Neler Yeni

"Korsan Oyunu Savunma" Saçmalığı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
İşte dediğin gibi ister. Her istek gerçekleşemez. Ben de lambo kullanmak istiyorum. Bir türlü olmuyor. oyunlar ihtiyaç değildir.
papağan gibi Gizemss'in yazdığı şeyleri tekrar etme bana. Maddi bir şeyi çalmakla korsan oyun oynamak bir tutulamaz dedim yukarıda.

Oyunlar nasıl ihtiyaç değil? Bu karantina döneminde insanlar oyun oynamayıp, eğlenmeyip evde kafayı mı sıyırsın?

moira

80+ Bronze
İşte dediğin gibi ister. Her istek gerçekleşemez. Ben de lambo kullanmak istiyorum. Bir türlü olmuyor. oyunlar ihtiyaç değildir.
Oyunlar akşam eve gelip kafa dinleyen, gamerlar vb insanlar için ihtiyaçtır. Çok dar açıdan bakıyorsun.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Taha Efe
İnsanlar şu karantina döneminde oyun oynamayıp ne yapsın? Evde oyuncak arabayla mı oynasın? Bedava oyunlar da var saçmalığını falan geçin. Kaç bedava oyun eğlenceli, hadi eğlenceli olmasını geçtim hem bedava olup hem de iyi olan oyun sayısı bir elin parmağını geçmez.

Korsan oyun oynamak ile gerçek hayattaki maddi bir şeyi çalmak bir tutulamaz.(1) Birinde yapımcının cebinden maddi bir şey eksilir, diğerinde eksilmez.

Kusalım, kusalım da insan eğlenmek de ister, onu ne yapacağız?

Benden, bilgisayarımın 12 aylık taksidinden biri olan parayı aynı şekilde oyunlara da vermemi beklemiyorsunuzdur herhalde?
(1) Eksilen ürünün ekonomide maddi bir değeri vardır. basit bir ekonomi kuralı nasıl eksilmiyor?

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Selamlar,

Önceden bu kadar yoktu fakat son 2-3 gündür bu "Korsan oyunu savunma" saçmalığı başladı.

Arkadaşlar korsan oyunun nesini savunuyorsunuz? Yapılan şey düpedüz hırsızlık, başka bir şey değil.

"Ama çok pahalı. Param yetmiyor, bir oyuna 250-300 TL veremem."
O zaman oynamayacaksın, bu kadar basit.

Örnek verelim.
Red Dead Redemption 2
Oyunun yapılması için harcanan bütçe:
944.000.000 dolar

Peki oyunun fiyatı ne kadar?
Alıntıyı görüntüle

Bir bilgisayarı alırken veya herhangi bir teknolojik alet alırken nasıl indirim kovalıyorsanız oyunlara da aynı şey yapılmalı.
Bu oyun Epic kuponu ve indirimlerde 140 TL'ye kadar düşüyordu ve alınabiliyordu.

Bu oyunlar siz kaçak oynayın diye yapılmıyor maalesef.
Bazı kişiler "Yapımcıya destek olma amaçlı satın alınabilir." diyor.
Ne desteği? 944 Milyon dolardan bahsediyoruz.
Sen onları belki desteklersin diye ayrılmadı o bütçe.

Bir sinemaya, tiyatroya, kitaba nasıl para veriyorsanız, ÇALMIYORSANIZ, bunlara da aynı muameleyi göstermelisiniz.

Oyunun fiyatını FİRMALARA-YAPIMCILARA değil, ekonomi sistemine karşı nefretini kus.
Oyunlara ÖTV vergisi getiren kişilere karşı nefretini kus.
Doların bu kadar yüksek olmasına karşı nefretini kus.

Ülkemizde her şey pahalı. O zaman onları da çalalım? Nasıl fikir?

Kimin ne yaptığı benim gram umurumda değil. İsterse gitsin korsan oynasın.
Fakat savunmayın şu fikri. Savunmayın.
AmaĞ SeN BiZİ AnLAmıYoRSun AbLaĞ BeN PaRAm yoQ 5 KuRUş YoQ AmAĞ OyNAmak İsTİyoR BeN.

Böylelerinin çoğunda minimum şöyle 1660S'li 5-6K₺'den başlayan sistemler var.

ElmorsS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Emrah
Arkadaşlar bu arada çoğu oyun yapımcıları cracke karşı korumayla uğraşmıyor yani korsan oynanması çoğu oyun yapımcısının umrunda değil.

Son düzenleme:

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,832
İsim
Eray Yılmaz
Selamlar,

Önceden bu kadar yoktu fakat son 2-3 gündür bu "Korsan oyunu savunma" saçmalığı başladı.

Arkadaşlar korsan oyunun nesini savunuyorsunuz? Yapılan şey düpedüz hırsızlık, başka bir şey değil.

"Ama çok pahalı. Param yetmiyor, bir oyuna 250-300 TL veremem."
O zaman oynamayacaksın, bu kadar basit.

Örnek verelim.
Red Dead Redemption 2
Oyunun yapılması için harcanan bütçe:
944.000.000 dolar

Peki oyunun fiyatı ne kadar?
Alıntıyı görüntüle

Bir bilgisayarı alırken veya herhangi bir teknolojik alet alırken nasıl indirim kovalıyorsanız oyunlara da aynı şey yapılmalı.
Bu oyun Epic kuponu ve indirimlerde 140 TL'ye kadar düşüyordu ve alınabiliyordu.

Bu oyunlar siz kaçak oynayın diye yapılmıyor maalesef.
Bazı kişiler "Yapımcıya destek olma amaçlı satın alınabilir." diyor.
Ne desteği? 944 Milyon dolardan bahsediyoruz.
Sen onları belki desteklersin diye ayrılmadı o bütçe.

Bir sinemaya, tiyatroya, kitaba nasıl para veriyorsanız, ÇALMIYORSANIZ, bunlara da aynı muameleyi göstermelisiniz.

Oyunun fiyatını FİRMALARA-YAPIMCILARA değil, ekonomi sistemine karşı nefretini kus.
Oyunlara ÖTV vergisi getiren kişilere karşı nefretini kus.
Doların bu kadar yüksek olmasına karşı nefretini kus.

Ülkemizde her şey pahalı. O zaman onları da çalalım? Nasıl fikir?

Kimin ne yaptığı benim gram umurumda değil. İsterse gitsin korsan oynasın.
Fakat savunmayın şu fikri. Savunmayın.
Hocam parti kur oy verelim vermeyen korsanı savunandır
ayrıca bu ne la ?
gdffdd.PNG

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom