ÖZET: Sorun ergenlikteki saç yapısının değişimi veya egzamakaynaklıdır. Önceliği hastalığına vererek gerekli saç bakımını yapmalısın.
----------------------------------------------------------------------------------------
Her yıkamada saç kremi kullanabilirsin. Önceliğini egzamaya vererek diğer sorunları sonradan düşünmelisin. Egzama arttığı sürece dökülme veya kepekten kurtulmak çok zor. Ve saçlarını asla sıcak suyla yıkama, saç derine zarar verir. Şampuanıda saçında çok bekletmekten kaçın. Birde saçın ne kadar kısa olursa olsun günde 1 2 kez düzgünce taramayı ihmal etme, saç derisindeki kan akışını hızlandırır.
Ayrıca 4 5 ay saç kestirmeyen kişinin saçları genel olarak ekstradan zayıflayıp dökülmez. Kısayken dökülen saçlar vücudundan hızlıca uzaklaşabildiğinden göze batmaz. Saçın uçlarına doğru ciddi derecede incelme veya uçlarında kırılma söz konusu olduğunda uzunluğundan dolayı iyi beslenemiyor diyebilirsin. Çözümüde çok basit, kırıklar alındıktan sonra düzenli saç bakımı yaparsın kısa zamanda toparlamasını sağlar.
Yaşın tam olarak kaç bilmiyorum ancak ergenlik dönemindeysen saç yapın değişebilir. Kalınken ince, inceyken kalın, gürken seyrek bir hal alabilir. Aslında canlıların genel özelliğidir büyüdükçe fiziksel özellikleri değişir. Bir çok canlı büyüdükçe yavruluk kıllarını bırakıp asıl kıl yapısına kavuşur.
Ev yapımı maske istiyorsan, zeytinyağı ve yumurta ile hazırlanan maskeyi öneririm.
Saçın kısa olduğu için 1 yumurta ve çeyrek çay bardağı zeytinyağını iyice karıştırıp masaj yaparak direk kafana sür. Kafana boneyi geçirip en az yarım saat saçında bekletip öyle yıka. Bazen akşamdan maske yapıp sabaha kadar bile bekletiyorum. İlk zamanlar haftada 1, sonrasında 3-4 haftada bir bu maskeyi yapman yeterli olacaktır.
İnternette karışıma su ekleyen, yumurtanın beyazını çıkaran felan bir çok tarif mevcut ama bizim uyguladığımız direk bu şekilde.
Saçlara canlılık katıp besliyor. Saçı beslemeside dökülme, kepek gibi sorunları çözer. Bu maske bizde aile geleneğidir. Ailemde zararını yaşayan kimse bulunmadığından gönül rahatlığıyla öneririm.
Kepek sorunun ciddi derecedeyse zeytinyağlı ve karbonatlı maske hazırlayabilirsin. İçerisinde karbonat olduğundan sürekli yapılması saça zarar verebilir.
Bu kadar bilgi ve yorumun kaynağı birebir tecrübemdir. Saçlarımı askerlik sebebiyle yakın zamanda kestim ancak eski halini görmek istersen profilime bakabilirsin.