Kuranı Kerim'de ilginç hata buldum

Kuranı kerim evrensel olduğu bütün insanlığa indirildiği ve hepimiz ondan sorumlu tutulduğumuz için ,sadece o döneme ve araplara özel şekilde indirilmesini çok yanlış buluyorum.
Dönemin Araplarını ilk muhatap aldığı için ayetlerde onların söz sanatlarını ve benzetmelerini kullanması, Kur'an'ı evrensel olmaktan çıkarmıyor. Bu varsayımı terk etmeniz gerek.

Hepimizin sorunsuz ve matematik gibi net anlayabileceği seviyede olmalı.Kelimeler özenle yazılmalı ki 1 kelime bile cümlenin manasını oldukça değiştiriyor.İşin ucunda ebedi cehennem ve cennet gibi aşırı ciddi bir olay varken,kelime oyunları ve mecazlarla yahut her insanın farklı yorumlamasına açık olan derin manalarla işi zorlaştırmamalıydı.Ki kulları bunu bir tanrı yazmış olamaz diyerek yanlış düşüncelere kapılıp cehenneme sürüklenmesin
Kur'an, masa başında yazılmış bir roman kitabı olsa dediğinize katılırdım. Bir dinin ana iddialarını topluma sunmak için giriş, gelişme ve sonuç bölümü olan bir kitap yazacaksan kurgunun mümkün mertebe net olmasına dikkat etmen lazım. Fakat Kur'an öyle değil. 23 senede peyderpey inen metinler bütünü. İslam peygamberi hayatı boyunca tüm ayetlerin toplandığı bir mushaf görmemiş. Ayetlerin hepsinin kendi bağlamı, iniş amacı var. Ayetler arasında kopukluk olması normal. Netlik olmaması normal. Arka planı bilmeyen birinin kolayca anlamaması normal.

Sen bu hatayı kendin okuyarak mı buldun?

baştan aşağı hatalı da işte cehennem korkusu çocukluktan beri aşılanmış din propagandası vsvs yani savunucular her zaman orada öyle demiyor böyle diyor aslında tefsiri şöyle şu hocayı dinle diyip diyip avunur dururlar %90'ı böyle
Tamam hangi ayetinin tefsiri içine sinmedi söyle ben nurcu hocaya soracam

Sen bu hatayı kendin okuyarak mı buldun?
Evet sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamam hangi ayetinin tefsiri içine sinmedi söyle ben nurcu hocaya soracam
Ayet tefsirine ne gerek var hocam.İnsanlar koskoca tanrının sözlerini isteklerini anlamaları için şeyhe şıyha mı gitmeli yani

Evet sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayet tefsirine ne gerek var hocam.İnsanlar koskoca tanrının sözlerini isteklerini anlamaları için şeyhe şıyha mı gitmeli yani
Ondan sonra alkol haram niye cennette alkol var diye soruyonuz

Ondan sonra alkol haram niye cennette alkol var diye soruyonuz
Açıklasın oraya yazsın ozaman ''alkol var ama kötü ve sarhoş etmeyen cinsten vardır'' diye ekleyebilir.Yeri gelince şu tarz ayetler detaylı detaylı yazılıyor ? Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyeleri seninle hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık( Ahzap 50)

kuran-ı kerimi anlaman için kafanı çalıştırman lazım yani oradaki detayı iyi kavraman lazım yoksa dinden çıkmaya kadar gider mesela saffat 147.ayetteki 100 binin üstünde anlamında yazılmış ama direk verseydi sayısını belki dahada derine iner çıkamazdın dostum en iyisi sen bu yazdıklarını sakin kafayla sessiz bir yerde düşün ne dediğimi anlarsın
kuran herseyı sayısına ıncıgıne cıncıgıne kadar verseydı ınsanın kafası daha cok karısırdı Allah en basıt halıyle anlatmıs cıdden

kuran herseyı sayısına ıncıgıne cıncıgıne kadar verseydı ınsanın kafası daha cok karısırdı Allah en basıt halıyle anlatmıs cıdden
Sencede biraz fazla basit anlatmamış mı.Mesela ''Zina eden kadın ile zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun''(Nur 2)Sopanın biçimi nedir ağırlığı nedir çapı nedir sertliği nedir tipi nedir neresine vuracak hangi şiddette vuracak ?

