Konu kapandi

Hocam sistemi gaming gen tr den mi topladınız?

Geçen ay gaming gen den 7500f, rx 9070xt, lexar thor 2*16 ram, a620mk anakart, fsp 750w 80+ psu lu bir kasa topladım. Ürünü 12 gün benzer stuttering / drop sorunları yaşamamın ve sayısız çözüm denemesi ardından gaming gen mağazasına inceleme için teslim ettim. Detaylı teslerimi, video linklerini ve forumdaki konumun linkini dahi barındıran 3 sayfalık bir notu da kasanın içine koymuştum. Yaklaşık 1-1,5 haftalık bir inceleme ardından iletişime geçilerek üründe bir sorun tespit edilemediğini TEMİZ KURULUM ve BENCHMARK TESTLERİ yaptıklarını söylediler. Daha sonrasında kendileri yapacak bir şey olmadığını ve istersem her bir parçayı yetkili servislere gönderebileceklerini söylediler. Sadece bunu yapacaklarını bilsem zaman kaybetmez kendim götürür verirdim. Şu anda ürünü gaming gene teslim edeli 3-4 hafta oldu ve hala herhangi bir haber yok. Sistem sadece 12 gün bende kaldı ve bu sürenin çoğu temiz kurulum, ddu, bios üçgeninde döndü döndü durdu.

Belki parçalarda sorun veya uyuşmazlık vardır diye servis sonucunu beklemeden parçaları değiştirmeye karar verdim. Ryzen 7 9700x, Gigabyte b850m force anakart sipariş verdim. İşlemci darboğazı veya anakart güç yönetimi kaynaklı bir sorun olmasın en azından bu ihtimalleri sıfırlamayı hedefledim. Bakalım kasa sağ salim elime ulaşırsa parçaları değiştirip biostan ince ince ayar yapmayı hedefliyorum. Kendinize güveniyorsanız, ben bu işin altından kalkarım diyorsanız işlemci,ram frekans ve güç ayarlarının her birini elle girebilirseniz en stabil ayarlarda pcnizi çalıştırmış olursunuz ki bildiğim kadarıyla bu işlem sonrası %1 low değerleriniz ciddi şekilde artacaktır. Aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz.

Evet bende gaming gen tr den aldım sistemi gerçekten böyle hayal etmemiştim sizin durumunuza da üzüldüm gerçekten çok iğrenç bir şey
yani kendime bu konularda güvenmek istiyorum ama insanı gerçekten yoruyor inanılmaz bi depresyona bile sokabiliyor attığınız videoyu inceleyeceğim
bu arada sizde test videolarını bana atabilir misiniz? bende kendimle kıyaslama yapmak istiyorum

Evet bende gaming gen tr den aldım sistemi gerçekten böyle hayal etmemiştim sizin durumunuza da üzüldüm gerçekten çok iğrenç bir şey
yani kendime bu konularda güvenmek istiyorum ama insanı gerçekten yoruyor inanılmaz bi depresyona bile sokabiliyor attığınız videoyu inceleyeceğim
bu arada sizde test videolarını bana atabilir misiniz? bende kendimle kıyaslama yapmak istiyorum
Hocam acaba gaming genin sattığı ürünlerde bir problem olabilir mi? Bu süreçte forumda çok aktif oldum ve gaming genden ürün alan diğer kişilerin de benzer sorunlar yaşadığını gördüm. Tesadüf olabilir mi emin olamıyorum.

Hocam acaba gaming genin sattığı ürünlerde bir problem olabilir mi? Bu süreçte forumda çok aktif oldum ve gaming genden ürün alan diğer kişilerin de benzer sorunlar yaşadığını gördüm. Tesadüf olabilir mi emin olamıyorum.
Yoktur öyle bir şey fazla paranoyak olmayalım bence hangi durumlarda sorun yaşamışlar ki? benim durumumu yaşayan senin gibi fazla kişi yok forumda
ki öyle bir şey olsa testlerde çıkmaz mı yani sırf oyunda böyle benim durumum da hiç başka işlerde kullanmayı denemedim gerçi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı sistemlere sahip bi tanıdığınızın veya forumdan biriyle karşılaştırdınız mı hiç?

