Neler Yeni

Kredi kartına taksit kalkacak söylentisi!

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Burada ülkenin ekonomisini batıran yığınla şey yazarım. Taksiti kaldırmak mı ülkeyi kurtaracakmış ben hep taksitle alıyorum ve ödemeleri mi hiç aksatmıyorum bir kaç beyinsiz yüzünden mi taksit kaldırılacak. Maaşlarına hayvan gibi zam yapmalarını biliyorlar ama eğer böyle bir şey yaparsa ülkeyi maddi anlamda zorlayacak geziden daha büyük olay çıkar
Dediğim şeyle, dediğin şeyin alakası yok dostum. Sorun senin ödemelerini aksatman, başkasının aksatması ya da aksatmaması değil. Enflasyonun azalması için alım gücünün kısılması gerekiyor, bunun içinde taksitleri kaldıracaklar. Adamların amacı zaten alım gücünü kısmak, halkı maddi olarak zorlayacaklarını kendileri de biliyor. Eğer enflasyondan kurtulmak istiyorsak yapılması gereken adım bu. Başı yanan biz olacağız ama bu adım atılmasaydı 3 sene sonra daha da kötüsü olacaktı. 2024 Mart ile 2027 arasına dikkat edin.

İnFless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Yağız Çelik
Dediğim şeyle, dediğin şeyin alakası yok dostum. Sorun senin ödemelerini aksatman, başkasının aksatması ya da aksatmaması değil. Enflasyonun azalması için alım gücünün kısılması gerekiyor, bunun içinde taksitleri kaldıracaklar. Adamların amacı zaten alım gücünü kısmak, halkı maddi olarak zorlayacaklarını kendileri de biliyor. Eğer enflasyondan kurtulmak istiyorsak yapılması gereken adım bu. Başı yanan biz olacağız ama bu adım atılmasaydı 3 sene sonra daha da kötüsü olacaktı. 2024 Mart ile 2027 arasına dikkat edin.
Hocam istedikleri kadar alım gücünü kıssınlar bu ülkenin geçim kaynağı halk değil mi? Ülkede üretim yokken yapılan müdahaleler sadece enflasyonu baskılar yada geçici olarak düşürmez mi?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Bu Maliye bakanı Mehmet Şimşek insanı çıldırtacak bi açıklama yapmış neymiş bu taksit olayı dünyada sadece bizde varmış ulan bizim alım gücümüz nede diğer ülkelerle karşılaştırıyorsun bizi! Taksit kalkarsa kimse bir şey alamaz hale gelir biriktirip alayım dese enflasyon yüzünden o ürüne yine zam gelecek bunları hiç mi akıl edemiyorlar? Bu Maliye bakanları niye böyle düzgün bir tane Maliye bakanı gelmedi hepsi insanı çıldırtacak adımlar atıyor! Umarım böyle bir şey olmaz.
Taksit tabii ki de kakmayacak kısıtlandırılacak sadece.

Ama malesef dediğinde haklılık payı var olmıyan para ile (ilk ödeme anını kast ediyorum) ödeme yapıldığı icin enflasyonu azdırıyor ama bunun cözümü gariban halkın yaptığı taksite göz dikmek değil cözümü Katma değerli ürünler ile enflasyonu ezmektir.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Hocam istedikleri kadar alım gücünü kıssınlar bu ülkenin geçim kaynağı halk değil mi? Ülkede üretim yokken yapılan müdahaleler sadece enflasyonu baskılar yada geçici olarak düşürmez mi?
Enflasyon, aşırı talep sonucu fiyatlardaki genel artıştır. Aşırı talep sorununun çözülmesi için alım gücünü kısmaya gidiyorlar, böyle böyle talebi aşağı indirerek enflasyonu tek haneye indirmeyi hedefliyorlar. Eğer enflasyonun tek haneye inmesi ardından eski politikalara dönülürse dediğin gibi olur. Ancak akılcı politikaya devam edilirse enflasyon tek hanede seyretmeye devam eder. Ülkenin gelirinin çoğu halktan geliyor ancak alım gücünün kısılması devleti etkileyen bir şey değil. Ülkede müthiş derece yüksek bir cari açık var ve bu açığı halktan kapatacaklar maalesef.

Top Bottom