Çözüldü✓ Laptobumda cpu 93 ü gördü

boğaç

80+
Reaksiyon skoru
4
Screenshot_1.webp
FC25 oynuyordum. Performans modunda fanı 6000 RPM’de çalıştırmama rağmen sıcaklık bu seviyeye ulaştı, hatta daha da arttı. Sizce ne yapmalıyım? Undervolt ve overclock yapmalı mıyım?

Merhaba, işlemci sıcaklığının 93 dereceye çıkması ve fanın 6000 RPM’de çalışmasına rağmen bu seviyede kalması normal değil. Performans modunda işlemci daha çok güç harcadığı için ısınması beklenir ama bu kadar yüksek sıcaklık uzun vadede donanımına zarar verebilir. Öncelikle termal macunun eski veya yetersiz olma ihtimali çok yüksek, bu yüzden termal macunu yenilemek işe yarayabilir. Ayrıca laptopun içindeki toz birikimi de fanın ve soğutma sisteminin performansını ciddi şekilde düşürür, mutlaka temizlenmeli. Undervolt yapmak, yani işlemcinin voltajını düşürmek sıcaklığı azaltabilir ve performanstan çok az kayıp yaşarsın, bu nedenle denemekte fayda var. Ancak overclock yapmak bu durumda doğru bir tercih olmaz çünkü zaten yüksek olan sıcaklığı daha da artırır. Eksoğutucu bir pad kullanmak da yardımcı olabilir ama temel çözüm temizlik ve termal macunun yenilenmesidir. Eğer bu işlemleri yapmaya kendin güvenmiyorsan, bir teknik servise göstermek en iyisi olacaktır.

Bakım yap dostum sonra baktın yine kotu o zaman bakarsın

Öncelikle teşekkür ederim. Ürünü büyük ihtimalle servise göndereceğim ama öncesinde undervolt denemeyi düşünüyorum. Bilgisayar şu anda 4 aylık.

Öncelikle teşekkür ederim. Ürünü büyük ihtimalle servise göndereceğim ama öncesinde undervolt denemeyi düşünüyorum. Bilgisayar şu anda 4 aylık.
Altina bir fan al serin hava girsin duzelir laptoptan ne bekliyorsun bu sicak havalarda birde havasız birakirsan alti açık değilse 100 de görür yani

Alıntıyı görüntüle FC25 oynuyordum. Performans modunda fanı 6000 RPM’de çalıştırmama rağmen sıcaklık bu seviyeye ulaştı, hatta daha da arttı. Sizce ne yapmalıyım? Undervolt ve overclock yapmalı mıyım?
normal hocam laptop kullanıyorsun benimki de 94 kere çıkıyor valla ilk başta çok saçma geldi ama zamanla kabullendim

normal hocam laptop kullanıyorsun benimki de 94 kere çıkıyor valla ilk başta çok saçma geldi ama zamanla kabullendim
Kanka biraz şüpelendim bi parçada mı sıkıntı var dedim. 2 li fan kullanıyorum ve laptoptaki o 2 yer tozlanmış , baya gri renk olmuş onuda temizleticem.

Kanka biraz şüpelendim bi parçada mı sıkıntı var dedim. 2 li fan kullanıyorum ve laptoptaki o 2 yer tozlanmış , baya gri renk olmuş onuda temizleticem.
Servisin varsa ucretsiz yaparlar tabii ki rahatlar ama laptoptan bir şey bekleme böyle aham şaham normal dereceler yani bunlar altindan hava girmediginde

Eski laptobum Asus rog g16 i7 13. Nesil vardı boşta 60 derece öyle düşün stress testinde 97 gördü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,845
Üyeler
197,067
Son üye
massivemad09
Geri