Neler Yeni

Kardeşim sigara içiyor nasıl bıraktırabilirz ?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Eşşşek suden gelinceye kadar döv.Ağlayıp hareket edemeyince otuttur koltuğa güzellikle anlat bu durumları.Gerekirse yalan bi hikaye anlat işte böyle köyde keko çocuk vardı sonra s**tiler çocuğu diye
Cocuk hıçkıra hıçkıra güzelce dinlesin seni."Seni zorluyorlar mı bunu yapmaya?" gibi içini döktürecek sorular sor.Babana söylemene gerek kalır mı kalmaz mı bilmem.
Gerçi kardeşinle aranda 3 yaş var sadece.İyi vur yani.Karşılık verir kesin.
Şaka değil bu anlattığım şeyin kilit noktası dövmek.Çünkü eğer çocuğu dövmezsen seni dinleyeceği falan olmaz.Çocuğun egosunu falan sıfırlayıp konuşacaksın.
Emin olun dövünce bırakmayacak aksine gizli gizli daha çok içecek, kendi isteği dışında bırakmazsa daha bırakması zor gibi

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Eşşşek suden gelinceye kadar döv.Ağlayıp hareket edemeyince otuttur koltuğa güzellikle anlat bu durumları.Gerekirse yalan bi hikaye anlat işte böyle köyde keko çocuk vardı sonra s**tiler çocuğu diye
Cocuk hıçkıra hıçkıra güzelce dinlesin seni."Seni zorluyorlar mı bunu yapmaya?" gibi içini döktürecek sorular sor.Babana söylemene gerek kalır mı kalmaz mı bilmem.
Gerçi kardeşinle aranda 3 yaş var sadece.İyi vur yani.Karşılık verir kesin.
Şaka değil bu anlattığım şeyin kilit noktası dövmek.Çünkü eğer çocuğu dövmezsen seni dinleyeceği falan olmaz.Çocuğun egosunu falan sıfırlayıp konuşacaksın.
Hocam ben böyle bir şey yapma ihtimalim sıfır babam belki yapar sert biraz çok fazla duygusalım yanına yaklaştıgımda bile gözlerim doluyor yani 😓
Mesaj otomatik birleştirildi:

Emin olun dövünce bırakmayacak aksine gizli gizli daha çok içecek, kendi isteği dışında bırakmazsa daha bırakması zor gibi
Bu çocuk bı türlü bırakmak zorunda hırsızlıkda yapar bı eminim o tip bakınca anlaşılıyor emekli maaşı alıyor babam inşaatta yovmuyeyle demir bağlıyor adamın bu halini görüyor hâlâ işin gülmesinde yanına gidiyorum he he diyip gülüyor yani kafayı yedirticek

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Dostum zaten konusmuslar öğüt dinlerken insan yalandan da olsa ciddi olur bu bebe joker gibi kendi kendine gülüyormuş. Allah sabır versin tam dayaklık. Acil önlem almazlarsa geleceğin zorbasi olur. Şiddete karşıyım ama bazen siddet cidden çözüm. Dayak yemeyen çocuklar çok arsız oluyor. Zaten dayak arsızı bir bireyse yan kesici felan olur.
özet bu babam hâlâ haberi yok keşke duyduğunda evde ben olmasam dayanamıyorum ben şuan bile yanına gittiğimde gözlerim doluyor he he diyip geçiyor söz ver falan dedim sorular sordum ya off diyip yüzüme bile bakmıyor keyfe devam

Emir.jk

80+ Bronze
Lavaboya giriyor ve artık babamdan mı çalıyor arkadaşları mı veriyorsa nalet şeyi artık yakıyor ve ben ondan sonra içeri girdim leş gibi is kokuyor eli dün korkuyordu anneme ilk defa denemek için içtim demiş yalan muhtemelen yazdan beri içiyor biz her dediğimizde kağıt yaktım falan diyordu yanıma yaklaştığında belli oluyor zaten annem çok üzüldü 50 yaşında kadının tansiyonu vs düştü çocuğun hâlâ umrunda değil gülüyor.

Babamın haberi yok
Kardeşim 12 yaşında 7.sinifa gidiyor dersleri falan berbat Instagram denen o gereksiz mecrayı kullanıyor oyun bağımlısı olsa daha iyi sevinirim yemin ederim öyle bişey olsa.

derslerim var yapamıyorum işte moralim bozuk çok fazla etkilendim mutsuzum şuanda yeni hobi vs kazandırmak işe yarar mı çukurdayım çocuğun umrunda değil mutlu mesut yaşıyor etkisi bizde.
Dayak kardeşim dayak tek çözüm o yaşta

Hocam ben böyle bir şey yapma ihtimalim sıfır babam belki yapar sert biraz çok fazla duygusalım yanına yaklaştıgımda bile gözlerim doluyor yani 😓
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu çocuk bı türlü bırakmak zorunda hırsızlıkda yapar bı eminim o tip bakınca anlaşılıyor emekli maaşı alıyor babam inşaatta yovmuyeyle demir bağlıyor adamın bu halini görüyor hâlâ işin gülmesinde yanına gidiyorum he he diyip gülüyor yani kafayı yedirticek
Usta o zaman babana söylemek şart.Hatta söyle, baban dövsün sonra sen çocuğu odaya çekip konuş.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
@James Gg durumu babanla konus, ve ikiniz kardesini boyle ortamlarla bulunmaya devam ettigi surece 5 yil sonraki hali hakkinda bilgilendirin.

