Neler Yeni

Kilo almak için yulaf yenir mi?

Ömerr_1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ömer
aynen sonra bıngıl bıngıl sallanırsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

kilo alma döneminde yulaf yenmemeli
bol lifli yapısı yulafın insanı uzun süre tok tutmasını sağlıyor
kilo alma döneminde de bünyeye bağlı tabi ama bol bol yemen lazım
yulaf önermiyorum o yüzden
iştahımı kapatsa tok hissetsem bile yiyebiliyorum ondan yana bir sıkıntım yok mecbur artık bu kiloyu almam lazım

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Zeka seviyesi yerlerde. Şekeri yesin de boş boş yağlansın bi de onu yakmaya uğraşsın
Mükemmel tespit hocam, arkadaş günde 3-4 öğün yediğini onun üstüne ek bir şeyler yiyip kilo almaya çalışıyorum diyor. Sende bunu kendine göre yorumluyorsun. Dünyada herkesin metabolizması sizin ki gibi yavaş yada normal değil. Bunu artık anlamanız gerekiyor. Bazı insanların metabolizmaları hızlı olabiliyor, bazı insanların fark etmeseler bile hipertiroid gibi metabolizma hızlandıran bazı hastalıkları olabiliyor, bazı insanların günlük aktiviteleri daha fazla olabiliyor, bazı insanların hormonları daha duyarlı veya daha fazla üretiliyor ve çok daha rahat kilo verebiliyorlar, bazı insanlar yetersiz uyuduğu sebebiyle vücudu hormonları daha fazla üretebiliyor. Bunlar gibi bir çok etken ve faktör varken ki daha dış faktörlere hiç değinmedim bile, sen gelip burada sanırım şunu demek istedin;
"Herkesin vücudu aynıdır, şeker yersen boş yağlanır ve yakamazsın. Çünkü herkes aynı vücuda ve aynı etken ve faktörlere sahip bunu bilmediğin için zeka seviyen yerde"
Aynen hocam dediğim gibi mükemmel tespit. Sen şeker yeme, ben senin yerine de bol bol tüketirim. Bu zamana kadar yağ veya kilo olarak pek bir etkisini göremedim belki senin hakkını yediğimde durum değişir. İyi forumlar

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
spor yapıyorum zaten kiloyu attırmak istiyorum fakat vücudum kilo almaya elverişli değil herhalde ektomorf oluyor kilo artışı var ama çok az olduğundan yulafı tercih ettim kalorisi yüksekti belki hızlandırır süreci diye

her gün sadece yulaf yersem evet kilo verdirir ama her ana yemekten sonra yemek günlük kalori artışı sağlar diye biliyorum az yenmesi verdirir çok yenmesi aldırır diye okumuştum

3-4 litre içiyorum her gün
Olabilir. Eddie Hall (Vücutcu) ana yemekten sonra yulaf tüketiyormuş.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,336
İsim
Kaan
önemli olan kilonun az olması değil yağ kas dengesi olayları hocam :d
Çok zayıfsa direkt dirty bulk gitsin öyle uğraşılmaz. Zaten yedikten sonra spor yapması gerekiyor çok şey olmaz.

iştahımı kapatsa tok hissetsem bile yiyebiliyorum ondan yana bir sıkıntım yok mecbur artık bu kiloyu almam lazım
Metabolizmayı hızlandırdığı için başka şeylere yönelmen daha iyi olur ne bulursanız yiyin hocam kardiyo falan yapıp antrenman yapabilirsiniz.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Hocam bu işin basit matematiği var. Kaloriyi çok fazla alman lazım ki kilo alabilesin. Kalorisi yüksek yiyecekler tercih etmelisin. Özellikle şeker, tatlı gibi şeyler hafif olmasına karşın çok kalori içerirler. Kısaca, kısa vadede hızlıca kilo alabilirsin. Sonrasında zaten spor falan yapacaksan, sana uygun bir beslenme programı yazarlar. Bu arada kilo almakta zorlanıyorsan bir kaç tahlil yaptır istersen, hormonlarında bir sorun olabilir veya hipertiroid gibi bir durumun söz konusu olabilir. Yine de sen önce canını sıkmadan fazla kaloriyi al, baktın hiç gelişme yok bir tahlil yaptırırsın. Bende de aynı problem var.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,336
İsim
Kaan
Mükemmel tespit hocam, arkadaş günde 3-4 öğün yediğini onun üstüne ek bir şeyler yiyip kilo almaya çalışıyorum diyor. Sende bunu kendine göre yorumluyorsun. Dünyada herkesin metabolizması sizin ki gibi yavaş yada normal değil. Bunu artık anlamanız gerekiyor. Bazı insanların metabolizmaları hızlı olabiliyor, bazı insanların fark etmeseler bile hipertiroid gibi metabolizma hızlandıran bazı hastalıkları olabiliyor, bazı insanların günlük aktiviteleri daha fazla olabiliyor, bazı insanların hormonları daha duyarlı veya daha fazla üretiliyor ve çok daha rahat kilo verebiliyorlar, bazı insanlar yetersiz uyuduğu sebebiyle vücudu hormonları daha fazla üretebiliyor. Bunlar gibi bir çok etken ve faktör varken ki daha dış faktörlere hiç değinmedim bile, sen gelip burada sanırım şunu demek istedin;
"Herkesin vücudu aynıdır, şeker yersen boş yağlanır ve yakamazsın. Çünkü herkes aynı vücuda ve aynı etken ve faktörlere sahip bunu bilmediğin için zeka seviyen yerde"
Aynen hocam dediğim gibi mükemmel tespit. Sen şeker yeme, ben senin yerine de bol bol tüketirim. Bu zamana kadar yağ veya kilo olarak pek bir etkisini göremedim belki senin hakkını yediğimde durum değişir. İyi forumlar
Katılıyorum hiç hareket etmeden onca şeyi kim yese obezliğe doğru gider zaten hem kilo alıp hem spor yaparsa dengeyi korur.

