Çözüldü✓ Kasamı yükseltsem mi

Hocam kasamın önü kapalıydı hava çeksin diye ameliyat edip bir sürü delik açtım 2 tane fan aldım bence sizde sadece 1 fan alarak sorunu çözebilirsiniz
Tek fan bozuk çalışınca ben çok bi şey etki ediyor gibi hissetmiyorum ama büyük bi etkisi olkyoemudur sizce

Tek fan bozuk çalışınca ben çok bi şey etki ediyor gibi hissetmiyorum ama büyük bi etkisi olkyoemudur sizce
devasa bir etkisi olmaz ama düzeltmesi kolay fan ucuz bir parça

ben de gerek bulmuyorum genel olarak karşlıyor nba 2k çok sık oynuyorum onda bazen sıkıntı oluyor bi tek ama ekran kartı vs çok memnunum herşeyden dediğim gibi bir tek kasa sorun aslında tek fan değiştiemeyide bilmediğimden
biraz daha kullan komple satıp değişirsin sonra

Abisi olan modeli kullanıyorum.
Mükemmel kasadır. Fan ihtiyacı da doğurmaz.
Nefes aldırır kasaya.

Agalar selam, bilgisayarı yaklaşık 8-9 yıl önce topladım tabi ki zamanla yükseltmeler yaptım güncel olarak
R5 5600
Rtx 3060 12gb
B450 bazooka v2
G.skill tridentZ ram 8x3 24 gb 3200 ddr4
Bi tane m2 ssd var 500 gb kurgu adobe gibi işlerime kullanıyorum
Bi tane 1 Tb hardisk var
Bide windows falan kurulu olduğu 500 gb samsung evo var
Kasa xigmatek 650w 80+

Asıl soru ben kasayı değiştireyim diyordum çünkü öndeki üst fan çalışmıyor görselde gözüküyorsa sonra bunu al yeni kasaya tak çok üşendim e ana kartıda değiştiryim dedim sonra ddr5 e geçmicekswm ne gerek var oldum kitlendim kaldım işlemciye kule tipi soğutucu aldım abimde vardı bu marka memnunduk alam ben de dedim sonra bunu bi ara satarım komple değiştiririm geldi aklıma ama eminde olamıyorum sizce kasa alsam mı yoksa hiç dokunmasam mı ya da başka fikri olan varsa bekliyorum agalar
Aynı kasadan bende de vardı, dar olması dışında hiçbir sorunu yoktu. Kasaya para vermek yerine;

1) Fanları değişebilirsiniz.

2) Sisteminiz hâlâ sizi götürür. Ancak 3x8 GB Ram i satıp yerine 2x16 RAM alıp dual channel kullanırsanız FPS olarak daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

Onun dışında başka masrafa boşuna girmenize gerek yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arkadaşın tavsiye ettiği fanlar gayet işinizi görecektir.

Aynı kasadan bende de vardı, dar olması dışında hiçbir sorunu yoktu. Kasaya para vermek yerine;

1) Fanları değişebilirsiniz.

2) Sisteminiz hâlâ sizi götürür. Ancak 3x8 GB Ram i satıp yerine 2x16 RAM alıp dual channel kullanırsanız FPS olarak daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

Onun dışında başka masrafa boşuna girmenize gerek yok.

Bu arkadaşın tavsiye ettiği fanlar gayet işinizi görecektir.
Bu kaç mhz ram alayım yerine 12x2 olarak alayım bide dimi ya da para çıkartabilirsem 32 gb mı alsam

Bu kaç mhz ram alayım yerine 12x2 olarak alayım bide dimi ya da para çıkartabilirsem 32 gb mı alsam
Yukarıdaki fanları bütçenizden düşünce, Ramler için bütçeniz nedir? Elinizdeki Ramlerin tam marka modeli nedir? Onları da satacağınızı varsayıyorum.

Son düzenleme:
Bu arada elinizdeki Ramlerin hepsi single 8gb olacak şekilde 3x8 mi yoksa bir adet dual kit olacak şekilde 2x8 ve ek olarak bir adet single kit 8 gb şeklinde mi? Eğer elinizde 1 dual ve 1 single varsa single olanı satıp aynı dualden bir adet daha alıp dual channel yerine quad channel (4x8gb) da yapabilirsiniz ama ben hala dual channel 2x16 nın daha makul olduğunu düşünüyorum. Tabi uğraşıp uğraşmamak size kalmış. Sadece şu haliyle ne dual veya quad olmadığı için fps olarak sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Yukarıdaki fanları bütçenizden düşünce, Ramler için bütçeniz nedir? Elinizdeki Ramlerin tam marka modeli nedir? Onları da satacağınızı varsayıyorum.
image.webp

Bu arada elinizdeki Ramlerin hepsi single 8gb olacak şekilde 3x8 mi yoksa bir adet dual kit olacak şekilde 2x8 ve ek olarak bir adet single kit 8 gb şeklinde mi? Eğer elinizde 1 dual ve 1 single varsa single olanı satıp aynı dualden bir adet daha alıp dual channel yerine quad channel (4x8gb) da yapabilirsiniz ama ben hala dual channel 2x16 nın daha makul olduğunu düşünüyorum. Tabi uğraşıp uğraşmamak size kalmış. Sadece şu haliyle ne dual veya quad olmadığı için fps olarak sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
2x 8 ve 1x 8 aga

Alıntıyı görüntüle

2x 8 ve 1x 8 aga
Yani eğer isterseniz hepsini satıp 2x16 da alabilirsiniz ama bütçem yok vs diyorsanız 1x8 de alabilirsiniz. Ancak alırken mutlaka aynı marka model numarasıyla almaya bakın ki sorun yaşamayın. Eğer 1x8 şeklinde alırsanız 4x8 den quad channel olur. Bu da en az dual channel kadar FPS e katkı sağlayacaktır. Son olarak 4x8 olarak taktığınızda eğer sistem açılmazsa, bios güncellemesi yapmanız gerekebilir. Ben aslında bundan dolayı da dual channel 2x16 şeklinde olmasını tavsiye etmiştim. Gerçi 2x16 da olsa 4x8 de olsa biosu güncel tutmanız faydanıza tabi o ayrı konu.

Yani eğer isterseniz hepsini satıp 2x16 da alabilirsiniz ama bütçem yok vs diyorsanız 1x8 de alabilirsiniz. Ancak alırken mutlaka aynı marka model numarasıyla almaya bakın ki sorun yaşamayın. Eğer 1x8 şeklinde alırsanız 4x8 den quad channel olur. Bu da en az dual channel kadar FPS e katkı sağlayacaktır. Son olarak 4x8 olarak taktığınızda eğer sistem açılmazsa, bios güncellemesi yapmanız gerekebilir. Ben aslında bundan dolayı da dual channel 2x16 şeklinde olmasını tavsiye etmiştim. Gerçi 2x16 da olsa 4x8 de olsa biosu güncel tutmanız faydanıza tabi o ayrı konu.
Bios falan onları yaparızda 1x8 şeklinde almak için aynı model artık yok ikinci el bakmak lazım internete aynısını bulamadım görüntü açışınsan sarmaz

Bios falan onları yaparızda 1x8 şeklinde almak için aynı model artık yok ikinci el bakmak lazım internete aynısını bulamadım görüntü açışınsan sarmaz
O halde ikinci elden bakabilirsiniz. Model numarasının aynı olmasına dikkat edin.

Geri