Yardım Kullanımın böyle olması normal mi?

Ovesna

80+
Reaksiyon skoru
7
Ram kullanımının bir tuhaf olduğu düşüncesindeyim, Beni aydınlatabilir misiniz? Buradaki kullanılabilir ram neden 8.5gb?
yardımcı olursanız sevinirim. Bu durum normal mi?
1772209338863.webp

hayır win 10 kullanıyorum ve masaüstüm simsiyah ekran

Pc 2 dakika önce formatlanmadıysa normal

Sorun yok. Büyük ihtimalle işlemlerde tarayıcı (Chrome vb.), Discord, Spotify, Steam vb. çalıştırıyorsunuz. YouTube'da 4K bir video izlemek bile 350-500K yakın bellek tüketiyor. Böyle 5-10 site açık olsa, o sitelerin en iyi optimize edilmişi bile 100K bellek tüketiyor.

Defender, IDM, Flameshot, Nvidia uygulamaları ve Edge tarayıcısıyla Windows 11'de benim tüketimim. Çoğu ince ayar yapılı ve sistem en güncel haliyle kullanıyorum. Tarayıcı görev yöneticisindeki bellek tüketimlerine de bakabilirsin. Ublock Origin ve Privacy Badger etkisi de var. Onlar olmasa çoğu site daha çok bellek tüketiyor. Gereksiz reklam, izleyici, arayüz öğesi vb. engelliyorlar.

2026-02-27_21-14.webp

Tarayıcı tarafında Ublock Origin, Privacy Badger ikilisi ile sitelerin tükettiği kaynağı büyük oranda azaltabilirsiniz. Ama Privacy Badger, yereldeki satış sitelerinde sorun oluşturabiliyor. Geçici olarak alışveriş yapmadan (HB, Amazon, Trendyol gibi siteler değil bireysel sitelerde) Privacy Badger devredışı bırakabilirsiniz.

Bu arada belirteyim Ublock Origin sadece Chrome desteklemiyor. Ben Edge kullanıyorum ve açıkçası Chrome yerine her türlü Edge öneririm. Çoğu konuda daha iyidir.

Şu uzantı ile hızlıca devredışı bırakıp kullanıyorum. Uzantının olayı basit aktif kullanmadığınız uzantıları, üstüne bir kere tıklayarak devredışı bırakıyorsunuz.

2026-02-27_21-11.webp

Bağlantıda önerdiğim güncelleme kontrolü, BIOS ve Wintoys ayarlarıyla da sistemi olabilecek en ideal hale getirebilirsiniz.

Ayrıca isterseniz özel mesajdan Teamviewer ID ve şifre yazın. Teamviewer ile bağlanıp tarayıcı, arka plan uygulamaları vb. için özel ayar yapıp daha az kaynak tüketmelerini sağlayabilirim.

Windows işletim sistemi RAM konusunda maymun iştahlıdır. Mevcut RAM'in yarısını sistem boşta olsa bile kullanır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,993
Üyeler
189,367
Son üye
batuhanyazclar
Geri