🔥İndirim KTC H27T22C 27 İnç 2K 180 Hz IPS 6.623 TL

Tekrar lenovo r27qe indirimi beklemek gerekli gibi paneli Asus XG27ACS den çok çok daha iyi. Tekrar 7 / 7.5 bandına düşerse tavsiye ederim.
Bazı ihtalatçılar o fiyatlara düşürüyor ama bence ihtalatçıdan alınmaması gereken bir monitör. Kalite kontrolü kötü bir monitör ölü piksel vb. çıkarsa sorun yaşarsınız.

Bu fiyattaki bir monitör için güzel değerler.
IMG_3248.webp
IMG_3247.webp

Dell G2724D ve Lenovo Legion R27QE ile karşılaştırabilir misiniz?
Burada iki monitöründe kıyaslaması var.

Burada iki monitöründe kıyaslaması var.
KTC H27T22C ile bu monitörleri kıyaslayabilir misiniz anlamında demiştim.

KTC H27T22C ile bu monitörleri kıyaslayabilir misiniz anlamında demiştim.
Lenovo'dan parlaklık olarak biraz daha iyi, kontrast olarak biraz daha zayıf. Renk gamutu ve hareket performansı olarak lenovo birazcık daha iyi, ayrıca pivot ve yükseklik ayarı mevcut. Yalnız kalite kontrol sorunundan şikayetçi olan hatrı sayılır bir kesim var. Işık sızması, ölü piksel vb sorunlardan bahsediyorum özellikle. Eğer aradaki fiyat farkı bir stand almaya yetiyorsa ufak tefek farklardan feragat edip KTC + stand kombosu yapılabilir. Tercih meselesi.

Dell ile alakalı yorum yapmak zor, panel değişimine gittiği yönde şikayetler var. Panel değişimi yapılmamış gibi bir karşılaştırma yapalım. Dell bazı incelemelerde 400cd ve 1400:1 kontrast oranı çıkarken bazılarında da 480cd 1200:1 kontrast oranı çıkıyor. Genel olarak kontrast ve parlaklık kısmında biraz daha iyi desek yanlış olmaz. Renk gamutları ve hız bakımından benzer seviyede. Dell de ayrıca pivot ve yükseklik ayarı mevcut.

Son düzenleme:
Lenovo r27qe ve msi g274qpf aynı paneli kullanıyor BOE ME270QHB-NF0 eğer fiyatı düşerse msi g74qpf modeli de olabilir. İçlerinde en berbat panel asus'a ait Asusun panel BOE MV270QHM-NF5 lenovonun en büyük avantajı Oxide panel olması Asus A-si panel kullanıyor lenovo eDP (8 Lanes) , 60 pins Connector kullanırken gene asus eDP (4 Lanes) , , 30 pins Connectore sahip. Diğer bir farkta çok etki etmese de lenovo cell hücre panel yani panelin arkasında kendinden ledler bulanmaz üretici firma ledleri kendisi ekler genelde panel üreticinden daha kaliteli arkaplan ledler kullanılır tek dezavantajı monitör ince olmaz. Asusun panel lcm panel kendinden ışık kaynağı mevcut tak çalıştır lcm biraz daha uygun panellerde kullanılır.

Lenovo r27qe + Msi g271pf paneli

Asus XG27ACS paneli

En büyük avantaj dediğim gibi oxide panel olması oxide panel hakkında kısa bir yapay zeka cevabı

"Oxide panel" ve "A-Si panel" (Amorf Silikon panel) terimleri genellikle LCD ekranlarda kullanılan transistör teknolojileri ile ilgilidir. Hangi panelin "daha iyi" olduğu, kullanım senaryosuna göre değişir. Aşağıda farkları ve hangi durumlarda hangisinin avantajlı olduğunu net şekilde açıklıyorum:

🧪 1. A-Si (Amorphous Silicon) Panel

• Açılımı: Amorf Silikon.
  • Yaygınlık: En yaygın LCD panel teknolojisidir.
  • Üretim maliyeti: Ucuz.
  • Performans:
    • Düşük parlaklık ve kontrast.
    • Tepki süresi daha yavaştır.
    • Renk doğruluğu düşüktür.
  • Kullanım Alanı: Ucuz monitörler, TV'ler, ofis ekranları.
Avantajları:
  • Ucuzdur.
  • Ofis işleri, statik görüntüler için yeterlidir.
Dezavantajları:
  • Oyun ve grafik işler için uygun değildir.
  • Görüntü kalitesi düşüktür.

