Neler Yeni

Çözüldü✓ Kasama 120mm Fan Önerisi

Mete01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
metehan kar
Selamlar herkese 2 sorum olacak sizlere, öncelikle anakartım MSI PRO B660M-G Intel B660 bu anakarta da uyumlu fan arıyorum.
İlk sorum bu anakarta uyumlu bildiğiniz fan var mı? veya uyumlu olmasa da olur mu?
İkinci sorum ise kasanın üst kısmına yerleştireceğim fanları ve üstte 3 fanlık yer var. illa 3 fan takmak zorunda mıyım? 2 tane taksamda iş görür mü?
Şimdiden teşekkürler herkese.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selamlar herkese 2 sorum olacak sizlere, öncelikle anakartım MSI PRO B660M-G Intel B660 bu anakarta da uyumlu fan arıyorum.
İlk sorum bu anakarta uyumlu bildiğiniz fan var mı? veya uyumlu olmasa da olur mu?
İkinci sorum ise kasanın üst kısmına yerleştireceğim fanları ve üstte 3 fanlık yer var. illa 3 fan takmak zorunda mıyım? 2 tane taksamda iş görür mü?
https://www.vatanbilgisayar.com/zal...ax-600w-80-siyah-mesh-metal-panel-gaming.html KASAM
https://www.vatanbilgisayar.com/msi...0-soket-1700-ddr4-4600mhz-oc-m-2-anakart.html ANAKART

Son düzenleme:

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,342
İsim
Yunus Şahin
Açıkçası boşa masraf etme derim. Performansa bir etkisi yok. Görüntü için alacağım dersen o ayrı.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Olayın anakartla pek bir ilgisi yok. Kasanın önünde 3 fan arkada 1 fan varsa zaten yeter gerisi lükse giriyor açıkçası.

Mete01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
metehan kar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olayın anakartla pek bir ilgisi yok. Kasanın önünde 3 fan arkada 1 fan varsa zaten yeter gerisi lükse giriyor açıkçası.
Hocam ne olur ne olmaz yaşadığım yer sıcak, 3 tane yerine 1 tane taksam sorun olur mu peki?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkada 1 fan kasayı cidden çok tıkıyor, şuan önde fan yok arka ve üstte kaliteli birer fan var bahsettiğin kombinasyona göre daha serin sistem, tabi o sırada kasa da değişti ama yine de üst fan önemli 😀

https://www.vatanbilgisayar.com/zal...ax-600w-80-siyah-mesh-metal-panel-gaming.html KASAM
https://www.vatanbilgisayar.com/msi...0-soket-1700-ddr4-4600mhz-oc-m-2-anakart.html ANAKART
Üste 1 fan gayet iyi oluyor, takarım dersen 2 fan biraz daha iyi olur ama gerek yok, 3 fan ise gereksiz olur bence. Ben şahsen sistemlerimde üste 1 fan takıyorum.

Mete01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
metehan kar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkada 1 fan kasayı cidden çok tıkıyor, şuan önde fan yok arka ve üstte kaliteli birer fan var bahsettiğin kombinasyona göre daha serin sistem, tabi o sırada kasa da değişti ama yine de üst fan önemli 😀

Üste 1 fan gayet iyi oluyor, takarım dersen 2 fan biraz daha iyi olur ama gerek yok, 3 fan ise gereksiz olur bence. Ben şahsen sistemlerimde üste 1 fan takıyorum.
Teşekkürler bilgilendirme için

Herkese cevapları için teşekkür ederim.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Ben arka fanı komple durdurduğumda bile 2-3 dereceden fazla fark olmuyor. Hatta aksine sisteme gereğinden fazla eklemek hava akışını bile bozar.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ben arka fanı komple durdurduğumda bile 2-3 dereceden fazla fark olmuyor. Hatta aksine sisteme gereğinden fazla eklemek hava akışını bile bozar.
Yabancı bir kanalda test vardı kasa fan sayısıyla test yapıyordu kayda değer bir fark yoktu boşa gürültü ve toz çekiyor anca.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kasaların hava akışları ile alakalı da olabilir, bende kasanın arka fan tarafı baya ısınıyordu, onu çözmek için üst fan takmıştım arka taraf serin kalmaya başladı, sıcaklığa da 5 derece kadar etkisi olmuştu bende. Arka fana rağmen o kadar ısınan kasada bir de o fan dursa benim sistem baya sıkıntı yaşardı sanırım 😀

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Kasaların hava akışları ile alakalı da olabilir, bende kasanın arka fan tarafı baya ısınıyordu, onu çözmek için üst fan takmıştım arka taraf serin kalmaya başladı, sıcaklığa da 5 derece kadar etkisi olmuştu bende. Arka fana rağmen o kadar ısınan kasada bir de o fan dursa benim sistem baya sıkıntı yaşardı sanırım 😀
1687733360224.png

1687733380798.png

Baksana farklara :D

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim