Neler Yeni

KYK Bursu 1250₺ Olarak Açıklandı

Fireable

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Alper Parlak
Aynen kardeşim öyle. Aldığım parayla spora gidiyorum, gayet güzel dışardan yiyebiliyorum, akbile falan yetiyor. Birkaç yüz ailemden destek alıyorum o kadar. Senin neyine yetmiyor anlat senden duyalım bir de
İnsanlar gözüyle görüyor ben yaşıyorum. Ben fazla demiyorum da okumaya giden bir öğrenci için ailesinden de az bir para alırsa gayet yeterli bir miktar. Bunlar her gün kafelerde, internet kafelerde geziyor sonra yetmiyor diyor. Yetmez tabi. Şimdi derler genciz yapmayalım mı diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ailemden kuruş almıyorum. Daha 5dk olmadı bilmeden yorum yapma diyordun sen yapıyorsun
Bruh?!?

Megan

80+ Silver
Kendi ailenle karıştırma derken para verme konusundan bahsetmedim. Kardeşin ayıklıyor dedin ya onu söyledim sen aileni ayıklıyorsun demekki. Bizde öyle şeyler olmaz anlamında dedim ama sen yine bunu da anlamadın. Bu bursu hiç hak etmiyorsun bari zeki birisi alsa.
Onu söylediğini anladım zaten ona göre cevap verdim. Kendi kendini bozuyorsun. Ondan sonra ne yazmışım git oku ailemden kuruş almıyorum yazdım. Şurda yazdıklarımdan zeka seviyemi değerlendirmenden senin zekan da fazlasıyla belli oldu

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Onu söylediğini anladım zaten ona göre cevap verdim. Kendi kendini bozuyorsun. Ondan sonra ne yazmışım git oku ailemden kuruş almıyorum yazdım. Şurda yazdıklarımdan zeka seviyemi değerlendirmenden senin zekan da fazlasıyla belli oldu
Bir üst mesajımda yalanında var. Ailesinden bir kaç yüz alan çocuk. 3 mesaj öncesini unutup tam tersini yazan eleman bana ders veriyor :D

Syqex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Ömer Faruk
Tamam o zaman devlet her öğrenciye 5-10 bin TL bağlasın bunu mu bekliyorsunuz
En azından kişisel ihtiyaçları düşünerek ona göre bir hesaplama yapabilir. Her öğrenciye farklı fiyatta olur. Bence bir öğrenciye 3-4 bin vermeli ki en azından adam akıllı yaşayabilsinler. Bu da yurt da falan kalırsa yeter yani.

şahin doğan

80+ Platinum
Bir üst mesajımda yalanında var. Ailesinden bir kaç yüz alan çocuk. 3 mesaj öncesini unutup tam tersini yazan eleman bana ders veriyor :D
Soğan ekmek yemekten durum böyle hocam :d fazla üzerinde durmayın :d

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Metehan Olur
1250tl ne dalga geçiyorlar resmen neyse az kaldı zaten

yusuftheayay

80+ Bronze
Ailesinden destek alamayan hiç bir çocuğa bu para yetmez. Kaldı ki bu şekilde okumaya çalışan bir sürü genç var.
Şu an ki durum için yeterli, yurtta kalmıyorum ev tuttuk 500 kira var toplam 1.500 TL alıyorum ailemden ve dönüyor kaldıki yurtta 450 TL'ye sabah akşam yemek elektrik su dahil hayli hayli geçinirler

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
İstanbulda yaşıyorum ve öğrenciyim, 5000-6000tlden az kira yok. Yurt tarzı apartlarda kalıyım desen bile paylaşımlı odada kişi başı 3800-4000 istiyorlar. Aylık 1250tl ile yaşanmaz, hayatta kalınır. Yemek desen okul yemekanesinde yemek 6tl, 2 öğün yesen 12tl sadece o bile aylık 360tl yapıyor. Kykda kalsan 450tl, Istanbulda abonman 110tl. Bunların toplamı bile 920tl yapıyor elde kaldı 330tl, bi tane tshirt alacak para bu. Dışarıda 2 hamburger yesen bitecek para. Aynen 1 ayda 1250tl ile yaşanır kardeşim.

Öğrenciler neden kafede oturamasın ki? Kafede oturmak mı bir sorun? Kafelerde gezse bu para yetmez diyenler, sanki lüks bir şeymiş gibi bahsediyor.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Gezmeyi şunu bunu hesaba katmazsak istanbulda düşük gelirli bir aile desteğiyle okumaya çalışan biri 1250 değil 2.5-3k alırsa o paranın varlığı anca hissedilir çalıştığı part time işler olmasa o bile yetmez konuda çenileyen eleman tek otobüsle okuluna gidebiliyor sanırım

SadeceSeyf

80+ Gold

asd.png

şahin doğan

80+ Platinum
Şu an ki durum için yeterli, yurtta kalmıyorum ev tuttuk 500 kira var toplam 1.500 TL alıyorum ailemden ve dönüyor kaldıki yurtta 450 TL'ye sabah akşam yemek elektrik su dahil hayli hayli geçinirler
500 TL kira kaç kişi nerde kalıyorsunuz ?

Top Bottom