Son düzenleme:
Hocam merhaba başka bir forumdan çözümün cl30 değerine sahip ramler olabilir, benim ramlerim 2x16gb cl38miş lexar thor ve SDAM üreticisi micronmuş sanırım mikro takılmalara bu sebebiyet veriyor forumdan biriside böyle çözmüş bana yazdılar

Yeni sipariş verdiğim sistem senin sistemine yakın merak ettim nedenini acaba ben de yaşar mıyım? bakalım yazarım kıyaslarız istersen
Ramlere çok dikkat et özellikle amd sistemde bence en uygunu cl30 değerine sahip ramler

Öyle düşünüyorum artık bilemiyorum bende test edicem başka ramlerle

hocam benim ramler base 6000 mhz cl 28 ama tuningle 7200mhz çalışacak şekilde ayarlanmış eğer böyle bir sorun bende de olursa bunu ayrıca belirtirim

aynısı benim başıma gelmişti psuyu değiştirdim daha güncel bir psu aldım sorunum ortadan kalkmıştı. size belki bir faydası olur.merakımdan soruyorum psunun marka model nedir.

merhaba ramleri 6000 yerine 5600mhz e ayarlayip test edermisinz ?
Ramler expo kapalı halde veya açık halde fark etmedi şuan 4800mhz de standart olarak yardımcı olursanız biostan 5600mhzye çekip deneyebilirim daha şimdi biosu güncelledim

aynısı benim başıma gelmişti psuyu değiştirdim daha güncel bir psu aldım sorunum ortadan kalkmıştı. size belki bir faydası olur.merakımdan soruyorum psunun marka model nedir.
Hazır kasa olarak içinde geldi baktığımda FSP 750w 80 bronze yazıyor marka fsp olarak F şeklinde logosunu görebiliyorum kasa içinde
bu arada sisteminiz nedir?

Yok abi çözümü falan herhalde gerçekten bıktım yıldım ne iğrenç bir şey bu sistem

fps drop yasadiginda cpu hizi mi dusuyor anlik yoksa cpu ayni gpu mu dusuyor onlara bak
Düştüğü zaman genelde aynı kalıyor diye görmüştüm dur bakayım sonunda birisi cevap yazdı

Genel olarak GPU kullanımı düştüğü zamanlarda oluyor ama %1 fps değerleri çok kötü şuan biosu güncelledim micro fps droplar biraz daha azaldı ama oyun akıcı değil 120-140-160 ortalama da bana 50-60-70 kare gösteriyor battelfield 6 da
Ac raiders ta daha çok mikro fps dropları vardı oynadıkça oluyordu genel olarak fram tablosu iyiydi şuan yüklü değil başka bir oyunda test etmek için the beast yüklüyorum
cyberpunk 2077 de ise CPU kullanımı inanılmaz artıyor ve gpu kullanımı düşünce fps yerleri öpüyor genelde npclerin yoğun olduğu şehir merkezinin tam ortasında falana ama genel olarakta %1 fpslerin çok kötü olduğunu görüyorum

Bu battelfield 6 dan

Sistem aldığıma bin pişman oldum DDR 4 3060 ti li sistemim daha iyiydi bu konuda :D gerçekten lanet getirdiler
gittim aldığım yere mail attım hafta sonu olduğundan bakmadılar yarın bakarlar ona göre hareket edicem olmadı donanımsal değişimlerle test edicem

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-16 131522.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-16 131522.webp
    18.1 KB · Hit: 23
Son düzenleme:
Ve bir sorun yok derlerse falan en son bilgisayarı satmayı falan düşünüyorum veya işte ram değiştirip bir bilgisayarcıdan falan ona göre durumlara bakıcam kimsenin başına gelmesin böyle bi durum bazı arkadaşlar psu değiştirerek veya ram değiştirerek çözmüş gibi

@Subzero.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,631
Üyeler
185,915
Son üye
juse
Geri