KRİPTO VE BORSA HARAM MI?

KRİPTO & BORSA HARAM Mİ?

• Evet

• Hayır

• Bilmiyorum...

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
Bencesi mencesi yok bilmiyorsanız lütfen yanlış fetva vermeyin öyle de günaha giriyorsunuz. Zamanında araştırmıştım ben şu şekilde oluyor. Siz hangi şirketten hisse alıyorsanız onu araştırın ona bağlı helal mi haram mı olduğu. Örneğin türk hava yollarının hissesi helaldir çünkü thy haram kazanç sağlamıyor. Ama efesin hissesi haramdır çünkü alkolden para kazanıyorlar. Kripto riskli borsa daha sağlıklı olur. Borsaya girerken de şirketleri araştırıp girin.

Borsa değil
ancak kripto kesin değil

Diyanetçe şöyle bi açıklama vardı.Borsada hisse alman haram deil ama aldıgın hisseyi araştırman lazım.Parayı faize basan şirekete yatıramazsın alkol firması sigara firması vesaire firmalar haram.
:kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw::kekw:

1 Bitcoin aldım, 1 Bitcoin sattım. Onun değerinin artıyor olması bizi ilgilendiriyor mu bilmiyorum ama bu mantıkla para kullanılan her şey haram olur.

Örneğin dolar 18 lirayken maaş aldın ve 2 hafta sonra dolar 14 lira oldu. Bu mantıkla haksız kazanç sağlamış oldun.
200 liraya bir ürün aldım. 2 ay sonra bu ürün piyasada çok değerlendi, 2500 lira oldu ve ben de bunu piyasa değerinin altına 2000 liraya sattım. Mantık aynı; ürün sabit, değeri değişiyor.

Paranın veya para yerine geçebilecek her türlü takas ürününün değeri değişebilir. Haksız kazanç demek doğru gelmiyor bana çünkü senlik bir durum yok.

Kripto haram borsanında çoğu haram

Benim babam şöyle söylemişti maddi olarak olmayan olduğunu bilmediğin şeyi alıp üzerinden para kazanmak haram bende ona çoğu yerde dolar , altın filan da online satılıyor dedim o da aynı şekilde haram oluyor direkt gidip kuyumcudan almalısın dedi.

Annem din öğretmeni ve bi türlü anlatamıyorum anket yapayım dedim gostericem ona düşüncenizi seçin. Açıklamanız varsa yazın cevap olarak.
Altın ve dolar ne kadar haramsa kripto ve borsada o kadar haram

Yani haram değil akıl var mantık var zaten
Diyanetin yaptığı açıklamaları ciddiye almak bence yanlış çünkü onlara kalsa
Herhangi bir durum olduğu zaman
Haşa dine update getiriyorlar

Annem din öğretmeni ve bi türlü anlatamıyorum anket yapayım dedim gostericem ona düşüncenizi seçin. Açıklamanız varsa yazın cevap olarak.
hayır değildir o şekilde düşünürsek altında haram çoğu altın alan kişi neden artıp düzeltme yaptığını bilmiyor :)

abd borsasındayım düpedüz yatırım yaparsan kumar oynamış olursun fedden gelen açıkalamaları çalışanlardan gelen şahin güvercin açıklamalarını faiz kararlarını ve yatırım yaptığın şirketin gelirlerini giderlerini, ne gibi yenilikler yaptığını araştırıp yatırım yapman lazım öteki türlü kumardır

cuma gününki güvercin açıklaması bana süpriz oldu mesela ama bunu ön görmek zor değil sonuçta 4. çeyrek bilençolar bitti fed tutanakları önemli konuşmaları faiz arttırımları bunları atlattık illaki yatayda olsa düşüş ve ufak artışlar olacaktı yatırım tavsiyesi değildir pazartesi günü düzeltme yapacak ve tekrar + ya yol alacak beklentim var fed 21-22 martda 50 baz faiz arttırımı yapılacak diye bekliyorum ama sürpriz bir 25 baz açıkalaması gelir ise endeks uçar gider kimse tutamaz

faiz açıklamaları neden önemli dersen faiz artar ise yatırımcı çıkar parasını faize yatırır faiz düşürülür yada sabit tutulur yada beklentinin altında arttırım uygulanır ise endeks tekrar uçuşa geçer yatırımcı parasını endekse artacaktır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Diyanetçe şöyle bi açıklama vardı.Borsada hisse alman haram deil ama aldıgın hisseyi araştırman lazım.Parayı faize basan şirekete yatıramazsın alkol firması sigara firması vesaire firmalar haram.
saçma bir açıklama olmuş

Haram şeyler satan ya da faiz yiyen şirketlerden hisse almaman lazım. Örneğin efes, tuborg, ya da banka şirketleri vb. Onun dışında temel ve teknik analiz bilmeden yatırım yapmamalısın çünkü kafana göre yaparsan onun da şans oyunundan farkı kalmıyor. Analiz bilirsen ve güvenilir şirketlerden hisseler alırsan bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

İslamic coin var %100 helal :D. Arkadaşlar gelir vergisi alamayınca haram demeye başladılar. Ama devlet faiz yapınca o haram olmuyor ??

Geri