⚡ 2. Oxide Panel (IGZO)

• Açılımı: Indium Gallium Zinc Oxide.
  • Performans:
    • Daha yüksek elektron mobilitesi → daha hızlı tepki süresi.
    • Daha parlak ve canlı renkler.
    • Daha düşük güç tüketimi.
    • Yüksek çözünürlüklü ekranlar için uygundur.
  • Kullanım Alanı: Oyun monitörleri, premium laptoplar, profesyonel grafik ekranlar (örneğin: bazı Apple ve Dell modellerinde bulunur).
Avantajları:
  • Hızlı, akıcı görüntüler sunar (özellikle oyunlarda).
  • Daha iyi renk ve kontrast.
  • Daha az güç tüketir.
Dezavantajları:
  • Daha pahalıdır.
  • Her üründe bulunmaz (genelde üst segment cihazlarda olur).

⚖️ Sonuç: Hangisi Daha İyi?​

Kullanım AmacıTercih Edilen Panel
Ofis, temel kullanımA-Si
Oyun, medya, renk hassas işlerOxide (IGZO)
Uzun batarya ömrü gereken cihazlarOxide (IGZO)

Lenovo'dan parlaklık olarak biraz daha iyi, kontrast olarak biraz daha zayıf. Renk gamutu ve hareket performansı olarak lenovo birazcık daha iyi, ayrıca pivot ve yükseklik ayarı mevcut. Yalnız kalite kontrol sorunundan şikayetçi olan hatrı sayılır bir kesim var. Işık sızması, ölü piksel vb sorunlardan bahsediyorum özellikle. Eğer aradaki fiyat farkı bir stand almaya yetiyorsa ufak tefek farklardan feragat edip KTC + stand kombosu yapılabilir. Tercih meselesi.
G2724D ile ilgili yorumun nedir

Dell G2724D ve Lenovo Legion R27QE ile karşılaştırabilir misiniz?
dell g2724d eski paneli çok iyidi yeni üretimde değiştiğini revizyon yediğini eski kalitenin olmadığını söylüyorlar ve henüz detaylı bir bilgi yok çok iyi bir model fakat detaylı bilgi mevcut değil.

En F/P monitör diyebilirim. Fiyatının çok üstünde bir paneli var öyle ki 10.499 TL'e satılan Asus Rog Strix XG27ACS ile yarışıyor. KTC Çin'de çok popüler bir üretici ve Samsung gibi markalara bile panel üretiyorlar. Türkiye pazarına yeni girdikleri için bukadar ucuza sattıklarını düşünüyorum.

Panel bilgileri için teşekkürler. @Tayfunns
2k - 100 hz olan modelini almıştım 3-4 ay kullanım sonrasında tüplü televizyon gibi gri siyah çizgiler çıkıp duruyordu 1dkda bir bu markayı pek tavsiye etmem.

Bir monitör alırken marka modelden çok paneline bakın genelde uzak doğu youtube kanalları o modeli imcelerken monitörü söküp panel modelini incelerler oralardan bilgi edinebilirsiniz kullanılan panel markasını öğrendikten sonra gerisi kolay.

Bir monitör alırken marka modelden çok paneline bakın genelde uzak doğu youtube kanalları o modeli imcelerken monitörü söküp panel modelini incelerler oralardan bilgi edinebilirsiniz kullanılan panel markasını öğrendikten sonra gerisi kolay.
KTC de kullanılan panel bu:

A-si tft panel kullanıyor. İşin garibi lenovodan xg27acs'ye geçip bu daha iyi görüntü kalitesi muazzam diyen bir kullanıcı görmüştüm. Halbuki hareket performansı haricinde asusun bir artısı yok. Kontrast bakımından bariz zayıf, incelemelerde 950:1 kontrast oranı çıkıyor. Gamut bakımından da benzer seviyedeler. Büyük ihtimal ışık sızması vardı kullanıcının monitöründe. Kalite kontrol kısmı bu yüzden çok önemli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

G2724D ile ilgili yorumun nedir
Mesajı düzenledim.

KTC de kullanılan panel bu:

A-si tft panel kullanıyor. İşin garibi lenovodan xg27acs'ye geçip bu daha iyi görüntü kalitesi muazzam diyen bir kullanıcı görmüştüm. Halbuki hareket performansı haricinde asusun bir artısı yok. Kontrast bakımından bariz zayıf, incelemelerde 950:1 kontrast oranı çıkıyor. Gamut bakımından da benzer seviyedeler. Büyük ihtimal ışık sızması vardı kullanıcının monitöründe. Kalite kontrol kısmı bu yüzden çok önemli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesajı düzenledim.
Şu Dell'in panelini niye değiştiriyorlar ki anlamıyorum. Elimizde kesin bir kaynak yok ama böyle söylentiler varsa %99 değiştirmişlerdir. Şu fiyata net tercih edilebilecek bir monitörken başka modellere itiyor şuan şu panel değişikliği muhabbeti.

Geri