KRİPTO VE BORSA HARAM MI?

KRİPTO & BORSA HARAM Mİ?

• Evet

• Hayır

• Bilmiyorum...

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

leaker001

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
637
Annem din öğretmeni ve bi türlü anlatamıyorum anket yapayım dedim gostericem ona düşüncenizi seçin. Açıklamanız varsa yazın cevap olarak.

Şimdi vebale girmek istemiyorum ama bence haram değildir.Borsa ve kripto parayı dolar altın gibi düşünün.Bir şeyi alıyorsunuz ve değeri yükselince kara geçiyorsunuz.Eğer bu haram ise neden dolar ve altın haram değil?

Olay şu beyler, kaldıraç yani elinizde olmayan bir miktarda parayla işlem yaptığınız şeyler harama girer. Ama spot cüzdan da duran al sat yaptığınız kripto paraları helaldir. Borsa için de aynısı geçerli. Aksini iddia eden belirtsin.

Dostum iyi okusana attığın şeyi? Aldatmaca olan coinler haramdır diyor yani scam kriptolar haramdir diyor. Gerisi caiz.
Aldatmaca dediği taraf kar edileceğinin bilinip bilinmemesi. 500 bin tl parası'nın bir günde sıfırlanan kişileri biliyorum bence sen düzgün oku. Aldatmaca olmayan coin diye bir şey mi var.
Dünden hazırsın zaten o yüzden fazla takma istediğini yap geç. Müslüman değilim bu arada, beni de ilgilendirmiyor ama dinini iyi bilmek önemli. Müslüman özeti gibi konu.

Aldatmaca dediği taraf kar edileceğinin bilinip bilinmemesi. 500 bin TL parası'nın bir günde sıfırlanan kişileri biliyorum bence sen düzgün oku. Aldatmaca olmayan coin diye bir şey mi var.
Dünden hazırsın zaten o yüzden fazla takma istediğini yap geç. Müslüman değilim bu arada, beni de ilgilendirmiyor ama dinini iyi bilmek önemli. Müslüman özeti gibi konu.
Ona bakarsan diyelimki 500 bin tl ile dolar aldın ve dolar düştü burdada paranı kaybediyorsun o zaman dolar neden haram değil(YTD)

Ona bakarsan diyelimki 500 bin TL ile dolar aldın ve dolar düştü burdada paranı kaybediyorsun o zaman dolar neden haram değil(YTD)
Çünkü bunu yapınca kimse haksız kazanç elde etmiş olmuyor. Para birimini değiştiriyorsun, ekonomi durumuna göre kendi paran değişiyor. Ayrıca TR gibi çalkantılı bir ekonomide dolara yatırım yapmak da saçma. Bana göre dünya genelinde çok yatırımlık şeyler değil zaten para birimleri. Kriptop'da ise haksız kazanç elde etmeyen tek şirket sahibi gösteremessin. 3-5 kişi kazanırken binlerce kişi'nin parasını yiyorlar, sonuç zengin oluyorlar.

Çünkü bunu yapınca kimse haksız kazanç elde etmiş olmuyor. Para birimini değiştiriyorsun, ekonomi durumuna göre kendi paran değişiyor. Ayrıca TR gibi çalkantılı bir ekonomide dolara yatırım yapmak da saçma. Bana göre dünya genelinde çok yatırımlık şeyler değil zaten para birimleri. Kriptop'da ise haksız kazanç elde etmeyen tek şirket sahibi gösteremessin. 3-5 kişi kazanırken binlerce kişi'nin parasını yiyorlar, sonuç zengin oluyorlar.
Nasıl 3-5 kişi kazanırken binlerce kişi para kaybediyor.Bi para birimi düşünce o para birimine sahip herkes kaybeder.Millet internetteki" bilmemne coin kesin yükselicek her şeyinizi basıp alın" diyen çakma analizcilere inanırsa tabii ki para kaybetmeleri olası(YTD)

Nasıl 3-5 kişi kazanırken binlerce kişi para kaybediyor. Bi para birimi düşünce o para birimine sahip herkes kaybeder
Bu ekonimyle alakalı durum bu zaten olması gereken bir şey. Para değer kaybedince birisi hak mı yemiş oluyor, hayır, bu ülke'nin zayıf olduğu anlamına geliyor. Hz.Muhammed ülke kursa onun da para birimi olacak çünkü ticaret bu, takas yoluyla mı ticaret yapalım. Kripto'ya sen bile isteye para atıyorsun. Ayrıca istediğin analizciyi getir kaybetme ihtimalı her zaman var.

Annem din öğretmeni ve bi türlü anlatamıyorum anket yapayım dedim gostericem ona düşüncenizi seçin. Açıklamanız varsa yazın cevap olarak.
Diyanetçe şöyle bi açıklama vardı.Borsada hisse alman haram deil ama aldıgın hisseyi araştırman lazım.Parayı faize basan şirekete yatıramazsın alkol firması sigara firması vesaire firmalar haram.

Geri