Kontrast baya onemli ya arkadasta 24G2 var bende G27Q yer yer onun monitörü kıskanıyorum ya

G27Q dan da OLED harici geçmek mantıklı olmaz heralde ama onun içinde bütçemi zorlamam gerekiyor ve gerek var mı acaba dedirtiyor. 4K 360 OLED geçeyim bari değsin dediğim zaman da GPU yetmiyor. (6800XT)
G27Q dan genel olarak memnunum bence HDR açınca renkleri mükemmel seviyeye fırlıyor, sdr modda kalibre yaptıgım zaman iyi ama kalibresiz kullanılmaz bence aşırı mavi. Tek sıkıntısı gecikme bence cok yüksek kalıyor ve bunu farkediyorum biraz. Oyun olarak CS2/Forza horizon 5 ve Eu4 oynyorum eu' yu gec forza için 4k oled iyi olur ama cs2 için ise 4k da 360 imkansız alamam 4k dan da 1080p/2k ya düşürürsem görüntü çok bulanır muhtemelen.
Kısaca ne yapsam bilemedim. OLED alıp geçsem bu kadar paraya değer mi ya dedirtiyor kalite olarak değer de ihtiyacım da yok gibi geliyor bir de 250 nit olması sorun G27Q' nun en sevdiğim özelliği baya parlak sanırım 480 nit falandı HDR açıkken.
Monitörler 2. elde hızlı giden bir sey olsa konudaki bu modeli veya samsung va 240hz' i almayı düşünüyordum. Normalde hedefim dell di ama su panel değişimi muhabbeti yüzünden girişmedim bile.
Bu arada 2k samsung oledi konu içine almadım bile OLED alırsam QD olması gerekir text clarity falan ve mor filtre olayı yüzünden