Turkiyede drill dinleyen ergenlere bakinca sabikali, kadini esya gibi goren, anasina babasina hayri olmayan (ananin tansiyonunu dusurmesi), siddeti marifet sanan insanlar oldugu asikar ve hepimiz goruyoruz bunlari.

Ayrica sigaraya ortam yuzunden basladigi belli. O ortama esrar eroin metamfetamin girerse aptalligi cesaretle karistirip onlari da tuketecek. Bagcilar'da anasinin kafasini kesen adami biliyoruz.

Ileride hayatina bi kadin girecek, ve o kadin hayatindan cikacagi zaman kim bilir oldurur belki de. Bilgilendirin.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Durum instagram vesaire değil artık hocam. Arkadaş çevresi ve populer kültür özentiliğinin sonucu bu. Bence en iyi yapabiliceğin şey ona yanında olduğunu hissettirmek doğruyu yanlışı bir taraftan gösterebilmek. Onu kısıtlamak veya kendin gibi olmasını istemek de yapabiliceğin şeyler değil. O ağaç hala yaş ve eğilmeye devam ediyor. Evle ve ailesiyle kopmasına izin vermemek senin elinde şuan.
Hocam Instagram için yapma ihtimali yüksek olduğunu düşünüyorum hani böyle sigarayı yapıp malca ergence foto yüklemek için yaptığını düşünüyorum hava atmakta buna deniyorsa bende ergen sayılırım fakat böyle insanları görünce ben melekmiyim diyorum Instagramı sildim mutluyum 2 yıl önce kızlarla konuşmuyorum mutluyum bu sakat muhtemelen kızlara hava falan atmaj için

chevalier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
helsinki
özet bu babam hâlâ haberi yok keşke duyduğunda evde ben olmasam dayanamıyorum ben şuan bile yanına gittiğimde gözlerim doluyor he he diyip geçiyor söz ver falan dedim sorular sordum ya off diyip yüzüme bile bakmıyor keyfe devam
Sizi hak etmiyor. Ailesi onu düşünüyor girdiği triplere bak. Baba dayağı umarım çözüm olur.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
@James Gg durumu babanla konus, ve ikiniz kardesini boyle ortamlarla bulunmaya devam ettigi surece 5 yil sonraki hali hakkinda bilgilendirin.

Turkiyede drill dinleyen ergenlere bakinca sabikali, kadini esya gibi goren, anasina babasina hayri olmayan (ananin tansiyonunu dusurmesi), siddeti marifet sanan insanlar oldugu asikar ve hepimiz goruyoruz bunlari.

Ayrica sigaraya ortam yuzunden basladigi belli. O ortama esrar eroin metamfetamin girerse aptalligi cesaretle karistirip onlari da tuketecek. Bagcilar'da anasinin kafasini kesen adami biliyoruz.

Ileride hayatina bi kadin girecek, ve o kadin hayatindan cikacagi zaman kim bilir oldurur belki de. Bilgilendirin.
Olması muhtemel şeyler hocam bunlar.

DocToR2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Furkan Aytan
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar , Ekran Kartı
Discord
DocToR#3732
Dayı tek çare dayak şöyle 5 10dk konuşa konuşa yakıcan canını sonra dışarı çık üzülüyormuşsun bunu belli etme gelene kadar adam olur
düzgün dayak atarsan canı yansın biraz

Golf 4 R32

80+ Silver
Lavaboya giriyor ve artık babamdan mı çalıyor arkadaşları mı veriyorsa nalet şeyi artık yakıyor ve ben ondan sonra içeri girdim leş gibi is kokuyor eli dün korkuyordu anneme ilk defa denemek için içtim demiş yalan muhtemelen yazdan beri içiyor biz her dediğimizde kağıt yaktım falan diyordu yanıma yaklaştığında belli oluyor zaten annem çok üzüldü 50 yaşında kadının tansiyonu vs düştü çocuğun hâlâ umrunda değil gülüyor.

Babamın haberi yok
Kardeşim 12 yaşında 7.sinifa gidiyor dersleri falan berbat Instagram denen o gereksiz mecrayı kullanıyor oyun bağımlısı olsa daha iyi sevinirim yemin ederim öyle bişey olsa.

derslerim var yapamıyorum işte moralim bozuk çok fazla etkilendim mutsuzum şuanda yeni hobi vs kazandırmak işe yarar mı çukurdayım çocuğun umrunda değil mutlu mesut yaşıyor etkisi bizde.
Dövsene kardeşini

Top Bottom