Öncelikle şunu söyliyeyim aşçı değilim olmayacağım arada sırada mutfağa girip kendime birşeyler yapıyorum.
İşte tariflerim ama birçoğuna iğrenç diyebilirsiniz hepsini tattım tatları mükemmel tek sorunları çok kalorili.
Eğer bunlardan birini dediğim için yapan varsa söylesin sevaba gireyim.
Cips Sosu;
Malzemeler;
Kasenizin %75'i kadar yoğurt
Nane
Pul biber
Karabiber
Kekik
Eğer yapabilirseniz pirinci tavada kızartın.
Yapımı;
1-Kaseye yoğurdu koyun.
2-Üstüne Nane,Kekik vs. katın
3-Karıştırın
Afiyet Olsun
Kendi tarifin değil diyebilirsiniz lakin internetten hiç bakmadan kafama göre yaptım.
Salam Arası peynir;
Malzemeler;
Salam
Kaşar peyniri
Cips (Ayak kokan önermem yanında tadı çok kötü olur.)
Eğer varsa Labne veya krem peynir
Yapımı;
1-Salamın kalınlığını tahminen 4 cm olacak şekilde kesin.
2-Salamı yarıya kesin.
3-Kaşar peynirini istediğiniz kalınlığı ayarlayıp salamın arasına koyun. (Tost gibi olucak)
4-Krem peynirinizi salam+peynirin etrafına sürün.
5-Cipsi kırıntı hale getirip etrafına sürün.
Afiyet Olsun
Ekmek arası Çikolata
İstediğiniz kadar ekmek
İstediğiniz kadar çikolata (Eti Canga ve Albeni öneririm)
Yapımı;
1-Ekmeği ikiye bölün (Tost ekmekleri gibi).
Çikolatayı uzun süre paketi açık şekilde açıkta bekletinki erisin yeteri kadar.
2-Ekmeğin arasına Çikolatanızı koyun.
Afiyet Olsun
Ekmek Arası Sucuk;
Kendimde birşeyler kattım. Kuru kuruya gitmez.
Malzemeler;
Ekmek (İstediğiniz kadar)
Sucuk (İstediğiniz kadar)
Nane,Pul Biber,Karabiber,Kekik öneririm ama fazla olmamak şartıyla.
Kaşar Peyniri (İstediğiniz kadar)
Yapımı;
1-Sucukları tavada veya mikrodalgada kızartın (Tava öneririm)
2-Ekmeği kızartın içli dışlı.
3-Ekmeği kızartırken istediğiniz şeyi koyabilirsiniz (Nane,Kekik,Vs.)
4-Kaşar Peynirini arkalı önlü toplamda en fazla 10 saniye tavada tutun
5-Sucuğu ve kaşar peynirini ekmeğin arasına koyun.
Afiyet Olsun
Güzel bir içecek;
Malzemeler;
Salça (Domates Salçası)
Su
Suyu kaynatabileceğiniz herhangi bir şey (Cezve veya Tencere öneririm)
Nane,Kekik,Vs.
Yapımı;
1-(Örnek) Tencerenize suyu koyun.
2-Yarım litreye 1.5 yemek kaşığı olacak şekilde salça (Domates salçası)
3-Bunları kaynatın.
4-Hafiften buhar çıkmaya başlayınca nane,kekik vs. dökmeye başlayın ama çok az katın her birinden yoksa tatları çok gelir.
5-Kaynadığında zaten sıcak olan bardağa dökün yoksa bardak çatlar.
Afiyet Olsun
Bu yiyeceklerden sadece 1 adet yapmanızı tavsiye ederim çünkü hepsi çok doyurucu ve fazlası zaten zarar.
Evet Nane,Kekik,Pul ve kara biber ile zevkim var ama çok güzeller.