Erikli Damacanası
80+ Bronze
hocam her şey istediğiniz gibi olamaz epicten bedavaya o güzel oyunları alabilirdinizSevmiyorum rekabetçi oyun falan, var mı diyeceğin?
hocam her şey istediğiniz gibi olamaz epicten bedavaya o güzel oyunları alabilirdinizSevmiyorum rekabetçi oyun falan, var mı diyeceğin?
Pratikte öyle bir şey yok. Her türlü bir para giriyor.Bak orada kocaman "yapımcının cebine hiçbir türlü para girmeyecekse korsan oyun oynamada bir sakınca görmüyorum" yazmışım. "Yapımcının cebine hiçbir türlü para girmiyorsa"
Sonda saydığınız 3 şey bulunması o kadar kısıtlı şeyler ki...Eğlenceli bulamıyorsa oynamasın. Çoklu hesap, aile paylaşımı, cıbırnet var?
Bak metni tam okumadan direkt sataşıyorsunuz, diyorum ki "Yapımcının cebine hiçbir türlü para girmeyecekse"Adam cracki olmasa para verip alcak. Oyunu oynamak istiyor çünkü.
Asıl sıkıntı burada işte. "Singleplayer oyuna para veren enayidir" gibi bir şeyin denilmesini aklım almıyor. Böyle saçma bir düşünce olabilir mi ya?Anladık kardeşim paran yokta neden bu çok güzel bir şeymiş gibi savunuyorsun.
Ben de diyorumki hala yasallaştırmıyor.Sonda saydığınız 3 şey bulunması o kadar kısıtlı şeyler ki...
Bak metni tam okumadan direkt sataşıyorsunuz, diyorum ki "Yapımcının cebine hiçbir türlü para girmeyecekse"
Ne zaman yasallaştırıyor dedim?Ayrıca bedava oyunların iyi olmaması bunu yasallaştırmıyor. Hatta hiç bir ey yasallaştırmıyor. Bahane bulmaıyn. Suç suçtur
Nasıl giriyor, anlat bana. Ben bir oyunu ya oynamayacağım ya da korsan oynayacağım. Nasıl para girdiğini anlatabilir misin lütfen?Pratikte öyle bir şey yok. Her türlü bir para giriyor.
Ben de ondan bahsediyorum zaten :o sistem varsa bence game pass alınabilir
Haklısın fakat az sonra büyük bir kavga patlak verecekSelamlar,
Önceden bu kadar yoktu fakat son 2-3 gündür bu "Korsan oyunu savunma" saçmalığı başladı.
Arkadaşlar korsan oyunun nesini savunuyorsunuz? Yapılan şey düpedüz hırsızlık, başka bir şey değil.
"Ama çok pahalı. Param yetmiyor, bir oyuna 250-300 TL veremem."
O zaman oynamayacaksın, bu kadar basit.
Örnek verelim.
Red Dead Redemption 2
Oyunun yapılması için harcanan bütçe:
944.000.000 dolar
Peki oyunun fiyatı ne kadar?
Alıntıyı görüntüle
Bir bilgisayarı alırken veya herhangi bir teknolojik alet alırken nasıl indirim kovalıyorsanız oyunlara da aynı şey yapılmalı.
Bu oyun Epic kuponu ve indirimlerde 140 TL'ye kadar düşüyordu ve alınabiliyordu.
Bu oyunlar siz kaçak oynayın diye yapılmıyor maalesef.
Bazı kişiler "Yapımcıya destek olma amaçlı satın alınabilir." diyor.
Ne desteği? 944 Milyon dolardan bahsediyoruz.
Sen onları belki desteklersin diye ayrılmadı o bütçe.
Bir sinemaya, tiyatroya, kitaba nasıl para veriyorsanız, ÇALMIYORSANIZ, bunlara da aynı muameleyi göstermelisiniz.
Oyunun fiyatını FİRMALARA-YAPIMCILARA değil, ekonomi sistemine karşı nefretini kus.
Oyunlara ÖTV vergisi getiren kişilere karşı nefretini kus.
Doların bu kadar yüksek olmasına karşı nefretini kus.
Ülkemizde her şey pahalı. O zaman onları da çalalım? Nasıl fikir?
Kimin ne yaptığı benim gram umurumda değil. İsterse gitsin korsan oynasın.
Fakat savunmayın şu fikri. Savunmayın.
Aynısını diyecektim . Gerçekten umurlarında değil sadece çok küçük takımlar önemsiyor.Arkadaşlar bu arada bazı oyun yapımcıları cracke karşı korumayla uğraşmıyor yani korsan oynanması çoğu oyun yapımcısının umrunda değil.
Şu ulanı sil de insan gibi soruya gereği gibi cevap verelimNe zaman yasallaştırıyor dedim ulan?
Nasıl giriyor, anlat bana. Ben bir oyunu ya oynamayacağım ya da korsan oynayacağım. Nasıl para girdiğini anlatabilir misin lütfen?