Ömerr_1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ömer
Çok zayıfsa direkt dirty bulk gitsin öyle uğraşılmaz. Zaten yedikten sonra spor yapması gerekiyor çok şey olmaz.

Metabolizmayı hızlandırdığı için başka şeylere yönelmen daha iyi olur ne bulursanız yiyin hocam kardiyo falan yapıp antrenman yapabilirsiniz.
ne bulursam yiyorum pirinç tost yulaf tavuk makarna meyve falan da yiyorum her gün bunlar yani yiyorum bunları gün içinde sabit kalan kilomun üstüne 2-2.5 kilo falan ekleniyor öbür günün sabahı eski kiloma geri düşüyorum en fazla 200 gram artıyor herhalde vücudumda bir şeyler bozuk

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
İbrahim
kankam ben diyeceğimi dedim
yulaf liflerden dolayı tokluk hissi yaşatan,uzun süre de tok hissettiren bi besin
bulkta, kilo alım sürecine çok uygun değil bence
ha yenmez mi dersen yenebilir kişi isterse tabi

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,336
İsim
Kaan
ne bulursam yiyorum pirinç tost yulaf tavuk makarna meyve falan da yiyorum her gün bunlar yani yiyorum bunları gün içinde sabit kalan kilomun üstüne 2-2.5 kilo falan ekleniyor öbür günün sabahı eski kiloma geri düşüyorum en fazla 200 gram artıyor herhalde vücudumda bir şeyler bozuk
Bende sizin gibiyim evde ne bulursam yiyom genelde ama büyük tuvalet gelince hepsi gidiyor.

Ömerr_1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ömer
Katılıyorum hiç hareket etmeden onca şeyi kim yese obezliğe doğru gider zaten hem kilo alıp hem spor yaparsa dengeyi korur.
Spor yapıyorum zaten hocam mesela kolum üzerinden örnek gösterebilirim kolumun fotoğrafını şuraya bırakayım şuan fix 55 kilo falanım fakat gövde ince bilekler ince bacaklar ince kolda problem yok o yetiyor da diğer yerler ince bu inceliği gidermek için 60-65 olmak istiyorum her gün yiyorum 55de kaldım kaç aydır benimle spor yapan arkadaşım benden daha az yiyor aynı kiloda kalıyor ben ondan daha çok yiyorum bende aynı kiloda kalıyorum

Bende sizin gibiyim evde ne bulursam yiyom genelde ama büyük tuvalet gelince hepsi gidiyor.
ilaç takviyesi ile falan alınır mı acaba var mı öyle şeyler

Ekler

• PSX_20230816_025147.jpg
    PSX_20230816_025147.jpg
    1,006.9 KB · Hit: 35

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Hocam ne bulursan yemen önemli değil, önemli olan senin vücudunun günlük olarak yaktığı kalori çoğu kişiden fazla. Bu normal bir şey zaten. Bazıları da su içse kilo alıyorum diyor. Kişiden kişiye değişiyor. Senin ihtiyacın olan şey de yüksek kalorili yiyecek ve tatlılar tüketip, vücudunun günlük ne kadar kalori yaktığını bulabilmek. Sonrasında her gün bu kalorinin üzerinde yiyecek ve tatlılar yemelisin ki, kilo alabilesin. Öbür türlü istersen 5 kg haşlanmış tavuk ye yine kilo alamazın. Bu kadar fazla yemek de sindirimi yorar. O yüzden fast-food, tatlı gibi yüksek kalorili gıda tüket ki, yorulmayasın.

Ömerr_1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ömer
Hocam ne bulursan yemen önemli değil, önemli olan senin vücudunun günlük olarak yaktığı kalori çoğu kişiden fazla. Bu normal bir şey zaten. Bazıları da su içse kilo alıyorum diyor. Kişiden kişiye değişiyor. Senin ihtiyacın olan şey de yüksek kalorili yiyecek ve tatlılar tüketip, vücudunun günlük ne kadar kalori yaktığını bulabilmek. Sonrasında her gün bu kalorinin üzerinde yiyecek ve tatlılar yemelisin ki, kilo alabilesin. Öbür türlü istersen 5 kg haşlanmış tavuk ye yine kilo alamazın. Bu kadar fazla yemek de sindirimi yorar. O yüzden fast-food, tatlı gibi yüksek kalorili gıda tüket ki, yorulmayasın.
Ama bu sağlıksız bir yön olmuyor mu ben sonra fast food yüzünden kazandığım yağları yakmak isteyeceğim haliyle onları yakarken yine kilo gitmiş olmayacak mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,623
Üyeler
159,518
Son üye
Omer_42
Top Bottom