Neler Yeni

Yardım Laptop Harici Ekran Kartı Kullanmıyor

SoAp9035

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ahmet Burhan Kayalı
Ayarları yükselttiniz mi hocam yukarıda bir arkadaş yazmış ama diğer soruları cevaplamışsınız
Evet onuda denedim. Oyun açmadığım zaman işlemci frekansı normal bir şekilde çalışıyor ama oyun açtığımda 400mhz e çekiyor frekansını.

RaZeBoSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ali Efe
Evet onuda denedim. Oyun açmadığım zaman işlemci frekansı normal bir şekilde çalışıyor ama oyun açtığımda 400mhz e çekiyor frekansını.
Hocam hangi marka model laptop kullanıyorsunuz?
Eğer control center benzeri yazılım varsa ordan en yüksek performansı seçtiniz mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer control center benzeri yazılım varsa ordan en yüksek performansı seçtiniz mi ?
Bu arada yüksek grafikli bir oyunda gpu ve işlemcinin oyunda kullanım değerlerini vs msi afterbuner ile atarmısınız?

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
Hocam hiç bilmiyorum ki 55 derece fazla değil, fazla olsaydı sıcaklığı korumak için sabitliyor diyeceğim.

Hocam biraz araştırdım laptoplarda işlemcinin kendi gpusuna da ram verdiği için ram yetmiyormuş. Bir 8 gb ram daha takarsanız sorununuz az da olsa çözülmüş olur.

Son düzenleme:

SoAp9035

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ahmet Burhan Kayalı

Bu arada yüksek grafikli bir oyunda gpu ve işlemcinin oyunda kullanım değerlerini vs msi afterbuner ile atarmısınız?
lenovo ideapad 5 14itl05 kullanıyorum. Control Center gibi bir uygulama yok ama windows ayarlarından yüksek performansa aldım oyunu.
1643287140858.png

Hocam hiç bilmiyorum ki 55 derece fazla değil, fazla olsaydı sıcaklığı korumak için sabitliyor diyeceğim.

Hocam biraz araştırdım laptoplarda işlemcinin kendi gpusuna da ram verdiği için ram yetmiyormuş. Bir 8 gb ram daha takarsanız sorununuz az da olsa çözülmüş olur.
oyundayken ram kullanımı %80 i geçmiyor ve 4x2 ram var laptopta ve biri entegre biraz sıkıntı olabilio o durum

Musa Dinç

80+ Bronze
lenovo ideapad 5 14itl05 kullanıyorum. Control Center gibi bir uygulama yok ama windows ayarlarından yüksek performansa aldım oyunu.
Alıntıyı görüntüle

oyundayken ram kullanımı %80 i geçmiyor ve 4x2 ram var laptopta ve biri entegre biraz sıkıntı olabilio o durum
Şarjda mı kullanıyorsunuz?

Musa Dinç

80+ Bronze
farketmiyor bazen şarjla bazen normal ama özel olarak şarjlada denedim yine değişen bir şey yok
Şarja takın dediklerinizi tekrar yapın çünkü pilde harici ekran kartı devre dışı olur dahiliye ağırlık biner baştan sona ne dediysek şarjda yapın

punisher34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
punisher
Kral sorunu cözebildin mi aynı sorun bende de var

Top Bottom