyle evleneni bilmem ama sorumlu bir baba eşine destek olur ve çocuğa o da bakar. İş sonrası çocuk oluyor; siz sadece çocuğa bakmakla geçiriyorsunuz ki genelde uyuttuğunuz için enerjileri gece baba gelince daha yeni başlıyor, gürültüsü vs.
Aynen Hocam incelim Kadınsızlıktan ölüyorum benim hayatım yok zaten kendimi temiz tutmayı istiyor olamam zaten Dini sebepler veya Kendi şahsi nedenlerinden ötürü kadınlardan uzak duramam illa kadınları Ergenler gibi Arzulamam gerekiyor?
Kb sizin gibi incellikten kurtulmak için kadınları Savunarak Kendi Haklarıma savunduğum İçin incel sen değil benim tamam knk hadi sus
(Gerektiği yerde gereken kadınları savunuruz o ayrı bu konu ayrı yanlış anlaşılmasın)
Son düzenleme: