Neler Yeni

Yardım Keenetic Lite N300 Aldım. Ne Yapmam Gerekiyor?

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
Dostlar merhaba. Hepsiburada'dan 199TL'ye Keenetic Lite N300 modelini satın aldım. Ne yapacağıma dair pek bir fikrim yok. Daha önce böyle bir cihaz almadım.
Alma nedenim odamda masaüstü pc'de kullandığım normal modemin menzili diğer odalarda, özellik TV olan odada çekmediği için satın aldım. Şimdi ben istiyorum ki, bu satın aldığım cihazı TV olan odaya kurayım ve evin hem diğer taraflarına hem de TV'ye interneti kesmeden rahatça eriştirebileyim. TV olan odada duvar içinden gelen "cat6" kablo var ve modemi odamdan söküp takarsam internet erişimi sağlıyor. Ancak satın aldığım cihazda cat6 kablo bağlayabileceğim bir giriş yok. Şimdi ben bu aldığım cihazı TV olan odada nasıl kullanabilirim?
110000010986143.jpg

cagari

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
cagari
2 modem arasında ethernet kablosu çek asıl modemden aldığı interneti yayacaktır sitesine girip ek şeyler yapman gerekebilir pek bilgim yok nasıl yapıldığıyla ilgili

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 modem arasında ethernet kablosu çek asıl modemden aldığı interneti yayacaktır
reis ben öyle bir şey istemiyorum ama. boştan yere para vermiş mi oldum şimdi? forumdan birisi duvardan gelen cat6 kabloyu bağlarsam olur demişti. ben kablo çekmek istedikten sonra modemi tv odasına koyar kendi odama ethernet kablosu çekerdim. başka bir çözümü var mı?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
reis ben öyle bir şey istemiyorum ama. boştan yere para vermiş mi oldum şimdi? forumdan birisi duvardan gelen cat6 kabloyu bağlarsam olur demişti. ben kablo çekmek istedikten sonra modemi tv odasına koyar kendi odama ethernet kablosu çekerdim. başka bir çözümü var mı?
hocam dediklerinizi okuyorumda Türkçe anlamamaya başladım, daha açıklayıcı mümkünse çizim ile anlatırmısınız

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
hocam dediklerinizi okuyorumda Türkçe anlamamaya başladım, daha açıklayıcı mümkünse çizim ile anlatırmısınız
hocam şöyle anlatayım tek tek.
Şimdi benim kendi odamda normal internet bağlantımı sağladığım zyxel modemim var. bilgisayarıma kablolu olarak bağlantı sağlıyorum. ancak wifi başka odalara geçtiğimde zayıflıyor, hem kopmalar yaşıyorum hem de internet hızım düşüyor. tv de bir şey izlerken donarak izliyorum. bu keenetic lite n300 cihazı forumda birinin tavsiyesi üzerine aldım (pek anlamam bu tarz şeylerden)
Benim amacım odamda bulunan modem diğer odalarda internet çekmediği için bu tarz bir cihazı diğer odalardan (özellikle tv olan odaya koyarak ya da koridora koyarak) sinyali güçlendirmekti amacım. xiaomi gibi ürünleri direk prize takıp kullanabiliyorsun. Ancak bunda öyle bir özellik var mı? Benim niyetim tv odasında binanın içinden gelen internet kablosuna (yani cat6 kablosu) takıp kullanmak. Saçma gelebilir belki öyle bir kullanım söz konusu değildir bilmiyorum. Ancak ben bunu arkadaşa sorduğumda evet olur demişt. Ancak aldığım cihazın arkasında cat6 kablosunu bağlayabileceğim bir yer yok. nasıl kullanacağım onu soruyorum? hala anlamadınız mı?

cagari

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
cagari

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
hocam şöyle anlatayım tek tek.
Şimdi benim kendi odamda normal internet bağlantımı sağladığım zyxel modemim var. bilgisayarıma kablolu olarak bağlantı sağlıyorum. ancak wifi başka odalara geçtiğimde zayıflıyor, hem kopmalar yaşıyorum hem de internet hızım düşüyor. tv de bir şey izlerken donarak izliyorum. bu keenetic lite n300 cihazı forumda birinin tavsiyesi üzerine aldım (pek anlamam bu tarz şeylerden)
Benim amacım odamda bulunan modem diğer odalarda internet çekmediği için bu tarz bir cihazı diğer odalardan (özellikle tv olan odaya koyarak ya da koridora koyarak) sinyali güçlendirmekti amacım. xiaomi gibi ürünleri direk prize takıp kullanabiliyorsun. Ancak bunda öyle bir özellik var mı? Benim niyetim tv odasında binanın içinden gelen internet kablosuna (yani cat6 kablosu) takıp kullanmak. Saçma gelebilir belki öyle bir kullanım söz konusu değildir bilmiyorum. Ancak ben bunu arkadaşa sorduğumda evet olur demişt. Ancak aldığım cihazın arkasında cat6 kablosunu bağlayabileceğim bir yer yok. nasıl kullanacağım onu soruyorum? hala anlamadınız mı?
Hocam hem modem hemde router/sinyal güçlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Aldığınız cihazda her hangi bir porta modemden bir CAT6 kablo takacaksınız, sonra keeneticin paneline girip oradan router moduna alacaksınız.

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
böyle bir şey istemiyorsanız maalesef yanlış bir cihaz almışsınız demek maalesef iade etmeyi deneyin ben size bi extender atıyım onu kurduğunuzda tv odasına takacaksınız ayarladıktan sonra internetin sinyalini arttıracak https://www.akakce.com/wifi-guclendirici/en-ucuz-xiaomi-mi-wifi-pro-300-mbps-fiyati,200620527.html kurulumunu yapmanız gerek internette birsürü videoları var
benim niyetim böyle bir cihaz almaktı ancak çok kötü yorum vardı o yüzden almadım. internet hızında ciddi düşüş oldu diyenler olduğu için. ya ben anlamıyorum madem anlamıyorsun bu cihazın işleyişinden neden insanlara olur diyip kandırıyorsunuz (sözüm sana değil bu cihazı güvendirip aldıranda)

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
benim niyetim böyle bir cihaz almaktı ancak çok kötü yorum vardı o yüzden almadım. internet hızında ciddi düşüş oldu diyenler olduğu için. ya ben anlamıyorum madem anlamıyorsun bu cihazın işleyişinden neden insanlara olur diyip kandırıyorsunuz (sözüm sana değil bu cihazı güvendirip aldıranda)
evet o cihazı ben kullanıyorum internet 72mbps 24 zor alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Xiaomi 4c de iş görürdü aslında

cagari

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
cagari
bu uygun fiyatlı doğal olarak performansı kötü bunun gibi daha bütçe isteyen modelleri var isterseniz bir bakın

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Aldığınız cihazda her hangi bir porta modemden bir CAT6 kablo takacaksınız, sonra keeneticin paneline girip oradan router moduna alacaksınız.
Kendi arayüzümden örnek vereyim,
1663966888383.png

1663966914257.png

bunlardan birini seçeceksiniz

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot

WhatsApp Image 2022-09-24 at 00.00.36.jpeg

hocam şimdi aldığım cihazın arkasında cat6 girecek bir yer yok. kutunun içinden de sadece ethernet kablosu çıktı. atıyorum internette videolarda izledim kurulumunu. ben kurulumu yaptıktan sonra odamda mı kullanacağım bu cihazı sadece? tv olan odaya götüremeyecek miyim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,881
Üyeler
168,863
Son üye
Poftuq
Top Bottom