Neler Yeni

Kısaca neden mi Nvidia?

milenix

80+ Gold
Altta 1 tane Amd kart ve rakibi olan Nvidia kartı ve çok çok daha altı olan ve 'alınmaz, fiyatını haketmiyor, berbat, bunun yerine Amd alın' diye yorum yapılan kartı koyacağım yorumu size bırakıyorum.

rx 6700xtrtx 3070rtx 3050
çekirdek (cuda/stream)256058882560
tensor çekirdeği09680
rt çekirdeği404620
av1yokvarvar
nvencyokvarvar
cuda (render teknolojisi olan)yokvarvar
reflexyokvarvar
physxyokvarvar
optimusyokvarvar
indexyokvarvar
çıkış fiyatı479$499$249$

daha bu tabloya eklemediğim nvidia'da olan amd'de olmayan bir sürü teknoloji var ve amd'nin yazılım sıkıntılarına girmiyorum bile

bu durumda sizce hangisi gerçekten fiyatını hakediyor? hangisi daha iyi? hangisi gerçekten f/p?

halitxct

80+ Silver
Altta 1 tane Amd kart ve rakibi olan Nvidia kartı ve çok çok daha altı olan ve 'alınmaz, fiyatını haketmiyor, berbat, bunun yerine Amd alın' diye yorum yapılan kartı koyacağım yorumu size bırakıyorum.

rx 6700xtrtx 3070rtx 3050
çekirdek (cuda/stream)256058882560
tensor çekirdeği09680
rt çekirdeği404620
av1yokvarvar
nvencyokvarvar
cuda (render teknolojisi olan)yokvarvar
reflexyokvarvar
physxyokvarvar
optimusyokvarvar
indexyokvarvar
çıkış fiyatı479$499$249$

daha bu tabloya eklemediğim nvidia'da olan amd'de olmayan bir sürü teknoloji var ve amd'nin yazılım sıkıntılarına girmiyorum bile

bu durumda sizce hangisi gerçekten fiyatını hakediyor? hangisi daha iyi? hangisi gerçekten f/p?
Amdnin de kendine göre özellikleri var burda fanboyluk yapmaya gerek yokki isteyen istediğini alır

milenix

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amdnin de kendine göre özellikleri var burda fanboyluk yapmaya gerek yokki isteyen istediğini alır
ben burda neden önermediğimi neden render performansının bu kadar berbat olduğunu gerekli olan codeclerin hiç birinin olmadığını Nvidia'dan olan ama Amd'de olmayan (not. Amd'de olup Nvidia'da olmayan özellik olsaydı onuda eklerdim) özelliklerden bahsettim

Erda Yıldırım

80+ Gold
ben burda neden önermediğimi neden render performansının bu kadar berbat olduğunu gerekli olan codeclerin hiç birinin olmadığını Nvidia'dan olan ama Amd'de olmayan (not. Amd'de olup Nvidia'da olmayan özellik olsaydı onuda eklerdim) özelliklerden bahsettim
Zaten render yapacak adamın yeterince parası vardır. Bu sebeple 1K fazla verip NVIDIA alır.

milenix

80+ Gold
6900XT 6 aydır sadece 1 kere siyah ekran yedim onun dışında RTX 3090 kullanan arkadaşımdan daha fazla fps alıyorum. AMD alınmaz?
her şey fps değil arkadaşın renderda 2 katından daha hızlı bitirecek güncel codeclerde daha iyi görüntü kalitesinde daha hızlı yayın açabilecek diye say say bitmez

Erda Yıldırım

80+ Gold
her şey fps değil arkadaşın renderda 2 katından daha hızlı bitirecek güncel codeclerde daha iyi görüntü kalitesinde daha hızlı yayın açabilecek diye say say bitmez
Bu özelliklerden dolayı zaten AMD daha ucuz ? Aynı fiyatta olsalardı haklı derdim ama değiller.

