- Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet bende gaming gen tr den aldım sistemi gerçekten böyle hayal etmemiştim sizin durumunuza da üzüldüm gerçekten çok iğrenç bir şeyHocam sistemi gaming gen tr den mi topladınız?
Geçen ay gaming gen den 7500f, rx 9070xt, lexar thor 2*16 ram, a620mk anakart, fsp 750w 80+ psu lu bir kasa topladım. Ürünü 12 gün benzer stuttering / drop sorunları yaşamamın ve sayısız çözüm denemesi ardından gaming gen mağazasına inceleme için teslim ettim. Detaylı teslerimi, video linklerini ve forumdaki konumun linkini dahi barındıran 3 sayfalık bir notu da kasanın içine koymuştum. Yaklaşık 1-1,5 haftalık bir inceleme ardından iletişime geçilerek üründe bir sorun tespit edilemediğini TEMİZ KURULUM ve BENCHMARK TESTLERİ yaptıklarını söylediler. Daha sonrasında kendileri yapacak bir şey olmadığını ve istersem her bir parçayı yetkili servislere gönderebileceklerini söylediler. Sadece bunu yapacaklarını bilsem zaman kaybetmez kendim götürür verirdim. Şu anda ürünü gaming gene teslim edeli 3-4 hafta oldu ve hala herhangi bir haber yok. Sistem sadece 12 gün bende kaldı ve bu sürenin çoğu temiz kurulum, ddu, bios üçgeninde döndü döndü durdu.
Belki parçalarda sorun veya uyuşmazlık vardır diye servis sonucunu beklemeden parçaları değiştirmeye karar verdim. Ryzen 7 9700x, Gigabyte b850m force anakart sipariş verdim. İşlemci darboğazı veya anakart güç yönetimi kaynaklı bir sorun olmasın en azından bu ihtimalleri sıfırlamayı hedefledim. Bakalım kasa sağ salim elime ulaşırsa parçaları değiştirip biostan ince ince ayar yapmayı hedefliyorum. Kendinize güveniyorsanız, ben bu işin altından kalkarım diyorsanız işlemci,ram frekans ve güç ayarlarının her birini elle girebilirseniz en stabil ayarlarda pcnizi çalıştırmış olursunuz ki bildiğim kadarıyla bu işlem sonrası %1 low değerleriniz ciddi şekilde artacaktır. Aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz.
yani kendime bu konularda güvenmek istiyorum ama insanı gerçekten yoruyor inanılmaz bi depresyona bile sokabiliyor attığınız videoyu inceleyeceğim
bu arada sizde test videolarını bana atabilir misiniz? bende kendimle kıyaslama yapmak istiyorum