Öneri Laptop Değişim Sürecim İçin Destek Arıyorum

Doa raporunda misli ile değişim zorunluluğu yoktur. THH kararı olsaydı misli ile değişim yapmak zorundalardı. Servisin verdiği doa raporu değişim/iade raporu anlamına geliyor. Eğer aynı cihaz ellerinde yoksa firma muadilini veya mislisini vermek zorunda değil. Saçma olsada kanun bu şekilde. Para iadesi yapar firma. Yapacak biseyiniz yok iadeyi kabul edin derim.

Laptop, Asus Rog Strix G18 i9 13980HX & 4070
Her ne kadar distribütör firma da olsa ellerinde bu üründen olmaması normal. Muadili kısmında nasıl bir değerlendirme yapılıyor biliyorum. Ucuz bir ürün de değil nihai sonuç beklediğin gibi olmayabilir.

i9 cihazı iade kabul edip xiaomi tablet mi alayım yani?
Doa raporu kapsamında kanunen misli ile değişim hakkınız sadece aynı ürün varsa uygulanır. Aynı ürün stokta yoksa, Tüketici Kanunu (6502) gereği satıcının zorunlu çözümü iadedir. Dilersen konuyu THH taşıyarak THH üzerinden değişim kararı başvurusu yapıp misli ile değişim kararı çıkarabilirsin. Ama kanun nezninde DOA raporuyla firmanın misli ile değişim yapma zorunluluğu yok. Beklemek istemediğini belirtmişsin Kasım indirimleri bitmeden 9 taksitle bir laptop almanı tavsiye ederim. THH başvurusu yapsan 6 ay sürer onun sonucunda firma yine itiraz edebilir işi yokuşa sürebilir icraya gitmen gerekebilir. Ben yasaları söylüyorum bildiğim için. Bu şekilde bir yerlere yazarak çözüme ulaşman zor.

Doa raporu kapsamında kanunen misli ile değişim hakkınız sadece aynı ürün varsa uygulanır. Aynı ürün stokta yoksa, Tüketici Kanunu (6502) gereği satıcının zorunlu çözümü iadedir. Dilersen konuyu THH taşıyarak THH üzerinden değişim kararı başvurusu yapıp misli ile değişim kararı çıkarabilirsin. Ama kanun nezninde DOA raporuyla firmanın misli ile değişim yapma zorunluluğu yok. Beklemek istemediğini belirtmişsin Kasım indirimleri bitmeden 9 taksitle bir laptop almanı tavsiye ederim. THH başvurusu yapsan 6 ay sürer onun sonucunda firma yine itiraz edebilir işi yokuşa sürebilir icraya gitmen gerekebilir. Ben yasaları söylüyorum bildiğim için. Bu şekilde bir yerlere yazarak çözüme ulaşman zor.
THH gereği seçimlilik haklarının uygulanmasıdır(ben değişimi seçiyorum). Misli kelimesi eşdeğer anlamı taşır. Bu da alternatif ürünlerin önünü açar. Zorunlu çözüm gibi bir hak satıcıya verilmez, seçimlilik hakkı tüketiciye verilir. Yasaları eksik okumuşsunuz.

Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur.

THH gereği seçimlilik haklarının uygulanmasıdır(ben değişimi seçiyorum). Misli kelimesi eşdeğer anlamı taşır. Bu da alternatif ürünlerin önünü açar. Zorunlu çözüm gibi bir hak satıcıya verilmez, seçimlilik hakkı tüketiciye verilir. Yasaları eksik okumuşsunuz.

Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur.
Sen THH başvurmamışsın DOA raporu almışsın servisten DOA raporu ile değişim veya iade yapılır misli veya muadil ürün verilmesi gibi bir şart yoktur. Kanunlar bu şekilde. Yazdığın kanun THH kanunları. DOA raporunu kapsamaz. Misli ile değişim istiyorsan durumunu THH yazıp 6 ay bekleyip THH lehine sonuçlanması durumunda firmadan misli ile değişim istersin. Firma kanuna uymadığı takdirde icra yoluna bile gidersin. Ama DOA raporunda icra yoluda kapalı.

DOA raporunu kapsamaz.
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19783&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

DOA raporu SSH hükmündedir, SSH ise
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 7/11/2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 58 inci ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Bu sebeple 6502 numaralı kanun geçerlidir.

DOA raporu dead on arrival, yani ilk 6 ayda bozuk çıkan cihaz hükmündedir. Fabrikasyon hatalı sayılır.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,150
Üyeler
184,893
Son üye
ecrinnaz
Geri