milenix

80+ Gold
Zaten render yapacak adamın yeterince parası vardır. Bu sebeple 1K fazla verip NVIDIA alır.
hocam 3-5 fps fazla alacaz diye şu herşeyden mahrum olan kartları eleştirsenizde artık nvidia'ya gerçekten rakip görsek olmuyor mu zor bir şey mi bu örnek işlemcide amd ne zaman sıçrama işlemci fiyatları bariz bir şekilde düştü aynı şeyi niye ekran kartında olmasın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu özelliklerden dolayı zaten AMD daha ucuz ? Aynı fiyatta olsalardı haklı derdim ama değiller.
çoğu özellikte rtx 3050den kötü ama fiyat olarak iki katı aynı şekilde sadece 30$ fazla olan rtx 3070 kaç katı özellik barındırıyor

milenix

80+ Gold
Zaten render yapmayacak video çekmeyecek adam ucuza oyun oynamak için amd alıyor.Amd daha iyi diyen mi var?
asıl üzüldüğüm konu şu: adam bunu alıyor ama insan yarısıda olsa bile bir şey katar ama hiç mi bir şey olmaz tamam herşeyi geçtim av1 koyar hiç yoktan adam oyun oynayacak diye o kadar para verecek bu karta ama istediği zaman kaliteli ve hızlı ekran kaydı alamayacak mı bildiğin bu o kadar para ver ama oyun oynamaktan başka hiç bir şey yapma ekran kaydı dahi alma sakın diyorlar resmen

BabaVoss7

80+ Silver
Zamanında 12.500 e almıştım 6700 ü o zamanlar 3070 16k-17k filandı. Yani yakın olsa alırdım ama bariz fark vardı. Yine olsa yinede 6700 alırdım. Şimdi gözüm 4070 te ama rakip bi kart olursa yine vazgeçebiliriö yani. Yayıncılık render işime yaramıyo saf güç lazım. Rtx de denedim şahsen bi kaç oyun dışında gözle görülür bir fark yok. Daha tam otrumamış bi teknoloji. Yani param varsa nvidia yoksa amd. Pişman etmez 3 nesildir amd kullanıyorum

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,451
İsim
Hamza Ziya Üstün
Render ve yayın yapacak kimseye amd kart önermek saçmalıktır ve öneren bu işlerden anlamıyordur. Ancak 6700xt ve rtx3070 yurtdışı çıkış fiyatına göre karşılaştırmak da saçmalık çünkü msrp olarak 20-30 dolar fark olsa da newegg ocak en düşük fiyatları arasında 200 dolar fark var. Güncel fiyatları baz alın çıkış fiyatını değil. Çoğu özellikte 3050 den kötü vs demişsiniz ama amd alacak adam zaten oyuncu adamdır fps ye bakar saf güç olarak aradaki fark çok büyük kayıt vs için araştırma yapıp rtx serisine yönelebilir araştırma yapmazsa kendi suçudur. Sonuçta kartların mimarilerinin uzaktan yakından alakası yok.

milenix

80+ Gold
Zamanında 12.500 e almıştım 6700 ü o zamanlar 3070 16k-17k filandı. Yani yakın olsa alırdım ama bariz fark vardı. Yine olsa yinede 6700 alırdım. Şimdi gözüm 4070 te ama rakip bi kart olursa yine vazgeçebiliriö yani. Yayıncılık render işime yaramıyo saf güç lazım. Rtx de denedim şahsen bi kaç oyun dışında gözle görülür bir fark yok. Daha tam otrumamış bi teknoloji. Yani param varsa nvidia yoksa amd. Pişman etmez 3 nesildir amd kullanıyorum
Render ve yayın yapacak kimseye amd kart önermek saçmalıktır ve öneren bu işlerden anlamıyordur. Ancak 6700xt ve rtx3070 yurtdışı çıkış fiyatına göre karşılaştırmak da saçmalık çünkü msrp olarak 20-30 dolar fark olsa da newegg ocak en düşük fiyatları arasında 200 dolar fark var. Güncel fiyatları baz alın çıkış fiyatını değil.
ya bu fiyatlar her zaman değişiklik gösterdiği ve kart piyasasında fiyatlar saçma bir artış yada azalış gösterdiği için en sağlıklı karar herzaman msrp fiyatları olur örnek 4xxx yada 7xxx serisinde hangi teknoloji editörü piyasa fiyatlarına göre inceledi? en sağlıklısı normal şartlarda o fiyata satılıyor olması gereken msrp fiyatıdır

Top Bottom