burakistaken
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 132
Kullanıcılar belirttiği değerleri vermediğini söylüyorlar. Techpower up da yapılan testler de bunu gösteriyor zaten.Neye göre?
Alıntıyı görüntüle
Kullanıcılar belirttiği değerleri vermediğini söylüyorlar. Techpower up da yapılan testler de bunu gösteriyor zaten.Neye göre?
Alıntıyı görüntüle
Modele göre değişir.Neye göre?
Kioxia kullanıcıları ömrünün çok çabuk tükendiğini söylüyorlar
Demek ki kingston da vermiyorKullanıcılar belirttiği değerleri vermediğini söylüyorlar. Techpower up da yapılan testler de bunu gösteriyor zaten.
Alıntıyı görüntüle
KC 3000 iyidir hocam bu fiyata almadıysanız kalsın
adam adam geldi adamSSD ALIRKEN SICAKLIK EN ÖNEMLİ FAKTÖRLERDEN BİRİSİDİR
Kioxia SSDLER kaliteli ürün değildir hem çok ısınır hem de çabuk bozulur
Crucial T500 1TB
1 - SSD sıcaklığı 25 - 55 C derece arasında olur normal şarlarda 32 - 38 C çalışması gerekir (50 C üstü kesinlikle alınmaz %100 sağlık sorunu olur)
2 - SSD sağlığı (1,5 -2 yılda %1 bile düşmeyecek) SN850 KC3000 / 980Pro hepsi düşüyor en kötüsü samsungtur 2-3 ayda düşüyor
3 - Dram ---> Ram kalitesine bakın
4 - Kontrolcü kalitesine bakın
5 - Layer yüksekliğine bakın
6 - PCIe 5.0 Donanıma sahip ssd ler var (NVM Express 2.0) örnek
üzerinde windows kurulu 1,5 yıldır kullanıyorum %1 bile düşüş olmadı
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
çok az çalışmada sağlık değeri (619 saatte %2 düşmüş) buna ucuz SSD denmez
Alıntıyı görüntüle
kc3000 ile aynı fiyata renegade var. hangisini önerirsiniz? kc3000 aldım ama hiç açmadım.KC 3000 iyidir hocam bu fiyata almadıysanız kalsın
Hem Kioxia G2 hem Kioxia PRO kullanıcısıyım. G2 10K saatte %96 sağlıktayken PRO modeli 5K saatte %87 sağlığa indi. Fragmentation vb kapalı, hızlı bir ssd, üstünde anakartın sağladığı soğutucu da var ama yine de sağlığı beklediğimden biraz hızlı gitti. Yine de zaten 6 7 seneden fazla ömür beklemiyorum bu hızda ki ssd ler için. Bir sonraki PCIE 5.0 seçimimde Kioxia olmayacak ama ondan eminim. G2 modeli DRAM'li en iyi F/P ürünlerinden ama PRO soğutulsa bile yıpranan bir ssd. Çıplak bir anakarta koyup yüksek bir ömür ve performans beklemek yanlış olur, kendinden ssd soğutucu bloğu olan bir anakartınız varsa tercih edin veya ucuzdan bir soğutucu bloğu alın üstüne alacak olursanız. Laptopta ise 1TB KC3000 var ondan çok daha memnunum.Neye göre?
Kioxia kullanıcıları ömrünün çok çabuk tükendiğini söylüyorlar
iadeye hiç gerek yok kc3000 iyidir bu sadece alternatif bir versiyon olabilir.