Kalça yağları gitmiyor

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
168
Merhabalar, yaklaşık 6 aydır spor yapıyorum. Başlangıçta 181 boya 86 kg skinny fat bir vücudum vardı. Yağ oranım %23-25 civarıydı. Şu an yağ oranım yaklaşık %15, 72 kg’yim ve bariz bir yağ yakımım var. Diyetten yeni çıktığım için kas oranımda pek bir artış yok ama yine şekillenmeler başladı. Hatta üstteki ilk 2 karın kası dahi çıktı. Fakat o kadar kilo vermeme, diyet yapmama rağmen kalça yağlarım bir türlü gitmedi ve belim vs. incelince kalçam daha orantısız durmaya başladı. Bu neden oluyor, çözümü nedir?

Bacak günlerimi kesinlikle aksatmıyorum. Hatta o bölgenin daha sıkı görünmesi için ekstra kalça çalıştığım dahi oluyor ama erimiyor. Şimdi “kas olduğundandır” diyebilirsiniz ama bariz yağ çünkü bıngıl bıngıl, bildiğiniz su balonu gibi. Orası ödem de değildir çünkü günde minimum 3 litre su içip tuzu fazla almadığımdan eminim. O yüzden tek seçenek yağ olması ama o da erimiyor. Daha fazla diyet yaparsam da zarganaya döneceğim.

Sizce ne yapmam lazım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bel çevrem: 79 cm
Kalça çevrem: 98 cm

diyetinde ac kalmadigina emin ol ve antreman yapmaktan gocunma ozellikle kardiyo tarzina onem goster kesinlikle atlama. insan vucudunda yag sadece deride degil organlarda da depolanir bu aylarda kalcandan yag azalmadi diye bosa zaman harcadigini sanma kalp karaciger gibi organlarindaki yaglarin gitmesi kalcandan gitmesinden daha onemli. azimle devam ettiginde istedigin kaliba ulasacaksindir herkesin genetigi farkli yag depolanmasi yanmasi gibi seyleri baskalari ile ayni hizda degil diye dert edinme. yaglar cok zor erir ilk basta kaybettigin 3 5 kg gecici agirligindi yaglari hemen oyle kaybedemezsin aylarini guzel bir goruntu istiyorsan 1 2 yil alir. bu kilo verme yolculugunda sonrasinda tekrar almaman icin ayni zamanda yasam tarzinida tamamen degistirmen lazim saglikli beslenme ve antreman yapmak sadece kilo vermek icin yaptigin bisey olmamali. ayrica kol bacak vb antremanlari kilo verdirtmez =D kardiyo verdirtir senin icin en onemli olan kardiyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Az kalori almayı bırak standart kalori al günlük aktiviteni arttır eninde sonunda gider
doru diyon dost az kalori almasi metabolizmasinin genel olarak yavaslamasina neden olur ve eski diyetine geri dondugunde aninda kilo almaya baslar

Merhabalar, yaklaşık 6 aydır spor yapıyorum. Başlangıçta 181 boya 86 kg skinny fat bir vücudum vardı. Yağ oranım %23-25 civarıydı. Şu an yağ oranım yaklaşık %15, 72 kg’yim ve bariz bir yağ yakımım var. Diyetten yeni çıktığım için kas oranımda pek bir artış yok ama yine şekillenmeler başladı. Hatta üstteki ilk 2 karın kası dahi çıktı. Fakat o kadar kilo vermeme, diyet yapmama rağmen kalça yağlarım bir türlü gitmedi ve belim vs. incelince kalçam daha orantısız durmaya başladı. Bu neden oluyor, çözümü nedir?

Bacak günlerimi kesinlikle aksatmıyorum. Hatta o bölgenin daha sıkı görünmesi için ekstra kalça çalıştığım dahi oluyor ama erimiyor. Şimdi “kas olduğundandır” diyebilirsiniz ama bariz yağ çünkü bıngıl bıngıl, bildiğiniz su balonu gibi. Orası ödem de değildir çünkü günde minimum 3 litre su içip tuzu fazla almadığımdan eminim. O yüzden tek seçenek yağ olması ama o da erimiyor. Daha fazla diyet yaparsam da zarganaya döneceğim.

Sizce ne yapmam lazım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bel çevrem: 79 cm
Kalça çevrem: 98 cm
Hocam yokuş yukarı çıkmak veya merdivenden çıkmak Özellikle ordaki yağları daha gazla kullanmanızı sağlıyor diye biliyorum

Çinde “heaven's gate” diye bir yer var Orayı tırmanırsanız yap falan kalmaz 😅

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,603
Üyeler
194,486
Son üye
tolgamer92
Geri