Neler Yeni

Çözüldü✓ Kingston kc3000 hızı çok düşük

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,944
İsim
Mehmet Aslan
o nasıl oluyor hocam
Bazı anakartlarda veri yolları yetmeyebiliyor hocam , mesela 4 tane m2 slotu var diyelim 4 ünü de doldurdun sağlam ssd ler ile , o şekilde tam performans alınamayabiliyor veri yolları tıkandığı için. Normal yol mantığı gibi düşünün trafik artıyor , artınca da yavaşlıyorsun :D

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,853
İsim
Hacı
ben bulamadım hocam tam olarak nereden yapıldığını açıklar mısınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

ryzen5 7600
Bios u konyrol edin m2 girişleri hizi x2 x4 şeklinde secenek varsa x4 e çekin.

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Renas Doğan
Bazı anakartlarda veri yolları yetmeyebiliyor hocam , mesela 4 tane m2 slotu var diyelim 4 ünü de doldurdun sağlam ssd ler ile , o şekilde tam performans alınamayabiliyor veri yolları tıkandığı için. Normal yol mantığı gibi düşünün trafik artıyor , artınca da yavaşlıyorsun :D
anladım hocam.
Bir sorum daha olacaktı. SSD yi takarken giriş kısmı biraz dışarda kalmış gibi gözüküyordu diğer ssd ye göre fakat zorlamak istemedim takılmıştı zaten diye. Sizce sorun bununla ilgili bir şey olabilir mi yoksa ucu tam girmezse zaten hiç çalışmaz mı?

Bios u konyrol edin m2 girişleri hizi x2 x4 şeklinde secenek varsa x4 e çekin.
o kontrol nereden yapılıyor hocam bulamadım.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-01-16 saat 21.47.31_41a9f0b8.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-16 saat 21.47.31_41a9f0b8.jpg
    449.7 KB · Hit: 19

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,853
İsim
Hacı
Evet kimi ankartta var pcie 16 x e takarsan m2 deve dışı kalır şeklinde yazıyor kimi ankartta.

anladım hocam.
Bir sorum daha olacaktı. SSD yi takarken giriş kısmı biraz dışarda kalmış gibi gözüküyordu diğer ssd ye göre fakat zorlamak istemedim takılmıştı zaten diye. Sizce sorun bununla ilgili bir şey olabilir mi yoksa ucu tam girmezse zaten hiç çalışmaz mı?

Bios a gireceksin pc açılırken delete ile fiziksel değil yazılımsal.

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Renas Doğan
Evet kimi ankartta var pcie 16 x e takarsan m2 deve dışı kalır şeklinde yazıyor kimi ankartta.

Bios a gireceksin pc açılırken delete ile fiziksel değil yazılımsal.
hocam biosa girmeyi biliyorum pcie seçeneklerini nereden göreceğimi bilmiyorum.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,944
İsim
Mehmet Aslan
anladım hocam.

onu tekrar tak bence hocam bir bölümü dışta kalmış , ne olacağı belli olmaz. Kırarcasına basma tabi ama ittirmekten korkma , tık sesini duyarsan oturmuş demiştir , sonra vidasını aşırı sıkmadan sabitle.

Oguz...

80+ Bronze
Yerlerini değiştirip anakartta sorun var mı onuda kontrol et garanti olarak

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Renas Doğan
@Oguz... @-Mehmet- @HacıSOFU SORUNU ÇÖZDÜM SONUNDA. Gerçekte ssd yerine tam oturmadığı için düzgün çalışmıyormuş yerine oturdu ve şuan istediğim hızları vermeye başladı hepinize teşekkürler.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,944
İsim
Mehmet Aslan

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,853