Herkes sizin kadar zeki olamaz zaten. Bulduğunuz hatalar varsa düzeltin. İnsanları yanılgıdan kurtarın.

Teyzem kansere yakalanmıştı ve uyuduğum zaman herşeye yalvardım evrene, gezegenlere, tanrılara, ismini bilmediğimiz varlıklara, geçmişe gitmek mümkünse gidip haberdar edeyim diye. Sonra bir uyudum Rüya gördüm ama inanılır gibi değil son derece gerçekti.

4 bir tarafı Hafif beyazımsı bir odaydaydım, duvarın arkasından gölgelerin yavaşça geçtiğini hissediyordum. Öyle bir huzur vardı ki olmayacak kadar sessizdi hemde. Büyük odada 2 adım attım duvara yaklaştım, duvara çarpacam derken diğer odaya geçtim. Bu oda diğerinin aynısıydı fakat sağ tarafımda benden büyük gölge gibi varlığın olduğunu hissettim.
Ne korkuyordum nede onun tarafa bakıyordum. 1 saniyeden küçük bir sürede sanki tüm evrenin varoluş şeklini bana anlattı gibi ama konuşmadan sessiz, Vücuduma aktardı gibi. Bende kabullendim.

yine 2 adımla öndeki odaya geçtik bu defa sol tarafımda benim gibi garibanın olduğunu hissettim. Yukarı bakmamız istendi, Odadan yukarıya baktığımızda dünyayı uzaktan sanki aydan bakıyormuş gibi gördüm, tam çevresel dünya görüntüsü yani.
Baktığımız sırada dünyaya ait her şey her bilgi vücutuma doldu sanki. Herşeyi her olayı kabullendik anında sanki.

Yine öndeki odaya geçmemiz istendi, geçtik. Solumdaki garibanla benim önümde kapalı kutu vardı. Ben kutumu açtım içinden çok eski bir el saati, elma ve ekmek dilimi vardı. Diğer garibandan ne çıktı bilmedim.

Sağdaki duvardan geçmem istendi ve geçtim. Karanlık bir odaya geçtim. önümde olan duvarın arkasında başka adamların anıları canlanıyordu, Eski bir evde Hasta küçük çocuğuna gel-gel yapan anne ve baba sahnesi.
Bir yüksek sesin - Orası sana ait değil bakma demesiyle olduğum odaya dikkatimi verince Teyzemi hastane yatağında gördüm. İçimde ağlayarak sessizce yaklaştım ve ne oldu sana diye sordum.
Dediği kelime, - Askerden sonra hiç yanıma gelip beni ziyaret etmedin- oldu.
Korkudan ne diyeceğimi şaşırdım dilim tutuldu ve uykudan fırladım. Çünkü o an rüyada olduğumda bile hatırladım Askerden döndüğümde her zaman yanında olmuştum. Neden bana böyle söz söylesin ki?

Arkadaşlar sadece Allaha Tanrıya inanmanız onunla kalbinizde konuşmanız yeter.

Din Kitap Peygamber vız gelir tırız gider. Çünkü herkes kendi çıkarına konuşur ve kanun yazar. İnsanlar şeytanın can bulmuş halidir misali aklınızdan kaçmasın.

Teyzemi sorarsanız, rahmetine kavuştu sabah Ezanı okunduğu anda. Umarım gördüğüm huzurlu yerdedir.

Sencede biraz fazla basit anlatmamış mı.Mesela ''Zina eden kadın ile zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun''(Nur 2)Sopanın biçimi nedir ağırlığı nedir çapı nedir sertliği nedir tipi nedir neresine vuracak hangi şiddette vuracak ?
sen cıdden sorunlusun dostum

Geri