Kombiden Anlayan Var Mı?

Cihat_6

80+
Reaksiyon skoru
62
merhaba arkadaşlar kombimde geç ateşleme meydana geliyor ve bu durumdada patlama şiddeti artıyor kombinin üstünde bulunan baca tapasını açtığımda normale dönüyor yani benim tahminimce hava alamıyor bu problemi nasıl çözerim

merhaba arkadaşlar kombimde geç ateşleme meydana geliyor ve bu durumdada patlama şiddeti artıyor kombinin üstünde bulunan baca tapasını açtığımda normale dönüyor yani benim tahminimce hava alamıyor bu problemi nasıl çözerim
Fan motorunun kirli, pis olması Fan motoru üzerinde bulunan kelebek tapasının olması Elektronik kart da arıza olması Dış hava sensörünün arızalı olması kombinin devreye geç girmesine neden olur.

böyle bir kaynak buldum

Boruları temiz mi. Belki yeterince hava almıyordur.Şofben yada kombilerin bacaları iki fonksiyonlu çalışır. Plastik Boru ve içinde metal boru vardır. Bunların birbirine tam takılı olması(hava alacak yeri olmaması gerekir). Metal borudan sıcak havayı üflerken,plastik borudan hava çeker. Bunların tıkalı olması ateşlemede,alev seviyesinde soruna neden olabilir.

Bizdeki şofbenin bacasını söktük.Taktık çalıştırıyoruz. Ön kapak alev artınca pat pat pat vuruyor yerinden çıkacak fırlayacak . Kapağı sökünce sorun yok. Kapatınca yine aynı. Neden derken,bacayı babam kendi monte etmişti.Dirsek kısmına yerleşen beyaz borulardan biri içteki metal ile nerdeyse aynı boyda . Bu yüzden hava akışında problem oluyormuş. İyi kötü taktık,1-2 yıldır sorun çıkarmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,215
Üyeler
188,215
Son üye
yomyael
Geri